U21: United 0-0 Everton

Gól nélküli döntetlen játszott egymással a Manchester United és az Everton U21-es csapata a Leigh Sports Village stadionban megrendezett mérkõzésen, amivel Warren Joyce tanítványai visszaálltak a tabella élére.


Joyce, és az Everton edzõje David Unsworth is meglehetõsen erõs kezdõt állított ki az összecsapásra. Az egyik oldalon Lindegaard, Rafael, és James Wilson is helyet kapott a kezdõbe, míg a másikon Osman, Pienaar és Kone rohamozhatta a Manchester United kapuját, ám valamire való helyzetet, csak a Vörös Ördögök tudtak kidolgozni, sikertelenül. 

 

A meccs 9. percében James Wilson verte meg egy az egyben védõjét Brendan Galloway-t, majd okosan gurított vissza Nick Powell-nek, de az utóbbi mérkõzéseken támadót játszó játékos lövését, az ellenfél portása Griffiths jobbra vetõdve hárítani tudta. Ezután James Weir, Osman-en irányt változtató lövése tévesztett nem sokkal célt, majd ismét Powell veszélyeztetett erõs fejesével, amivel azonban nem találta el a kaput.

 

Nem sokkal késõbb Andreas Pereira szabadrúgása hozta zavarba az ellenfél védelmét. A kékek egy kis idõre kiszabadultak a nyomás alól, hogy aztán egy újabb remek pontrúgást követõen Powell gólba tartó fejesét vágja ki Ryan Ledson a gólvonalról.

 

 

A félidõ végéhez közeledve a végig veszélyesen játszó, Leicester Citytõl télen visszatérõ támadó mérkõzése váratlanul véget ért. Rafael hosszú labdájára próbált lecsapni, amikor hirtelen a térdéhez kapott, majd cserét kért. A vendéglátók lendületét ez sem vetette vissza. Pereira veszélyesnek tûnõ lövését blokkolta Jonjoe Kenny, aztán a Powell-t váltó Josh Harrop fejesét kaparintotta meg Griffiths.

 

A második félidõ elején mindkét csapat pontatlanul, kapkodva játszott, de Tyler Blackett és Weir szép összjátéka jó lövõ pozíciót teremtett James Wilson elõtt, de a csatár belerúgta a kapusba a labdát. Rafael gyenge szerelési kísérlete után Steven Piennar került a földre. A kis brazilnak ez volt az utolsó megmozdulása az összecsapás folyamán, ugyanis Joyce lecserélte õt.

 

A folytatásban Wilson tüzelt, miután megforgatta Gallowayt, és továbbra is a Vörös Ördögök játszottak gólra törõbben. Ezt jelezte Harrop ambiciózus lövése, ami a keresztléc fölé szállt, majd Reece James remek beadását követõen újra Wilson próbált betalálni Galloway és Callum Conelly szorításában, eredmény nélkül. A pálya másik végén a United kapusának, Anders Lindegaardnak nem sok dolga akadt. Mindössze néhány veszélyesnek tûnõ beadást hatástalanított, miközben csapattársai próbálták begyötörni a jól megérdemelt gyõztes találatot. 

 

Bõ tíz perccel a mérkõzés vége elõtt Perreira a 16-os elõterében varázsolt, amit egy lapos lövés követett, de az ellenfél kapusa reflexmozdulattal az alapvonalon túlra tornászta a labdát, megakadályozva ezzel a brazil utánpótlás válogatott pazar találatát. Rögtön ezután a ritka pillanatok egyikét élhették át a szurkolók, amikor veszélyes szituációban James blokkolta George Green kísérletét.

 

 

Az idõ múlásával újabb United kísérletek következtek, elõször Harrop cselei után hajtott végre sikeres szerelést Ledson, az Everton kapujának elõterében, majd a 85. percben Pereira tekerése tévesztett nem sokkal célt. Ezt követõen Liam Walsh rúgta meg Wilsont nagyon csúnyán, aki a hétvégén rendezett U18-as meccsel ellentétben, most a pályán maradhatott és megúszta az esetet sárga lappal.

 

Az izgalmas végjáték ellenére, a közönség nem tapsolhatott találatnak, a 94. percben Pereira szabadrúgása elakadt a sorfalban, majd Harrop centerezését nem tudta megszelídíteni Thorpe. A legvégén Lindegaardot taszították a gólvonalon túlra, de a játékvezetõ nagyon helyesen szabadrúgást ítélt kifelé. Warren Joyce gárdájának következõ megmérettetése 4 nap múlva lesz, a Stadium of Light-ban, ahol a Sunderland csapatával vívnak nagyon fontos meccset, ugyanis a bajnoki küzdelem, még mindig nagyon nyitott. 

 

U21 Premier League
Manchester United 0-0 Everton
Leigh Sports Village

 

United: Lindegaard; Raffael (Willock 61'), Thorpe, Blackett, James; Grimshaw, Love, Weir, A.Perreira; Powell (Harrop 41'), Wilson

Nem használt cserék: J. Pereira, Kellett, Fletcher

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instragramon, Twitteren és YouTube-on is!Hozzászólások