U21: Sunderland 1-1 United

A Manchester United U21-es csapata kiharcolta a döntetlent a Sunderland otthonában, annak ellenére, hogy a második félidõben bõ 40 percre emberhátrányban kerültek, Tyler Blackett kiállítása miatt.


Ezen a mérkõzésen mutatkozhatott be Warren Joyce együttesében, a  télen szerzõdtetett Sadiq El Fitouri, aki remekül helyt állt, de Nick Powell hiánya, James Wilson sérülése, és Tyler Blackett kiállítása megakadályozta a csapatot a gyõzelem megszerzésében. Mindazonáltal, az egy pontnak köszönhetõen a Manchester United maradt a bajnokság éllovasa.

 

A szél, az esõ, és a mocsaras körülmények nagyban nehezítették a játékosok dolgát az összecsapás elején. Tulajdonképpen két egymást követõ passzt se nagyon sikerült kivitelezni egyik csapatnak sem, és csak a sunderlandi George Honyman csavarása jelentett veszélyt, de Joel Pereira magabiztosan hárított.

 

Aztán a 19. percben, az elsõ manchesteri helyzetet rögtön siker koronázta. Tom Thorpe passzolt a középpályán Andreas Pereira felé. A brazil villámgyorsan keresztül ért a pályán, és az ellenfél büntetõterületére érõ Wilson elé passzolt. Lövése irányt változtatott egy védõn, ami pont James Weir elé került. Õ azonban, csak belekapni tudott a játékszerbe, ami így, a keresztlécre hullott, majd onnan vissza is került hozzá. A kapujából kirontó Joel Dixon még hárította, az angol támadó kísérletét, de a lecsorgó A. Pereira elé került, aki pontos és erõs lövésével 10 méterrõl mattolta az asszisztáló Fekete Macskák hátsó alakzatát.

 

 

A bekapott gól miatt a Sunderland kissé megzavarodott, és ha picit élesebb a csapat, talán el is lehetett volna dönteni a találkozót. Nem sokkal késõbb Joyce és tanítványai dühöngtek a játékvezetõ döntése miatt. Weir végzett el gyorsan egy szabadrúgást, amibõl Wilson került óriási helyzetbe, de a bíró érthetetlenül visszafújta az egészet.

 

A Fekete Macskák lassan kezdték újra felvenni a meccs ritmusát. Ennek eredményeképp a 34. percben a határozatlan United védelem gyûrûjében, Mandron lövésre szánta el magát a 16-os vonaláról, és a labda utat talált a hálóba. J. Pereira tehetetlen volt, a löket takarásból jött, így mozdulni sem tudott rá.

 

A Sunderland vérszemet kapott, de Mandron újabb kísérletével csak az oldalhálót találta el, igaz a partjelzõ már korábban lest jelzett. A gyenge félidõ utolsó említésre méltó momentuma Wilson sajnálatos meghúzódása volt. Bõ öt perccel a szünet elõtt, a mester Ashley Fletchert küldte be a megsérülõ csatár helyére.

 

Újabb csere következett. Sean Goss váltotta Josh Harropot, és a második játékrész elején a Vörös Ördögök magasabb sebességi fokozatra is kapcsoltak. Az 52. percben ennek eredményeképp A. Pereira remekül indult meg, és csak szabálytalanság árán tudták megállítani. Ami ezután következett arra nincs magyarázat. A 16-os elõterében Blackett csinált magának helyet, oly módon, hogy az arcánál fogva lökte el magától Martin Smitht, a játékvezetõ ezt egy piros lappal jutalmazta. Az eset azért is érthetetlen, mert a szabadrúgást a sértett kapura tekerte, amit Dixon, éppen Weir elé tolt ki, de a fiatal csatár kiszorított helyzetbõl célt tévesztett.

 

 

A kiállítás miatt Joyce átszervezte csapatát, az eddig jobb hátvédet játszó Donald Love került a védelem tengelyébe, és az egy sorral feljebb játszó, korábban a Manchester City akadémiáján pallérozódó, El Fitouri került a helyére. A Fekete Macskák fokozatosan vették át a mérkõzés irányítását, de igazán nagy helyzetbe csak egyszer tudtak kerülni, a 74. percben. Ekkor Lynden Gooch beadását követõen Tom Beadling fejelt közelrõl, de J. Pereira szépen védett. A kipattanó labdát, Thorpe mesteri védekezése okán, Mandron csak a kapu fölé tudta irányítani.

 

A mérkõzés utolsó fél órája ékes bizonyíték arra, hogy Joyce fiainak remek állóképessége van, valamint a csapat is jól szervezett, mivel a védekezés tökéletesen mûködött. A hajrában ismét cserére szánta el magát a tréner. El Fitourihoz hasonlóan, Andy Kellett is ezen a meccsen debütálhatott. A Boltontól érkezõ újonc, a korábban szintén csereként beálló Fletchert váltotta öt perccel a rendes játékidõ vége elõtt.

 

Az újonnan beállt játékos rögtön jó passzal vétette észre magát, ami után Weir tüzelt, de az ellenfél portása bravúrral védett. Ettõl függetlenül inkább a Sunderland bánkódhatott az egy pont miatt. A hosszabbításban elõbb Duncan Whatmore csavart centikkel a bal felsõ mellé, majd J.Pereira, Honeyman távoli lövését fogta könnyedén. 

 

Az eredmény tehát nem változott. A döntetlennel a Manchester United továbbra is vezeti az U21-es bajnokságot, igaz két meccsel többet játszva, mint a két pontos hátrányban lévõ, jelenleg harmadik helyen álló Chelsea.

 

U21 Premier League

Sunderland 1-1 Manchester United

Stadium of Light

 

United: J. Pereira; Love, Thorpe, Blackett, James; Grimshaw, El Fitouri, A. Pereira, Harrop (Goss 46'); Weir, Wilson (Fletcher 39' (Kellett 84')).

Nem használt cserék: O'Hara, Willock.

 

Gólszerzõ: Mandron 34' illetve A. Pereira 19'


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instragramon, Twitteren és YouTube-on is!Hozzászólások