U18: United 1-1 Aston Villa

Demetri Mitchell megmentett egy pontot a Manchester United akadémiai csapatának a rájátszás második fordulójának szombaton megrendezett, Aston Villa elleni mérkõzésén.


A Vörös Ördögök a meccs nagy részében az eredmény után futottak, miután a 11. percben Harry McKirdy megszerezte a vezetést a vendégeknek. Sokáig úgy tûnt, a makacs ellenállás meghozza eredményét, de Mitchellnek végül sikerült egalizálni.

 

A Villa kezdte elszántabban az összecsapást, és már az elsõ percben majdnem megszerezték a vezetést, miután egy szabadrúgás megpattant a manchesteri csapatkapitány, Axel Tuanzebe fején, azonban a labda a United szerencséjére a kapufáról kifele pattant. A vendégek támadó fellépése 10 perccel késõbb kifizetõdött. Khalid Abdo centerezésére McKirdy tört be a United büntetõterületére, és egy okosan kivitelezett befejezéssel elõnyhöz jutatta az Aston Villát.

 

A birminghami alakulat továbbra is gondot okozott a hazaiak védelmének, különösen Rushian Hepburn-Murphy és Callum O'Hare tûnt veszélyesnek, de a Villa elszánt védekezése - különösen a Chelsea ellen elszenvedett 8-3-as vereség miatt - okozott komoly meglepetést.

 

Paul McGuinness együttesének a 20. percig kellett várni az elsõ említésre méltó helyzetig. Ruairi Croskery jó széljátékának köszönhetõen szögletet harcolt ki a Manchester United, ami után a játékszer utat talál Marcus Rashfordhoz. A jó formában lévõ csatár azonban elpuskázta helyzetét.

 

Rashford helyzete egy hosszan tartó United dominancia kezdetét jelentette, de eltekintve Callum Gribbin jól eltalált lövésétõl a Vörös Ördögök ritkán veszélyeztették az Aston Villa kapuját. A vendégek védelme tökéletesen tette a dolgát, így az állás a szünetig már nem változott.

 

 

A második félidõben a United folytatta elkeseredett küzdelmét a jól szerevezett Villa védelemmel szemben, de annak ellenére, hogy folyamatosan veszélyeztetni próbált a hazai csapat, támadásaikat csírájában fojtották el a vendégek. A Vörös Ördögök higgadtan folytatták az offenzívát, és Cameron Borthwick-Jackson elõtt adódott a következõ lehetõség, miután Devonte Redmonddal szépen játszott össze, azonban lövése kapu mellé szállt. Nem sokkal késõbb Timothy Fosu-Mensah a pálya másik végén szerelte sikeresen utolsó emberként az elõretörõ Hepburn-Murphyt.

 

Az idõ elõrehaladtával aztán egyre frusztráltabb lett a hazai csapat, és Mitchell ajtó-ablak helyzetben hibázott. Rashford tudta megjátszani a jól játszó Gribbint, aki továbbküzdötte a labdát Mitchellhez, aki elõtt már csak a tátongó kapu állt. Úgy tûnt egyenlít a United, azonban Mitchell valahogy kihagyta a kihagyhatatlant.

 

Úgy tûnt ez a hiba végzetes lesz, ugyanis az Aston Villa védõpárosa, Kodi Lyons-Foster és Ben Swift minden kibontakozó támadást elfojtott, de egy igazi Unitedes hajrával mégis sikerült döntetlenre menteni az összecsapást. Gribbin a 83. percben ott hagyott két védõt, és a labdája Fosu-Mensah segítségével utat talált Redmondhoz, akinek a lövése pont Mitchell elé pattant, aki ezúttal nem hibázott, és megszerezte az egy pontot érõ találatot.

 

A találkozó eredménye már nem változott, így a Vörös Ördögök a múlt heti gyõzelem után most újabb ponttal gazdagodtak a rájátszásban. A United következõ ellenfele a városi rivális City csapata lesz, szintén hazai pályán, április 11-én.

 

U18 Premier League

Manchester United 1-1 Aston Villa

Aon Training Complex

 

United: Hamilton; Reid, Tuanzebe, Fosu-Mensah, Borthwick-Jackson; Redmond, Thompson (Scott 77'); Dearney (Mitchell 54'), Gribbin, Croskery; Rashford.

Nem használt cserék: Byrne, Hamilton, Whelan.

 

Gólszerzõk: Mitchell 83', illetve McKirdy 11'


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instragramon, Twitteren és YouTube-on is!Hozzászólások