U21: United 3-2 West Ham

A Manchester United tartalékcsapata kihasználta a Southampton és a Liverpool vereségét, és gyõzelmével ellépett üldözõitõl az U21-es bajnokság éllovasaként, miután szoros meccsen 3-2-re legyõzte a tabella végén szerénykedõ West Ham Unitedet.


A hibáktól hemzsegõ összecsapáson Josh Harrop kétszer, Joe Rothwell egyszer volt eredményes. A sikernek köszönhetõen a Vörös Ördögök négy pontra növelték elõnyüket a nagy hajrá elõtt.

 

A United drágán megfizetett a hanyag kezdés miatt, ugyanis az elsõ negyedóra végén a 'Kalapácsosok' Josh Cullen szabadrúgása után megszerezték a vezetést. A középpályás a tizenegyes pont környékére ívelte a labdát, amire a manchesteri hálóõr Joel Pereira borzalmasan mozdult ki. Ezt Reece Oxford használta ki, és könnyedén fejelt az üres kapuba. A kelet-londoni együttesnek ez volt mindössze a negyedik gólja idegenben ebben a szezonban, szeptember óta pedig az elsõ!

 

Aztán szûk tíz perccel késõbb, pár másodperc alatt megfordult a mérkõzés állása. Andy Kellett passzát szelídítette meg Harrop, majd a 16-os sarkától a kapu felé cselezett, és tüzelt. A West Ham portása, Sam Howes pedig viszonozta J. Pereira szívességét, és bevédte a kellemetlen, de nem túl erõs lövést.

 

 

A középkezdést követõen szöglethez jutottak a vendégek, amibõl a United egy mintaszerû kontra után fordított. Paddy McNair szerezte meg a játékszert, majd kapta vissza azt a félpálya bal oldalán. Miután tisztára játszotta magát tökéletesen ugratta ki Rothwellt, aki lerázta emberét és higgadtan gurított el a kapujából kimozduló Howes mellett.

 

Warren Joyce fiait megnyugtatta a fordítás és irányításuk alatt tartották a találkozót. Adnan Januzajnak volt néhány ígéretesnek tûnõ szabadrúgása, majd egy szögletét követõen Liam Grismhaw kísérlete zúgott el a keresztléc felett. A játékrész utolsó elõtti percében Kellett esett el a büntetõterület vonalánál, de a játékvezetõ csak szögletet ítélt. A pontrúgás után nem sokkal az egyik West Ham játékos vágta elõre a labdát, amit Donald Love pöckölt saját kapuja felé. Túlzás lenne állítani, hogy bármekkora összhang is volt J. Pereira, illetve Love közt az esetnél, ugyanis a hálóõr már majdnem a 16-oson kívül volt a hazaadás pillanatában. A játékszer elsuhant mellette, a vendégek csatárának, Jordan Brownnak, pedig annyi dolga maradt, hogy nagyjából két méterrõl bepasszoljon az üres kapuba, amit meg is tett.

 

A hátralevõ idõben még Januzaj indult meg, akit Page birkózókat megszégyenítõ mozdulattal tepert a földre, bár az is lehet, hogy a benne élõ rögbi játékos énje tört elõ, ami az angol fiataloknál talán nem olyan meglepõ. Ezzel együtt a védõ megúszta sárga lapos figyelmeztetéssel az esetet. A szabadrúgást a sértett tekerte a kapura éles szögbõl, Howes pedig akrobatikus mozdulattal hárított.

 

A második játékrészt biztatóan kezdték a Kalapácsosok. Cullen ollózása szállt a kapu fölé, de tíz perc elteltével ismét a hazaiak domináltak. Az 56. percben James Wilson a 16-os sarkáról próbálkozott, de Howes könnyedén hárított, nem úgy, mint szûk tíz perccel késõbb, amikor Januzaj szögleténél csúszott át a játékszer a kezei között, amit Harrop könyörtelenül kihasznált. 3-2!

 

 

Januzaj szerezte meg a bizonytalankodó West Ham védelemtõl a labdát a jobb szélen, de képtelen volt bevinni a kegyelemdöfést, és fölé rúgta óriási helyzetét. A 74. percben Cullen elõtt adódott ismét lehetõség, de nem tudott annyira megnyúlni, hogy a kapuba fejelje a labdát. Öt perccel késõbb Wilson irigyelte meg Cullen korábbi ollózó mozdulatát, a United támadója ugyan közelebb járt, de kísérlete picivel a kapu mellé ment.

 

A találkozó végéig még Januzaj próbálkozott eredménytelenül, és James Weir váltotta Wilsont. A hosszabbításban J. Pereira mozdult ki többször jól a kapujából, ami azt mutatja, hogy az önbizalma teljesen rendben van a fiatal hálóõrnek. Az eredmény már nem változott, így ha a vártánál picit nehezebben is, de gyõzött a Manchester United.

 

U21 Premier League

Manchester United 3-2 West Ham United

Leigh Sports Village

United: J. Pereira; Rafael, Love, McNair, Kellett; Januzaj, Grimshaw, Rothwell (Tuanzebe 85'), Goss,  Harrop; Wilson (Weir 85').

Nem használt cserék: O'Hara, Fosu-Mensah, Willock.

 

Gólszerzõk: Harrop 22', 63', Rothwell 24' illetve Oxford 14', Brown 45'


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instragramon, Twitteren és YouTube-on is!Hozzászólások