Phil Neville szerint Martial alkalmi vétel volt

A Manchester United korábbi játékosa, Phil Neville úgy véli, hogy Anthony Martial a világ egyik legjobb csatára lehet a késõbbiekben, és egészen egyszerûen csak alkalmi vételként jellemezte a fiatal franciát.


A francia válogatott csatára az idei átigazolási piac záró napján érkezett a Vörösökhöz az AS Monaco együttesétõl és máris a szurkolók kedvence lett az elsõ mérkõzésén az Old Traffordon szerzett Liverpool elleni találatát követõen.

 

Martial a szurkolók új kedvence

 

Martial betalált kétszer a Southamptonnak, egyszer az Ipswich Town és egyszer a CSKA Moszkva csapatainak is az eddigi 13 szereplése alkalmával. Sokoldalú képességei is hozzá járultak sikereihez Louis van Gaal csapatában, és máris lenyûgözte a megfigyelõket és a futball szakértõket egyaránt.

 

Neville jelenleg a spanyol Valencia csapatánál edzõsködik és már akkor felfigyelt a francia játékosra, amikor csapatával legyõzték 4-3-ra a Monaco gárdáját az idei Bajnokok Ligája selejtezõ körében. A 1998-99-es szezonban a Uniteddel triplázni tudó Neville számára is világossá vált, hogy fényes jövõ állhat Martial elõtt, így õ maga is kérte a Manchester United illetékeseit, hogy csábítsák el az ifjú tehetséget az Old Traffordra.

 

"Az elsõ alkalommal akkor láttam Martialt játszani, amikor a Bajnokok Ligája selejtezõjében játszottunk a Monaco ellen, már akkor is megállíthatatlan volt. Valahányszor nála volt a labda eléggé ideges lettem, de nem csak én voltam idegedes, a védõinkbõl is bolondot csinált, mert vagy lefutotta õket vagy csak egyszerûen bedobott egy cselt és kész" – mondja Neville a Twitter oldalán kitett videójában.

 

"Úgy gondolom, hogy Anthony játéka és sebessége mindenképpen pozitív lehet a Manchester United kontratámadásaiban, mint például az Everton elleni mérkõzésen is láthattuk hogyan nyert a United a Goodison Parkban, micsoda sebességgel járatták a labdát Louis van Gaal fiai."

 

Martiallal nem bírtak a WBA védõi sem

 

"Gyors és erõs játékos, a sebességével is nagy erõsítés lehet a csapat számára. Az emberek persze egybõl hûledeznek, hogy a United mekkora összeget fizetett érte, de én úgy vélem abszolút alkalmi vétel volt Van Gaal számára ez a srác. Nagyon fiatal játékos, még tanulnia kell, csatár képességeit is fejlesztenie kell, de én úgy gondolom, fekszik neki az angol bajnokság és a világ egyik legjobbja lehet belõle."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instragramon, Twitteren és YouTube-on is!Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!