Hány gólig juthat idén Ibra?

A svéd fenomén minden kritikusát elhallgattatta Manchesterbe érkezése óta. Beszéljenek most helyette a számok!


Zlatan Ibrahimovics már most több gólt lõtt, mint a 2015/16-os szezon házi gólkirálya, Anthony Martial, ami indokolttá teszi a kérdést: hánynál áll meg a svéd?

 

A toronymagas csatárnak - aki nemrégiben elnyerte a PFA hónap játékosa díját - jelenleg 18 gólja van a hétfõi találatát követõen, melyet a West Ham elleni 2-0-s idegenbeli siker hajrájában szerzett. Ez már most egy góllal több, mint ameddig Martial a lenyûgözõ, debütáló szezonjában jutott.

 

Kifejezetten izgalmassá teszi Ibrahimovics góllövõ formáját a tény, hogy még a szezon több mint fele hátra van, ami azt sugallja, hogy legalább megduplázhatja góljai számát az idény végéig.

 

Azzal, hogy a United még négy sorozatban is versenyben van, Ibrának legjobb esetben 36 meccse maradt a szezonban. Ez 18 Premier League valamint remélhetõleg 18 FA-kupa (nem számítva az újrajátszásokat), Ligakupa és Európa-liga meccset jelent, ha a Vörös Ördögök mindenhol döntõbe jutnak.

 

Több mint valószínû, hogy a 35 éves csatár a mérkõzések jelentõs részén kezdeni fog, mint ahogy José Mourinho eddig is vonakodott kihagyni a rendkívüli fizikai kondíciókkal rendelkezõ Ibrát.

 

 

Csak David De Gea és Paul Pogba kezdett többször mint õ, Ibrahimovics összességében azonban többször lépett pályára (28). mint bármely csapattársa. Nem rossz egy úgynevezett veterántól.

 

Nézzük, melyik korábbi United játékos teljesítménye érhetõ el félelmetes kilencesünk számára. Az alábbi ikonikus neveket tartalmazó táblázat listázza a 10 legjobb góllövõt minden sorozatot figyelembe véve egy szezonon belül.

 

 

46: DENIS LAW 63/64
44: RUUD VAN NISTELROOY 02/03
42: CRISTIANO RONALDO 07/08
39: DENIS LAW 64/65
36: RUUD VAN NISTELROOY 01/02
34: WAYNE ROONEY 09/10, 11/12
33: DAVID HERD 65/66
32: GEORGE BEST 67/68
32: DENNIS VIOLLET 59/60
31: BRIAN MCCLAIR 87/88


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instragramon, Twitteren és YouTube-on is!Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!