Ha már lúd, legyen kövér!

Nem vagyok egy nagy blogolos tag, szeretem a véleményemet saját magamnak megtartani ebben a témában, mert ez olyan, mint a se… ismeritek a mondást. De ezekben a viharos idõkben, amikor nagy a dörgés-villámlás, úgy gondoltam, megosztom veletek, amit már nagyon régóta meg akartam.

Sokan nem értetek egyet Moyes taktikájával, nem értetek egyet a rátermettségével és tudásával. Na, ez engem totálisan nem érdekel, mert én nagyon kedvelem a fickót és szerintem a legalkalmasabb tag erre a posztra. De ez a bejegyzés most nem is róla, vagy csak részben róla szólna.
 

Az kisiskolás kötelezõ bevezetõ után rá is térnék a tárgyra. Azért írom ezt, mert úgy érzem nem Moyes mesterünk a hibás a teljesítményért, nem Õ az, aki nagyképûen és alulmotiváltan rohangál a pályán és nem Õ az, aki egy értelmes passzt se tud adni. Lényegében én most arról akarok beszélni, hogy ha már változik a klub, akkor magunkhoz képest változzunk nagyot!
 
Kedden olvashattuk a hírt, miszerint 80 millió fontot kap édesapánk az igazolásra. Ezzel még télen élnék is. Ha nem is tudjuk januárban megszerezni a játékost/játékosokat, de a tárgyalásokat elkezdhetjük. Alakítsuk át a csapatot, kezdjünk el építkezni és legyen 2-3 eredménytelen évünk, de utána TAROLJUNK! Én most itt be is bökném az én meglátásomat:
 
Elsõként a széleket úgy, ahogy van, kidobnám a kukába. Young mehet vissza a Villába, Vale mehet spanyolba, vagy akárhova, Nani pedig… hát igen, Õ Nani, mindenkinek más a véleménye, szerintem tartaléknak jó lesz. Kidobtuk a széleket? Mi ezzel a baj? SEMMI!
 
Támadásban 4-2-3-1-s felállásunk egyáltalán nem olyan elavult, mint mondjátok, van benne bõven lehetõség, de nem Younggal a szélen. Moyes taktikája és Kagawa szélre tolása is egyértelmûen jelzi, hogy Õ sem ezt a beívelõs, kotorjuk be a labdát, tesze-tosza játékra utal. Moyes is azt szeretné, ha a szélrõl betörõ játékosok átmozgatnák az ellenfél védõsorát és megcsinálnák a rést a passznak, csak ezzel az a baj, hogy Vale olyan, mint a vonat és abból is az egykerekû. Vonalon mozog, csak jobb lábbal játszik és befelé annyit játszik, amennyi az erõs, lapos beadáshoz kell. Ezért mondanám, hogy szélre Welbeck és Kagawa jó választás lenne, ha magukra találnának. A szélen érkezõ védõink bõségesen megteszik azt a szélsõmunkát, ami kell.
 
Az egésszel az a baj, hogy itt Rooney szervezi a csapatot, pedig nem az Õ dolga lenne, hanem mélyrõl egy belsõ kp feladata lenne. Anno Scholes ilyen volt, Clev még talán jó is lenne, de ugyan.. hagyjuk ezt, nagy ígéret, de kell oda egy plájmékõr. Szóval, kp-rõl nem dobnék ki senkit, csak Andersont és igazolnék, legyenek kreatív játékosok.
 
Védelem..védelem..hm-hm. Ez egy érzékeny pont, mivel szerintem Evans, Jones és Smalling is nagy tehetség, Vida és Rio viszont már csak mentálisan olyan klasszis, mint régen. Sebesség, erõnlét hiányában Õk csak egy jól elkapott formában bízhatnak. Ezért nem is értem, miért mindig õk kezdenek… Tényleg? Nyugdíjas otthon?? Moyes taktikája erõsen a kemény védekezésre épül, nézzük meg Heitingát (remélem jól írtam), vagy Lescottot, Baines-t és a többi kiváló evertoni védõt. (DIREKT nem írok liverfosi-t..)
 
Szóval, védõposzton se dobnék ki senkit egyelõre, de azért kell a pótlás oda is, mert Evra is már öregszik, Fabio és Rafael pedig csak 2 ember, nem négyes ikrek.. Lehetne egy kis versengés a kezdõért, muhahaha.
 
Nos, kidobtunk pár játékost, jöhetnek az igazolások:
 
Kimondott csatárt nem igazolnék, mert azzal szerintem jól állunk. RvP, Hernandez, sok fiatal.
 
Szélek: Jöhetnek az én meglátásaim! Az elsõ és legfontosabb lépés szerintem Draxler megszerzése. Nagyon fontos lehet számunkra. Erõs, jól lõ, technikás és szélen is, illetve középen is kitûnõ. Védekezni is tud ha akar, szóval az Õ megszerzése létfontosságú lehetne, ha mindenképp a szélrõl betörõ taktikát alkalmazzuk.
 
Insigne!!! Egy gyors, baromi technikás ember, aki jól lõ és simán átmozgatja a védelmet. Hülyét csinál mindenkibõl és jól passzol a lyukakba. Rooney-val cserélgethetnék a középsõ és balszélsõ posztot, ezzel simán szétzavarnák a védõket.
De ez még mindig kevés… megint nem lesz igazi szélsõnk. Nos, ne ess pánikba, erre is mondok egy embert, aki ide illik. Úgy hívják, Wilfried Zaha és Adnan Januzaj.. ja, ez kettõ… utólagosan egyeztesd az alanyt és állítmányt. Szóval, a következõ lépés nálam a fiatalok erõltetése lenne.
Igen, ezért bízok Moyes-ban és ezért imádom, mert Õ ezt meg fogja tenni és ebbõl a két emberbõl még lesz valaki.
 
Középpályán elfér az erõsítés, jöhet Herrera, tehetséges és lehet belõle nagy játékos. Ezért akartuk Fabregast, mert erõs, jól passzol, nagyon kreatív. Igen, egy olyan kéne, mint Õ. Itt kimondott emberem nincs is, én szívem szerint Cabaye-t, Pastore-t, és/vagy a fiatal Gary Gardner-t hoznám el. Igen, Õt, mert mocskos jó játékos lesz belõle. Középpálya fontos Moyes taktikájában, ezért talán inkább 2-3 játékost hoznék ide, mert Carrick is csak öregszik. Nézzük meg, mit mûvelt Özil a Napoli ellen. Gól, gólpassz és gyönyörû játék. Sokat hozhat egy hozzá hasonló játékos. Götze megöregszik a Bayernben, Thiago meg vándorol majd jobbra-balra. Felõlem akár Schweini is jöhet. Ott van még Grenier is, vagy Marchisio, Gundogan. Szóval van lehetõség bõven.
 
Védelem:
Meg kell szerezni Vertonghent, muszáj, kell. Illetve Hummels se lenne rossz talán. Szélre hoznám el Clyne-t. Nathaniel Clyne. Angol, fiatal és jó. Mi kell még? 
 
Azt hiszem be is fejeztem, de ezen túl mindenképp ki kell emelnem azt a részt, ami a fiatalokra vonatkozik. Erõltessük Õket, adjuk meg a lehetõséget! Neveljünk és arassunk, mert errõl szól a Manchester United, ezek vagyunk Mi! Glory-Glory

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!