Menjen vagy maradjon? Jöjjön vagy ne?

 
 
 
 
 
 
 
Jó napot kívánok minden olvasónak és fanatikusnak! Ebben a blogban összeszedem a gondolataimat és leírom, hogy szerintem kinek/kiknek kellene elhagyniuk a csapatot ill. kiknek nem. És még azokról is szót ejtek, akikrõl egyre többet hallani, hogy hozzánk fognak igazolni.

Elõször is azokról ejtek szót, akiknek bizonytalan a jövõjük nálunk, legalábbis a lapok szerint.
 
 
Az elsõ célpontom Ahsley Young, aki ugyancsak vegyes érzelmeket kelt néhány szurkolóban: Remekül kezdte az elsõ szezonját nálunk egészen pár mérkõzésig, azokon parádés gólokat szerzett, majd jöttek a sérülések, amik miatt hetekig kidõlt és újra formába lendülni mai napig nem tudott, bár most legutóbbi két meccsén két gólt szerzett, bennem akkor sincs semmi elképzelés vele kapcsolatban, ez írtó kevés. Eladnám.
 
Antonio Valencia: Már-már alkalmanként képes elfogadható teljesítményt nyújtani ill. volt 1-2 tényleg JÓ meccse is. Érdekes az õ szituációja, hisz a 2011-2012-es szezon után a csillagokba emelte az összes szurkoló és be is zsebelt minden egyéni díjat házon belül. Ám a tavalyi pocsék teljesítményt követõen sok szurkolónál kiverte a biztosítékot, ahogy nálam is és sokan el is passzolták volna már nyáron. Szerintem ez a pocsék teljesítmény egyáltalán nem a hetes mez miatt volt, csupán kijött az rajta, hogy fájt a háta és valljuk be, a 2011-2012-es szezon kiemelkedõ volt és én biztosra veszem, hogy Antonionál még egy ilyen szép szezon soha az életben nem lesz! Engem leginkább az foglalkoztat, hogy hogy történhet meg az, hogy aki már elérte egyszer a csúcsot, az hogy eshetett vissza ennyire? Kitudja.. Hozzáteszem védekezésben hasznos játékos Vale, és összjátékban is, a beadásai  viszont rendkívûl pocsékak szoktak lenni általában. Bár elég negatív véleményem van róla, én szerintem akinek ilyen mentalitása van, tényleg tudjuk, hogy mire képes és mi van benne, mit tud kihozni magából, szerintem hiba lenne egy ilyen játékost MÉG eladni (Fõleg,hogy Anderson nálunk lopja a napot évek óta...). Maradjon.
 
A következõ alany:Javier Hernandez alias "Chicharito"
Kevés lehetõség, gólérzékenység, szerencse és gyenge mezõnybeli teljesítmények - Nagyjából így lehetne pár szóval jellemezni Chichát. Nagy kedvencem ez a csupaszív gyerek és szerintem sokaknak még, de részemrõl az a helyzet, hogy jobb lenne, ha tovább állna, neki is jobb lenne. Szerintem elég lenne 3 csatár az elsõ csapatban és még arra is figyelni kell, hogy ott a két tinisztár (Will Keane & Angelo Henriquez), akik égnek a bizonyítási vágytól. Ja és halkan megjegyezném, hogy HA Chicha állandó kezdõ lenne, tudjátok milyen magasságban lenne? Mint most Lewandovski....az egyik legkeresettebb lenne, mert olyan gyilkos befejezõ ösztöne van ennek a mexikói borsónak, hogy az elképesztõ. De ez csak az én véleményem és persze most is fontos része a csapatnak, de máshol alap lenne Chicha, míg itt csak kiegészítõ... Fájna a szívem érte, de inkább menjen, az õ érdekében is.
 
Shinji Kagawa, Kagito, Samurai, New Park és még sorolhatnám: Azt hiszem, én örültem legjobban, amikor hozzánk érkezett. Miatta követtem a Dortmund meccseit (akiket azóta is szeretek) és azt gondoltam akkor: " Ez a kis japán gyilkos lesz Rooney-val a pályán...", de ugye megtörtént a váratlan: Sir Alex Ferguson leigazolta Robin van Persie-t, akinek szintén nagyon örültem, de tudtam elõre, hogy nehéz lesz ennyi támadó szellemû játékost boldogan tartani. Be is jött a megérzésem, hisz Kagito írtó keveset játszott/játszik még akkor is, ha sérült valaki a csatárok közül. És amúgy is, volt mondjuk 10 meccs, amikor Kagsi nagyon jól nyomta, A SAJÁT POSZTJÁN. A Dortmund tán visszavinné, én támogatom a dolgot, itt nem lesz sok babér neki, ahogy eddig se volt. Menjen.
 
David de Gea: Tudom, boldog itt, finom a Tescoban a fánk, de a lapok hajlamosak eltúlozni az eseteit és gyakran összehozzák õt a két nagy spanyol gigásszal (Barca, Real Madrid). Tavaly nagyon jó formában volt,rengeteg bravúr kísérte végig a szezont, sok meccset mentett nekünk, ám idén valami másabb... Nem tudom, csak hiába nem az õ hibája, ha gólt kapunk (eddig) és sokan gondolják rajtam kívül még így, ahogy eddig olvasgattam, hogy "Nem az õ hibája, de bravúrral védhetõ lett volna". Ezzel teljesen egyetértek és szerintem is kevesebb a bravúr Davidnál, de szerintem ez csak idõ kérdése és megint jön majd nála a parádé, hisz a kapusedzõ, - ahogy õ is nyilatkozta - másabb, mint Eric Steele és ezt meg kell szoknia. Persze senki se ijedjen meg, De Gea csak maradjon nálunk jó sokáig!
 
Anderson: Hûûha, na nála aztán van gubanc. Évek óta itt csinálja a semmit, szóval egyértelmû mi a véleményem: ELADNI!
 
Wayne Rooney: Tudom, hogy maradt meg minden, de amíg a szerzõdéshosszabítás nem történik meg, addig nem leszek nyugodt vele kapcsolatban. Mostanság a Real Madriddal is szóba hozták ill. a Barcelonával is, de szerintem egyik sem valós és tekintettel arra, hogy idén (is) õ az egyik húzóember, szerintem egy kicsit még rá is tesznek neki a gázsijára. Nem az én zsebembõl megy a fizuja, szóval nekem nyolc, hogy oldják meg ezt, csak oldják meg, mert szükség van Wayne-re! Egyértelmû: maradjon!
 
Luis Nani: Ha hosszabbít, ha nem, Nani sorsa mindig kétséges, hisz idén sem mutatta meg a benne rejlõ tudást (eddig), és szerintem a hosszabítás meg csak alibi, hogy több pénzért lehessen eladni majd. Tehetséges, jó a rugótechnikája, gyors, izmos, szóval meg van benne elég sok minden, hogy világsztár lehessen, egyedül az nincs meg, hogy folyamatosan tudjon jól teljesíteni. Nyárig nem adnám el!
 
Patrice Evra: Potom pénzért jött hozzánk és a világ egyik legjobbja lett. Ebbõl is látszik, milyen jó szeme volt SAF-nak! Evra évek óta kápráztat minket a jó produkciókkal és néha még mi is elfelejtsük, hogy már Pat is benne van az idõben és elõbb utóbb meg kell találni a megfelelõ pótlást. Gyakran olvasom, hogy a Monaco szívesen látná õt újra és tudjuk, hogy teli vannak lóvéval, szóval ilyen fizetési megrekedések esélytelen, hogy lennének, de akkor sem adnám el Pat-ot! Amíg tud, maradjon!
 
Most egy régi kedvencemrõl írok, aki nem más, mint Fabio da Silva: Elméletileg õ jobb, mint a tesója, de valahogy ez nem úgy jön le, mintha igaz volna. 2011-ben elég jó volt és már a BL-döntõn is kezdõ volt (ahol hamar le is cserélték) és kezdett akkoriban úgy tûnni, hogy õ elõbb vált bérletet magának a kezdõben, mint a tesója. Aztán persze jöttek a "szokásos" sérülések és nem tudott beteljesülni ez a "kezdõbe vele" folyamat. Majd ugye jött a tesója, aki mindenkit levett a lábáról és egy remek félév után 2012-2013-ban õ volt az egyik legjobbunk. Bár Rafaelnek nem volt ekkora konkurenciája, mint Fabionak, de néha azért én szívesen látnám Fabiot is Pat helyett, már csak azért is, mert Pat idõs, és néha pihenni kell neki is, a másik meg, hogy Fabio is megérdemli a lehetõséget. Elég nehéz megítélni a helyzetét, és nem is szeretném, ha elmenne, de a nyilatkozataiból csakis azt tudtam leszûrni, hogy ha úgy van és jön egy ajánlat, amit a klub elfogad, akkor õ azonnal lelécelne. Végsõ szó: maradjon!
 
Most pedig jönnek azok a nevek , akikkel szóba hoztak minket:
 
Az elsõ alany: Marco Reus. Egyre többet cikkeznek róla, hogy szimpatizál velünk és szívesen csatlakozna is, kérdés, hogy ez mennyire igaz (?!) és hogy a klub érdeklõdik-e egyáltalán iránta? Nem tudni, viszont nekem személyes nagykedvencem Reus, szóval ha jön, akkor nagy "bulájt" csapok! Fiatal, német tehetség, jól mozog, gyors, technikás, labdabiztos, jól lõ, jól cselez és még a szíve is a helyén van! (Nem tudom ki követte Reus sorsát még a Gladbachnál, de amikor döntenie kellett, hogy a Dortmundba igazol vagy a Bayernbe, õ visszautasította a Bayernt a Dortmundért, dícséretes!). Ja, és ami a legfontosabb, hogy õ megváltás lenne a szélekre, mert látom itt a nagy történelmünket, hogy mindig volt 1-2 nagyon jó szélsõnk és (most Giggst nem veszem ide) most egy normális szélsõnk sincs, Max. Janu, aki nem is szélsõ, de elég jó és még fiatal, de ha a másik szélen lenne egy Reus, hát az álom lenne! Jöjjön nagyon gyorsan!
 
A következõ fiatalember is felmerült már a lapoknál és ahogy olvastam, sok szurkoló örülne még neki rajtam kívül. Ikay Gündogan. Szintén fiatal, labdabiztos, jól szerel, jól osztogat, igazi vezér a középpályán (bár most sérült...) ami nekünk igencsak jól jönne. A legfõbb ok, hogy jó lenne ide, azaz hogy Carricken kívül nincs minõségi középpályásunk és már õ is 31 éves(!!!), Fellaininek meg csak nagy a haja, ennyi, semmi pozitívumot nem láttam még tõle (nem akarom ilyen korán elítélni, mert örültem neki, az Evertonban nagyon szerettem, de itt csak keresi a régi önmagát, hozzáteszem egyelõre.).Visszatérve Ikayra; úgy tudom, hogy Manchester United szurkoló, ezt ki kéne használni. NAGY SZÜKSÉG VAN RÁ!
 
Julian Draxler: Õ vele is gyakran boronálnak minket össze, hálisten. DE szerintem az, hogy õ idejöjjön, nem szükséges. TKP posztra ott van Rooney, Kagsi, Adnan és mint tudjuk, Rooney az ALAP. És lehet itt azzal jönni, hogy szélen is remekel, de szerintem akkor sem szükséges (akkor ha jönne Reus vagy egy másik jó szélsõ). Nem szükséges erõsítés.
 
Luke Shaw: Na neki aztán nagyon örülnék, hatalmas tehetség, védekezésben nagyon jó és a támadásokat is tudja segíteni. Elsõ számú jelöltem Patrice pótlására! Jöjjön!
 
Wesley Sneijder: Még mindig az orvosiban van? Azt hittem már lehúzott pár szezont nálunk csak nem vettem észre,. Viccet félretéve, nálunk már örökzöld Wesley, az tuti! 1-2 évre még lehet jó lenne, de én szerintem pénzkidobás és luxus, hogy ennyi támadószellemû játékosunk legyen. Nem kell! De a tehetsége megkérdõjelezhetetlen!
 
Elérkeztem a blogom végére, ahol még egy fiatalembert megemlítek, jómagam: Megye2.-ben játszom, a hajam be van lõve, balos vagyok, szerintem eljátszanék én Manchesterben is. :D



 
Na lényeg, a lényeg gyerekek, köszönöm ha valaki elolvasta a blogomat és köszönöm az oldalnak, hogy valahol megoszthatom gondolataimat! Köszönök mindent!
 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!