Gondolataim pár pontban összeszedve

Mivel LVG és a csapat is egyre nagyobb össztûz alá kerül mostanában, gondoltam megpróbálom kicsit összeszedni a gondolataimat és leírni a SAJÁT véleményemet. (Azért a csupa nagybetû, mert igen nagy valószínûséggel különbözik az én véleményem másokétól, szóval nem kell kiakadni, de szívesen fogadok kritikát kulturált formában, valamint további eszmecserét is szívesen folytatok másokkal)

Naszóval, pár pontban összeszedve a mondanivalóm:
1, Elõzetes elvárásaim LVG-tõl
2, Nyári igazolások
3, Csapat, mutatott játék
4, Jövõ

1, Elvárások:
LVG egy olyan év után érkezett a csapathoz, amikor szinte minden rossz megtörtént, ami csak meg tudott. (Bár máig tartom azt a véleményem, hogy Moyest nem kellett volna kirúgni 4 meccsel a vége elõtt, de ez most lényegtelen.) Miután Moyest elküldték (vagy megbuktatta a csapat..), a felmerült nevekkel írtam egy kis blogbejegyzést, amiben kifejtettem miért LVG kell a csapat élére. Már akkor leírtam miért akartam, hogy õ legyen az új edzõ, szóval most nem fordítanék rá több idõt, csak röviden: rakjon össze egy igazi csapatot, legyen keménykezû, tegyen le jó alapokat a jövõre nézve.

 

2, Nyári igazolások:
Csak szûkszavúan:
Rojo: bõven van benne potenciál, a jelenlegi hátvédjeink közül az egyik abból a pár emberbõl, akihez ragaszkodnék.
Shaw: tehetséges, szerintem be fog válni. Jó igazolás. (Bár marha drága volt.)
Di Maria: több a kreativitás és a kockázatvállalás benne, mint a rajta kívül pályán levõ 10 társában összesen sokszor. A jó kezdés után beleszürkült a csapatba, és mostanában sem játszik a tõle elvárható szinten, de õszintén remélem, hogy bele fog lendülni. Fõleg ennyi pénzért. Meg amúgy is, szerintem jó játékos õ, max idõ kell.
Blind: imádom a palit, szerintem iszonyat intelligens. Szoknia kell nagyon a PL-t, még vannak hullámvölgyei meccsek közben is. Viszont az, hogy egy meccs alatt játszott középhátvédet, balhátvédet és védekezõ középpályást, mindet teljesen jó szinten, zökkenõmentesen átállva, sokat elmond róla. Játékstílusa szerintem hasonlít kicsit Pirloéra és Carrickére is, a kettõt vegyítve meg elég jó játékost kaphatunk. Izmot rá, plusz szokja a közeget, és nagyon jó játékos lesz.
Herrera: 2. kedvencem a nyári érkezõk között, szerintem nagyon jó játékos, méltatlanul keveset játszatva. Ezt nem kell tovább tárgyalni, szerintem ezzel mindenki egyet ért.
Falcao: rendkívül tehetséges gólvágó, Európában ahol volt nagyszerû volt, iszonyatos gólmutatókkal, meg kellett próbálni a szerzõdtetését. Viszont nem hiába a múlt idõ. Nyáron el kell engedni.

 

3, Csapat, mutatott játék:
Elõször is, mit értek a „csapat” szó alatt: nem azt, ami most hétrõl-hétre kifut Manchester United mezt viselve a pályára. VISZONT sokkal közelebb járnak hozzá, mint tavaly. Számomra egy csapat áll összetartó, egymásért küzdeni tudó, egymást jól ismerõ játékosokból. Ehhez azonban idõ kell. Ha ez megvan, jöhet a mutatott játék. Amíg a játékosok nem tudnak megszakadni a másikért a pályán, addig nem lesz gördülõmentes, ragyogó játék. Az idei évben már voltak igen bíztató jelek ennek megvalósulásához, viszont még messze vagyunk tõle. Nem lehet csapatot építeni 6 hónap alatt. Sem 1 év alatt. Kell hozzá az a 2-3 év, amennyire idõre LVG aláírt a klubhoz.
Idén a csapatnál legalább nincs széthúzás, tudnak küzdeni. Nem véletlen, hogy idén újra vannak utolsó percben szerzett góljaink, és ezáltal pontjaink. LVG szinte a 0-ról indulva vett át egy társaságot, és elkezdte csapattá formálni. Szerintem jó úton haladunk. Persze, sokszor borzalmas a játék, amit produkálnak, ezt én sem kétlem. Viszont nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy ahhoz, hogy folyamatosan egyenletesen jó teljesítményt nyújtson egy csapat, egyáltalán nem elég fél év. Ahhoz több év kell! Legalábbis 1 minimum. Ha jövõ ilyenkor még mindig ez lenne, az már más helyzet. Addigra már meg kéne fordulnia a mérleg nyelvének, és több jó játék után csúszhat be 1, max 2 rosszabb meccs. De addig még el kell fogadni, hogy idén új csapat épül(t), sok érkezõvel és sok távozóval, ami megnehezíti a dolgokat.

 

4, Jövõ:
Szerintem szintén mozgalmas nyár elé fogunk nézni, és a következõ idényre alakul ki az a keret, ami már LVG csapatának lesz mondható. A védelem egyértelmûen erõsítésre szorul, a középpálya nem feltétlenül, és a csatárposzton is mindenképp várok változásokat.

Akiket megtartanék:
Kapusok: David de Gea, Victor Valdes (de csak mert most télen jött, és úgysem fog elmenni..), Sam Johnstone
Védõk: Rojo, Jones, Shaw, Blackett, McNair, Valencia (lassan inkább tekinthetõ védõnek), és Smalling ill. Rafael kiegészítõ embernek max
Középpályások: Carrick, Blind, Fellaini, Herrera, Di Maria, Mata, Januzaj, Lingard
Támadók: Rooney, Wilson

Tehát megválnék többek között Evanstõl, RVPtõl, Falcaotól, Lindegaardtól (tõle szinte fájóbb szívvel, mint Falcaotól), illetve ha úgy alakulna Smallingtól és Rafaeltõl is akár.

Evanst szerintem nem kell magyarázni. Lindegaard szerintem jó kapus, legnagyobb pechére de Gea sokkal jobb nála. RVP amit idén mutat, nálam egyáltalán nem elég a Manchester Unitedhez, ráadásul fiatalabb sem lesz. Felõlem mehetne, habár amúgy nagyon bírom, és sajnálnám, ha elmenne, de megfelelõ pótlással jót tenne a csapatnak. Falcao nem vált be, ennyi. Smallingnak vannak fellángolásai, de szerintem nem elég jó védõ. Rafael jó lehetne, ha nem lenne többet sérült, mint más az egész karrierje során.

Akiket igazolnék:
1 vagy 2 középhátvéd, 1 jobbhátvéd, 1 vagy 2 szélsõ, 1 középsõ középpályás, és 1 támadók. Elõre azért, mert szinte biztos, hogy RVP nem fog elmenni, de Falcao szinte biztos, de mivel szívem szerint mindegyiket eladnám, ezért szerintem ide is kéne igazolni Rooney MELLÉ. Mert Rooney TÁMADÓ. És pont.

Így jövõre ezek a variációk lennének az én vágyaim szerint: (szándékosan nevek nélkül azoknál a helyeknél, ahova igazolnék, hiszen most hiába mondok neveket, teljesen értelmetlen lenne)

 

4-2-3-1:

 

De Gea – ……., ……., Rojo, Shaw – Carrick/……., Blind – ……./Januzaj, Mata/Rooney, Di Maria/……. – Rooney/RVP

 

4-1-2-1:

 

De Gea – ……., ……., Rojo, Shaw – Blind/Carrick/……. – Herrera, Di Maria – Mata – Rooney, RVP/…….



Alapcsapatnak szerintem mindkét felállás igen erõs lenne új, minõségi igazolásokkal.

 

Körülbelül ennyit gondoltam megosztani veletek. Legyetek kíméletesek, egy 2 órás (számomra) full kimerítõ edzés után írtam, és már most tudom, hogy csomó mindent kihagytam, amit amúgy bele akartam még írni, de egyszerûen nem jut eszembe hogy mik voltak azok. :D 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!