Zsömi, a fanatikus - Szedjétek össze magatokat!

Sziasztok!


Szilvási András vagyok és mostantól Zsömi, a fanatikus címmel fogok a ManUtdFanatics-on blogot írni és péntekenként fogok jelentkezni a mondandómmal.

Miért pont ilyen hülye névvel fogok ideírni? Nos, gondolkoztam,hogy milyen nicknév is kellene? Aki gyerekkorom óta ismer vagy a nyíregyházi metal underground világából, az Szilvának szólít. Mióta elköltöztem Gyõrbe Nyíregyrõl, senki se hív így. Ezért ezt a megszólítást meghagyom a régi ismerõsöknek, barátoknak. Ma is furcsállom 5 év után ha haza megyek látogatóba, hogy így szólítanak engem, mert már elszoktam tõle! A Bandi az egyszerû lenne, szóval valami frappánsabbat kell kitalálnom. Egybõl beugrott, hogy a munkahelyemen az egyik kolléga Zsöminek szólít. Amikor az egyik szünetben egy idõsebb kolléga aki igen jó kondiban van, megjegyezte, hogy nekem tök jó lenne gyúrnom. Mondtam is,hogy szoktam járni edzeni csak az elején vagyok. A névadóm egybõl benyögte a következõket:"Nem látod Attila? Hisz olyan mióta jár gyúrni a Bandi, mint egy agresszív zsömle!". Na,innentõl kezdve az a társaság Zsöminek hív ! Na,ezért írok ilyen hülye nicknév alatt! :D Rólam annyit érdemes tudni, hogy kb. 1998 nyara óta élek-halok a Vörös Ördögökért mióta megláttam a Nemzeti Sportban Peter Schmeichel-t! A dán óriás megjelenése magával ragadott aznap és amikor ugyanabban az újságban megláttam David Beckham-et Õ is nagyon szimpatikus lett számomra. Ekkor 11 évesen az újsággal a kezemben odaálltam édesapám elé, hogy "ezek kik és hol játszanak?". A fater ennyit mondott: Manchester United, kisfiam. Nem tudom miért, de ez a név elhangzása édesapám szájából valami fantasztikusan hangzott. Manchester United? Manchester United. Manchester United! Mondogattam magamban. Amikor sikerült talán egy Arsenal elleni meccset megnéznem, akkor a kommentátor Vörös Ördögöknek nevezte a csapatot, és még jobban megtetszett az egész! Miért, azt nem tudom, de szerintem sokan vannak még így! Mellesleg faterom Liverpool szimpatizáns! Képzelhetittek mit élhetett akkor át! :D

 

A blogbejegyzéseimben szeretnék a csapat körüli dolgokkal foglalkozni,ami persze saját véleményemen fog alapulni, szóval nem kötelezõ egyet érteni! Kezdjük is a múlt héttel,mert van mirõl beszélni! FA-kupa, bajnoki forduló. Kezdjük is az elõbbivel.

 

Mikor megtudtam ki az ellenfél és, hogy hozzájuk látogatunk egybõl az jutott az eszembe,hogy vajon megajándékozzuk-e Õket pár millió fonttal? Az FA-kupában jó pár éve nem igazán bírtunk sikert elérni, de azért mindig ott voltunk az élbolyban! Kivétel persze tavaly, hisz a Swansea búcsúztatta a csapatot. Onnantól kezdett szerintem bedõlni a Moyes gépezet - már ha egyáltalán volt - és kezdõdött el a vesszõfutása. Természetesen a Preston ellen kötelezõ volt a gyõzelem, de ugye nem megy az olyan könnyen. Fõleg mostanság! Az elsõ félidõben konkrétan bealudtam, mert semmi izgalmas nem történt és szó szerint egy forintot nem ért ez a játékrész, amikor felkeltem azt vettem észre, hogy vezet a Preston. Egybõl belém állt a benga, hogy ezek már megint mit mûvelnek? Komolyan elkezdett foglalkoztatni a gondolat,hogy mi lehet a baj a Manchester United-nél? Falcao játéka egyszerûen kiábrándító és értetlenül állok eme tény elõtt. Pár éve-nem kell sokat visszamenni az idõben-még kapkodtak volna érte a top csapatok, még a sérülése miatt se nagyon lankadt az érdeklõdés! Amikor jöttek a hírek, hogy érkezik hozzánk, én nem akartam elhinni. Míg nem láttam a hivatalos fotót addig én kamunak tituláltam az egészet! Nos, mióta itt van szerintem nem igazán van olyan ember aki fogadni merne rá,hogy Õ itt marad a nyár után! Mendes szerintem nem igazán fogja megvárni, hogy elkezdjünk normális focit nyomatni és Falcao addig szenvedjen itt. Kezdjünk el gondolkodni szerintem, ki jön a helyére, mert nem áll fényesen a szénája El Tigre-nek! Bár az élcelõdõ cikkek ellenére tényleg nem látta,hogy neki kell lejönnie, mert én se tudtam értelmezni a cseretáblán szereplõ számokat. Aznap Falcao halvány játéka a csúcsra ért és szerintem a legrosszabb teljesítményt láthatjuk, amit a kolumbiai itt mutatott. A bûn rossz meccsre még az is rátett egy lapáttal, hogy Kassai-Tóth Csaba kommentátor személyében egy igazán viccesnek látszani akaró ember közvetítette a meccset! Komolyan mondtam, hogyha még egy szóviccet elsüt, akkor nem érdekel ki játszik, kikapcsolom a pics@ba a TV-t! Amúgy is reggelre mentem dolgozni! Pozitívumot a meccsen egyedül Herrera beállása jelentett. Nagy nehezen kiszenvedett gyõzelem után észleltük, hogy az Arsenal lesz a következõ fordulóban az ellenfelünk! A statisztikák szerint 10 éve nem bírtak nyerni az Old Trafford-on az Ágyúsok és remélem ezt a statisztikát nem törik meg március 9-én sem! Nyilasi Tibi bácsi amúgy egy gólt sem adott volna meg, de hát ez legyen az Õ baja! Tovább kell mennünk itt mindenféleképpen, mert már 12 éve, hogy magasba emelhettük a világ egyik legrégibb kupasorozatának trófeáját! 2004-ben még Roy Keane-nek adatott meg. Szóval nem tegnap történt mindez! Persze ahhoz értelmes és eredményes játék kell, hogy tovább menjünk, de úgy érzem, hogy az Ágyúsokat nagy nehezen, de legyûrjük. Merem remélni.

 

 

A szombati napi meccsre, ha egy 10-es skálán kellene értékelni ezt a meccset én egy 3-ast beírnék a fiúknak!


Miért adtam 3-as osztályzatot a meccsre? Mert nyernünk kellet volna! Nagyon sok góllal! Az elsõ félidõben a gólunk elõtti összjátékunk az parádés volt és a gól is, de ennyi is volt az egész meccsre eme csodálatos és látványos focink. Az,hogy a sokak által kritizált Young/Valencia páros beállása visz ritmust, tempót a meccsbe, azt én álmomban sem gondoltam volna! Mondjuk Valencia teljesítménye még mindig a békasegge alatt van, de legalább hajt. De, ez ide kevés! Ashley jobban meggyõzött, bár ez a beadogatós szarság semmire se jó, de jóval veszélyesebb volt a baloldalon, mint a jobbon Valencia. Blind még mindig homály számomra, Fellaini-t meg ne rakjuk már be támadónak, mert beadni nem tudunk értelmesen és mindig Õt keresik elõl a szélsõink. Menjen vissza védekezõ középpályásnak, ott legalább tud takarítani és az az Õ poziciója. Di Maria próbálkozik és látom, hogy kezd visszatérni a jó formája, csak azt nem tudom, hogy egy ilyen technikás, gyors, kreatív játékos aki a 10. BL-t is megszerezte - nélküle nem lett volna meg - a Real-nak, minek ívelget folyamatosan, amikor robbeni képességekkel bír és simán leszopathatná a teljes védelmet akárkinél. Érthetetlen! Wazza-val nem tudom mi van, de jó lenne, ha összeszedné magát! A tavalyi szezonban véghez vitt munkája jelenleg sehol nincs, de így is többet csinál mint RvP, de ezzel sajnos nem megyünk semmire. Lehet most köpködni, de a teljes védelmünket le kell cserélni! A nyáron vegyünk egy rutinos középhátvédet. Ne fiatal tehetséget, hanem egy vérbeli, tökös, tapasztalt középhátvédet! A rutin hátul nincs meg! Jó lenne minél elõbb összeszedni magunkat, mert ha nem végzünk BL helyen, akkor szerintem De Gea a nyáron nagy eséllyel fog besétálni 80 ezer ember elõtt a Bernábeúba, mert nem hiszem, hogy sokáig fogja ezt Õ itt csinálni. Folyamatosan szopatva van és egy ekkora kapusnak nem az Európa-ligában a helye! Fél órán keresztül nyomás aláhelyezni egy teljes csapatot és nem tudunk gólt lõni, az borzasztó. És utána meg egy kontrából gólt kapni egy bekkelõ csapattól, nos tudom már mit éreztek az Arsenal drukkerek nem is olyan rég ellenünk. RvP semmitmondó játéka pedig egyre idegesítõbb, hogy nem bír gólt lõnni, most meg le is sérül, ez csak tetõzi a bajokat, hisz Falcao is hasonló formát mutat jelenleg és Wazza se kápráztat el jó játékkal. Wilson meg zöldfülû, hogy rá nehezedjen ennyi teher. Irányítani már tudjuk a meccset,de gólt lõni nem! Ebbõl meg nem lesz semmi!

 

Meccsnézés közben pár dolgon járt az agyunk a barátommal.

1. Paul Scholes 6 vagy 7 oldalas cikket ír-e valamelyik médiafelületre? Mondjuk én Scoles írásai mögött inkább a sértõdöttséget látom, mint sem a kritikát amivel segíteni szeretne. Én inkább pártolom Gary Neville írását, amit a Telegraph-nak írt,mert teljesen igaza van! Ferguson nem lesz többé és felejtsük el azt. Moyes-ban is mindenki az Öreget akarta viszont látni és Van Gaal-ban is az Õ varázsát várja, de ez csak álom! Az Öreg egy zseni volt. És ezt nem a temérdek kupában lehet meglátni, vagy mérni, hanem ahogy irányított itt mindent. Az Öreg ideje alatt is értek minket nagy pofonok (Liverpool elleni 1-4, Shitty elleni 1-6,pl.), de mindig tudtuk,hogy majd megold valamit. Van Gaal jelenleg próbál egy júniusban még romokban lévõ csapatból újra top csapatot faragni, de ugye ekkor jönnek a 160 milliós kezdetû ócsárolások. A Digin tavaly Sallói kb. minden meccs elõtt elmondta, hogy a United-be több száz millió fontot kell majd belepumpálni, hogy újra az legyen, mint Ferguson alatt volt! Nos, ha nyáron megint elverünk vagy 150 milliót pár embere, akkor senki ne kezdjen hápogni, mert borítékolható egy újabb nyári költekezés! Igaz eddig szerintem csak Herrera meg jó indulattal Rojo váltotta be a hozzá fûzött reményeket, de szerintem Di Maria jövõre lesz az igazi! Ha lesz még egyáltalán igazi. Megértem a sok fanyalgó véleményt, de mást nem tudunk csinálni, mint várni!

2.Kiveszett belõlünk is a tûz!
Míg az Öreg volt a menedzser, addig õrjöngtünk, toporzékoltunk, üvöltöttünk, vagdalóztunk! Most meg...csendben ülünk a cimborámmal és csak nézzünk, mint borjú az új kapura! Majd lesz valami. Kb. ennyit szoktunk mondani, meg kínunkban röhögni, ha már huszadjára sem tudunk gólt lõni, mondjuk a Swansea ellen múlt szombaton. Kezdünk beletörõdni a sorsunkba? Nem. Csak várjuk a csodát kb.2 éve! Mit tudunk ez ellen tenni? Semmit. Ülünk és várunk töretlenül, hátha lesz ebbõl valami, amiben látjuk a fényt az alagút végén! Jó ideje megyünk ebben az alagútban és már k*rvára elegünk van abból, hogy nem látjuk a fényt! Megint üvöltözni akarok, vagdalózni, hogy igen újra mi vagyunk a legfaszább csapat Angliában és megint a 93. percben verjük meg az ellenfelet! Megint izgulni akarok, hogy vajon Rooney mikor veri telibe a felsõ pipát úgy, hogy az Old Trafford is beleremeg! Én újra azt akarom érezni amit régen! Tudom, hogy SAF már nem lesz többé, de azt az érzést, amit uralkodása alatt éreztem, azt minden hétvégén akarom érezni!

Sokat ez ügyben nem tudunk tenni, max. a csapat! Csináljatok valamit!


Szedjétek össze magatokat!
 

GGMU!

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!