Zsömi, a fanatikus - Mi lesz így velünk?

Hétfõn este szerintem mindenki nagy reményekkel ült a képernyõ elé. Köztük én is.  Az, hogy mi lett az eredménye mindenki tudja! Most következzék pár pontban, hogy szerintem mi lesz a vesztünk és kicsit belebújok egy-két játékos bõrébe, vagyis elképzelem, mi is zajlik a fejükben ilyenkor. Persze ez csak az én véleményem és az én fantáziám szüleménye lesz és nem minden játékosról mondok véleményt, szóval nem szentírás. Tessék így nézni rá.
 

Kapusok:


- Remélem nem fognak annyira anyázni ha aláírók Perez társaságában a Real Madrid-hoz, bár maradnék, de elegem van már az egészbõl, ami itt megy." -igen, ezek De Gea szavai lehetnének a közeljövõben, vagy inkább ezt gondolhatja.
- Miért maradjak?  kérdezem tõled.
- Szerintem erre egyértelmû a válaszom, hogy itt meg vagy becsülve és félistenként tekintünk rád!
- Persze, hogy annak tekintetek! Érdekes lenne, hogyha nem ilyen jelzõvel illetnétek. Hetek óta én mentem meg a hátsótokat minden meccsen, sõt meccsrõl meccsre én vagyok a legjobb! Nagyon szeretlek titeket, de ez már nekem is sok!
- Tudom, de te itt már most egy legenda vagy!
- Miért? Madridban nem lennék az?


Itt szerintem mindenki befejezné a beszélgetést De Gea-val, mert nem lenne további meggyõzési érve a spanyol portás felé. Ha lenne, az is csak közhely lenne. Mondjuk a fentebb soroltak is azok, de sajnos mást nem tudunk neki nyújtani, ha maradásra szeretnénk bírni. Az a helyzet, hogy ha David elé tolunk egy olyan szerzõdést, ami egy álomfizetést is tartalmaz, még mindig nem lennék az Õ helyében annyira biztos, hogy tollat ragadjak. Mi kell, hogy maradásra bírjuk De Gea-t? Elsõ sorban trófeák. Na, azt mi idén egy darabot se nyerünk! Ligakupa már a legelején nevetséges körülmények között offolva, bajnokságra szerintem nem is koncentráltunk esélyesként, FA-kupának meg hétfõ óta integethetünk. Ez kilõve. BL helyezés. Meg lesz vajon? Mindenki mondaná, hogy persze biztos! Miért ne lenne meg? Nézte valaki a naptárt kik ellen játszunk? Ugye, milyen para lesz itt a végén?! Szóval ha nincs BL, akkor kezdjünk el integetni David-nak, mert indul a gépe Madrid-ba.


- Valdes-el mi van? Nem hiszem, hogy Õ feltudna egy olyan szintre menni, mint fiatal honfitársa. Fõleg egy ilyen sérülés után! Elismerjük, hogy mennyi trófeát nyert a Barcelona csapatával, de másik honfitársával Reina-val együtt szeretnek lepkézni. Jó nagyokat! De, akkor akkorát, hogy le se tudod rajzolni. Na, meg azt is tegyük hozzá.hogy azt a sok kupát úgy nyerte, hogy a legjobb hátvédsor állt elõtte, ami akkor áthatolhatatlannak bizonyult! Nekünk milyen is a hátsóalakzat?Jöjjenek Õk.


Hátvédek:


"Sorold fel a Manchester United világklasszis hátvédjeit a 2014/2015-ös szezonból!" Nos, az ilyen kérdésekre mondta mindig Rózsa Gyuri bácsi a vetélkedõiben, hogy "Vigyázat! Beugratós kérdés!" Azt én végkép nem értem, miért állunk ezen a poszton ilyen gyatrán? 2011-es BL döntõ után még maga SAF is azt nyilatkozta, hogy el kell kezdeni keresni a Vidic/Ferdinand páros utódját, mert látja rajtuk, hogy nem sok idejük van már nekik profi szinten és bizony senki nem örök ifjú. A legendás "Red Wall" már a múlté! Na, de kik is érkeztek eme fénykorában a legfélelmetesebbnek titulált páros helyére? Most már tudjuk, hogy senki.


- Jones nekem sose volt egy meghatározó figura, de grimaszolni Jim Carrey-t megszégyenítõ módon tud.


- Evans...a saját nevelés, akinek olyan jövõt jósoltak, hogy Vidic is elbújik majd szégyenében. Szerintem jelenleg Vidic-el többet érnénk, mint vele.


- Smalling. Hagyjuk! Pár jó meccse volt idén is, sõt gólokat is szerzett, de olyan nagy hatalmas dolgot idén se vitt végbe, hogy na ez aztán már valami! Ilyet ebben a szezonban nem tudunk elmondani róla.


- Rojo, aki meg is kapta Rio mezszámát és talán Õ az, aki tud is olyan szinten teljesíteni, ahogy azt a szurkolók elvárnák. Hozzá tenném, nem olyan sokszor, hogy hanyatt vágjuk magunkat minden egyes meccsen.


-Shaw is eddig annyit csinált, hogy várat még magára miért is kellet annyi zsetont a Szenteknek elutalni érte. Bár, hétfõn a lecserélését nem értem most se, mert nem volt annyira rossz, hogy Jones érkezzen helyére és az egyetlen biztos pont Rojo pedig balra húzódjon.


- Rafael, a fekete bárány. Jó ideje kiadott egy vaskos pénzösszeget (nyomravezetõi díjat) a Red Army, hogy, ha valaki látja Manchester utcáin, ráncigálja be az Álmok Színházába, mert Valencia-ból már mindenkinek elege van. Rafael egy forró fejû hülyegyerek, aki néha nem bír magával és ekkor általában a csapatot is magával rántja a mélybe, de a jelenlegi helyzetben kb. úgy kellene, mint tanyára a villany. Rojo-val együtt Õk lehetnek a következõ Red Wall oszlopos tagjai, ha lesz még egyáltalán Red Wall, mert ha neki elgurul a gyógyszer, akkor maximum valakinek lerúgja a szívét vagy kézilabdásnak érzi magát, de nem csinál ország-világ elõtt hülyét a teljes csapatból! Mint, mondjuk Valencia hétfõ este.


Középpályások:


- A szívét-lelkét is kihajtó istenadta - (vagy inkább átka?) - nagyreményû és még mindig egy jól elkapott szezonból élõ, drága Valencia. Nem tudom, hogy te még mindig mit keresel itt, de a Pool elleni kötényed óta, te semmit nem csinálsz. Csak kárt okozol és igen nagyokat. Jó nagyokat! Na jó, most kicsit visszaveszek magamból, de egyszerûen nem értem az Õ erõltetését. Mondjon nekem valaki egy olyan indokot, hogy ne adjuk el a következõ átigazolási szezonkor ezt az embert. Csak egyet. Tény és való, hogy még Ronaldo-t is lefutja bármikor, de miben nyilvánul meg az Õ jó oldala? Ha véletlenül nem hátra passzolunk, akkor neki megy a labda, Usain Bolt fajta sprint a tizenhatosig, ott egy hatalmas kézifék és a legelsõ védõbe belevágja. Ami után jön egy szöglet amibõl nagy valószínûséggel nem lesz semmi. Hétfõn meg egy csodálatos passzt is adott Welbeck-nek, csak az a bökkenõ, hogy a nyári átigazolás utolsó napján az utóbbi úriember az Arsenalhoz került. Viszontlátásra!


- Young már kicsit más eset. Amikor a Stretford End nevezetû blogon egy játékos elemzésnél, a következõket írták róla: "Ashley Young, meg egy gyökér!", én bizony sokáig így is hívtam. Az amerikai túrán komoly átváltozáson ment keresztül és rendesen összekapta magát. Sokszor az Õ jelenléte jelenti a reményt - ugye,milyen fura ezt kijelenteni vele kapcsolatban? - és többször az Õ játéka is hozzájárult a gyõzelmekhez. Az, hogy egy Ashley Young nõtt volna fel a Manchester United-hez való szinthez, vagy ennyire leromlott a játékunk, azt mindenki döntse el magának.  Én nem akarok erre választ kapni, mert félek nem azt a választ kapom majd, amit szeretnék hallani.


- A másik körözött személy nem más, mint a hispán titán, Mata. Aki jó ideje a padon ücsörög, a szép MU-s melegítõjében nézegeti a meccseket, amire legfeljebb az utolsó 20 percre állhat be. Hátha csodát tesz! Eddig nem tud, mivel neki teljes meccsek járnának. Hogy, miért nem Õ állt be félidõben az rejtély és teljesen érthetetlen. Valami ilyesmit gondolhat a kispadon üldögélve: "Csak Mourinho-val ne találkozzak!"


- Fellaini jó ideje olyan poszton nyomja, ami egy elég érdekes szerep, mert nem jó senkinek. Égimeszelõ, és ez egyfajta késztetést éreztet a szélsõinknek, - vagy inkább mindenkinek - hogy az Õ fejére adogassák a lasztikat. Hétfõ este az is kiderült, hogy miért nem szeretik sokan. Egy olyan megmozdulása nem volt, amikor ne lett volna szabálytalan! Ha nem volt az, akkor azt csakis a bíró sporttársnak köszönhetjük, hogy nem fújt semmit. Visszatérve a posztjára, meg már nem tudom hány meccse világos mindenki számára, hogy az ívelgetéssel nem megyünk semmire! Fella hátrább tessen állni.


- Az ex-Bilbao játékos, Herrera nagyon úgy néz ki, hogy az egyedüli a nyári igazolások közül, aki beváltotta a hozzá fûzött reményeket! Pedig mennyien lázadtak, hogy miért pont Õ kell ide és miért pont ennyiért?! Tény és való, hogy horror összeg egy ilyen fiatal játékosért, de nem túlzok, ha Õ az egyetlen kreatív játékosunk a pálya középesõ részén. Cseréje megmagyarázhatatlan, mert a legjobbak között van jó ideje, - még, ha nem is kap annyi lehetõséget - de ha már annyira cserélni akarok, akkor Mata jön helyette, nem pedig Carrick!


- Ha már szóba jött a rangidõs, akkor bizony Õ mellette sem mehetünk el szó nélkül! Jó értem én, hogy milyen sokat tett régen a csapatért, meg hasonlók, de most komolyan, mit keres Õ egy ilyen tétû meccsen 1-1-es állásnál, és miért pont Herrera helyett? Ha már vezetünk 3-0-ra mitudomén ki ellen, akkor oké, álljon be, de így ne! Félreértések elkerülése végett, nincs semmi bajom vele, mert én is nagyon szeretem, de eljárt már felette az idõ és volt pár szép mozdulata, de Carrick már jelentõsen nem tud hozzá járulni, hogy sikeres legyen a csapatunk. Sad But True, ahogy a Metallica is megírta. Bár ritka egy pocsék szám, de ránk illik!


- A "Robben-Szindrómás" Januzaj. Mi az a "Robben-Szindróma"? Amikor örökölni lehet az illetõtõl a labdát csak. Mi a különbség a két ember között? Az egyik tud gólt is rúgni. Az pedig sajnos nem a mi játékosunk! Szerintem korai volt neki a 11-es mezt odaadni, mert ahhoz tenni is kellene érte. A múlt szezonban magát Ronaldo-t látták benne, de nemhogy egykori legendánkat, még a tavalyi formáját se találjuk! Ment volna egy kicsit kölcsönbe!


- A Messiás...lenne. De,nem az! A múltkor kiveséztem és egy pár momentumán kívül, amit az Arsenal ellen nyújtott, de semmi, de tényleg semmi nem változott! A Real egykori fenegyereke már jó ideje csak keresi magát! Tegyük azt is hozzá, hogy az Õ rossz formájához az is hozzájárul, hogy koncepciót nem nagyon találunk a csapatban. Mondhatni semmit! A meccs végén a kiállítása meg a felelõtlenségérõl árulkodik, de én be tudom azt Di Maria-nak, hogy csak szimplán nem tudott magán uralkodni. De, ha keressünk egy fõbûnöst - több is volt aznap este - akkor nyugodtan mutogathatunk rá is, mert bizony neki benne volt a keze ebben! Pedig már kezdett jó lenni!

- Blind: Még mindig homály nekem...


Csatárok:


- A Kapitány mostanság próbál kilábalni abból a helyzetbõl, hogy Paul Scholes-t szeretne már a harmadik menedzser is belõle faragni. Sokan még bólogattak is, hogy nagyon jó lesz Õ oda. Hova? Hagyjuk már! Ezen a meccsen is látszott, hogy Rooney-nak egyetlen egy posztja van a Manchester United-nél, az pedig a befejezõ csatár! Nem irányító, nem védekezõ középpályás, hanem csatár! Az egyetlen gólunkat is Õ fejelte, kár, hogy utána már eredménytelen volt, mert Õ már elég régóta vár az FA Kupa megkaparintására. Még egy évet beírhat nyugodtan a várakozási idõhöz.


- Wilson a zöldfülû. Chicharito mikor jön haza?


- Elindult melegíteni és már mindenki a nevét harsogta, sõt végig az Õ nevét mormoltam magamban, hogy küldjék be! Talán megtudta volna menteni a meccset, de helyette érthetetlen módon - hanyadjára is írom ezt le? - Januzaj érkezett. A héten meg az U21-ben játszott kezdõként. Végül is egy Falcao-t minden érdeklõdõ klub itt játszatná, még ha nem is megy neki most jól. Szerintem a felesége csomagol és hívja a Monte Carlo-i barátnõket a visszatérõ partira!


A menedzser:


Én soha nem kritizáltam Louis Van Gaal-t mióta nálunk ténykedik, mert csak Õ tudja jobban. Ezután is kiállok mellette, de amit hétfõn mûvelt az nem volt épelméjû. Kezdjük azzal, hogy kicsit nekem kezd tele lenni a hócipõm, hogy Mata a padon dekkol nem tudom már mióta, Rafael-el együtt! A helyükön meg olyanok játszanak, akiket inkább ne is emlegessünk. Rafael helyén egy ideig játszott McNair, akire egy jó meccs után ráhúztuk a "meg van 15 évre a jobb hátvédünk!" jelzõt, akit a következõ meccsen le is cseréltek minél gyorsabban, ahogy csak tudták! Utána van a másik agyon erõltetett emberünk ezen a poszton Valencia. Már leírtam, hogy gyors, de ennyi. Rafael is az U21-ben játszott a héten, ahol a bombagóljának köszönhetõen kihoztuk döntetlenre a meccset! Ha ez nem ébreszti fel Lajost, akkor semmi. A félidei cseréire meg majdnem agyérgörcsöt kaptam. Ilyen pocsékul még talán utoljára Moyes cserélt, de ez nagyon betette nálam a kulcsot! A harmadik cseréje se jött össze. Tehát elmondhatjuk, Van Gaal olyannyira eltaktikázta magát, hogy hétfõ este 11 óra magasságában saját maga adta Wenger kezébe az FA Kupát! Nem olyan radikális meglátás, de ha azt nézzük, hogy már a nagy csapatok közül csak mi, az Arsenal és a Pool volt bent. Döntetlenre hajtó cserék, érthetetlen döntések, satöbbi. Van Gaal maga alatt vágja a fát!

Ami nálunk megy az egyszerûen elképesztõ és amit mindig harsognak a médiumok, hogy ennyi pénzbõl nem itt kellene járni, az lassan kezd beigazolódni! Pedig a csapat tud küzdeni, de küszködés lett az egészbõl! Pedig az FA Kupát és a harmadik helyet illett volna ennyibõl behúzni! Mert már a harmadik hely is nagyon neccesnek néz ki, ha a mostani állapotokat nézzük!


GGMU!

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!