A mélynövésû hispán gyilkológép és a kussoló KOP

Vasárnap mindenki egy meccsre várt ami ha nem is teljesen, de háttérbe szorította az El Classico-t! Aznap fél háromtól Anglia két legnagyobb múltú és legtöbb trófeát szerzõ klubja csapot össze észak-nyugaton, ami minden angol foci fanatikusnak kihagyhatatlan mérkõzés! Liverpool-Manchester United rangadót rendeztek az elmúlt hétvégén.
 

Sok helyen az az egyetlen kritika érte ezt a rangadót, hogy nincs a két csapat olyan pozícióban amilyen valójában is megilletné. Erre annyi a válaszom, hogy jó ideje nem nagyon szól bele se a Fradi, se az Újpest a bajnokság kimenetelébe, de ha ezt a rangadót rendezik, akkor bizony én is leülök megnézni!

 

Nos, mivel az Arsenal elleni meccs után igen leszedtem azt a bizonyos keresztvizet és valószínûnek tartom, hogy Lajcsi bá' olvashatja a blogomat. Mert amit ott leírtam és a játékosok egyéni hibáit felvázoltam az hirtelen tovaszállt az utóbbi két meccs óta! Ha valaki arra jár adja meg nekik a számomat szívesen segítek nekik bármiben, még ingyen is! Haha!

 

Meghallgattuk az egyik legszebb futball himnuszt és kezdõdött a várva várt mérkõzés! A You'll Never Walk Alone-el le is tudtam a szép és jó dolgokat Liverpool-ban. Na, jó még a The Beatles és a Carcass is nagyon jó, de tényleg ennyi! Pár perc után mertem remélni, hogy nem ez lesz a tempó és kicsit gyilkosabb lesz a hangulat. Nem is kellett sokat várnom erre, mert a Vörös Ördögök hamar tudtára adták a Mersey-partiaknak, hogy itt bizony Õk akarnak lenni a kezdeményezõ fél! Látszott, hogy a tavalyi Pool örökre eltûnt és hiába rabolták ki a Soton-t, hozták ide Balotelli-t, itt bizony nagyobb durranást kell felmutatniuk, hogy megint meghatározó klub legyenek a bajnokságban. Az elsõ félidõben olyan játékot mutattunk ami tényleg egy ilyen csapathoz méltó és végre szép focit játszottunk! Az, hogy engem Blind lenyûgözzön és csak lesek, mint borjú az új kapura azt nem nagyon hittem volna el, olyan múlt hét péntek magasságában. Amikor elkezdtük nyomni a szkúzereket szinte forrt a levegõ az Anfield-en. Arra a jelre, hogy az Ördög tényleg elaludt, de most már felkelt és követeli a trónját, a 14. percig kellet várnunk. Herrera csodálatos passza után, neccesen, de magabiztosan Mata gólja volt a válasz! A baszk és a hispán igen érzik egymást és ez a meccs további részében is feltûnt. Juanito gólja után megfizethetetlen azt látni, hogy a teljes KOP csúnyán kifejezve bekussol és csak bámul maga elé! Késõbb még volt egy Sturridge próbálkozás, de nem volt veszélyes. Na, de Lallana lövésénél még a sz@r is meghûlt bennünk, mivel De Gea is csak kõvé dermedve nézte ahogy a labda éppen a kapu mellet robog el. Az elsõ félidõben végig mi voltunk akik irányították a mérkõzést és 0-1-el vonultunk be az öltözõbe. A Spurs elleni kezdõ 11 úgy látszik itt is jó döntés lesz és eddig Lajcsi bá' is okosan csinálja a dolgokat és biztos vagyok benne, hogy a klubvezetõk leültek vele elbeszélgetni errõl a meccsrõl. Hogy, valójában mit is jelent nekünk egy idegenbeli Pool meccs, fõleg úgy, hogy tavaly meg is aláztak ország-világ elõtt!

 

A második félidõ...na, most egy picit megállunk és nem a csapatról fogok írni pár sor erejéig. Ugyanis érkezett Lallana helyett - Rodgers egyik rossz döntése volt ez a meccsen-  Stevei G. Stevei G, akit jobban utálnak még Carlos Tevez-tõl is a United drukkerek. Stevei G, aki puszilgatta a kamerát az 1-4-es meccsen. Stevei G .... te figyu már Pista! Mi a retkes, büdös francot csináltál te az utolsó derbyden? Én amikor beálltál azt hittem, hogy mindent beleadsz és szíved-lelked beleadod az õsi ellenség ellen utoljára! Erre meg ezt csinálod? Talán te vagy az egyetlen aki az elmúlt 15 év után szobrot kap majd az Anfield-en, erre meg ezt csinálod? Igaz, hogy leírhatatlanul utállak, de egy ekkora futballistától nem vártam volna ezt! Ilyen aljas módon viselkedni nem volt méltó hozzád! A tavalyi elcsúszásodon jót nevettem, de ezek után csak megvetõen tudok rád gondolni, mint örök ellenfélként. Benne volt tudom, hogy évekig a United hátát nézted és neked sose jött az össze, mint Macheda-nak vagy Anderson-nak, mert Õk is bajnokok voltak. Te meg nem. És nem is leszel! Mindenesetre jót röhögtem megint rajtad, de ez még tõled is csúnya volt!
Nos miután Stevei G kabaréba illõ módon igen hamar letudta az utolsó derbyjét, innentõl kezdve nekünk állt a meccs végig! Ha a végeredményt nézzük, persze csak akkor. Innentõl kezdve teljesen fordított lett a helyzet, mint szokott lenni. A Pool kezdett el nyomni, mi meg visszaálltunk elég rendesen. Ashley Young-igen csak sántikált már egy jó ideje- Angel Di Maria érkezett, aki szinte egybõl kijavította az Arsenal elleni marhaságát! Herrera levágódó lövése Mata elé pattant aki az argentinak tovább adva és az inkább egy bombalövés helyett a hispán mélynövésû mágusnak passzolt aki egy káprázatos mozdulat után bevette másodjára is a Mersey-partiak kapuját! Mata ezzel a két góljával hivatalosan a Manchester United Hõse lett! Ezután hiába próbálkozott Rodgers Balotelli-vel meg akárkivel nem sok vizet zavartak. Azért Sturridge "jó szokásához" híven bevarrt nekünk egyet, amiben rendesen benne volt De Gea is. Na,de annyiszor meg lett mentve a hátsónk Õ általa, ennyi belefér szerintem! Blind-aki csodásan játszott- még kiharcolt egy büntetõt, de azt Rooney-volt már jobb meccse is- valami megdöbbentõ módon amatõr módjára rúgta és Mignolet simán védte. Nyugodtan oda engedhette volna a Kapitány, Mata-t is és akkor még nagyobb hõs lett volna aki az Anfield-en mesterhármast rúgott volna. A meccs iszonyatosan durva volt, gondoljunk csak Jones ütemkésésnek mondott belépõjére, Gerrard aljas taposása, Smalling vs Ballotelli-utóbbi köszönje meg a szkúzereknek,hogy lefogták-ami nem volt meglepõ, a legunszimpatikusabb tót még meg is taposta Dávidunkat. Skretl akciója után Atkinson inkább lefújta az Észak-Nyugati Derbyt és ezzel a Manchester United oda-vissza megverte a Pool-t. Elégtétel kipipálva!

 

Mint, az Arsenal utáni blogbejegyzésemben írtam Van Gaal eltaktikázta magát, de ezen a meccsen kezd összeállni számomra a sokat emlegetett filozófia. Amirõl még mindig nem tudunk semmit csak mondogatjuk! :)
Az egész csapat megihat egy nagy fröccsöt, mert szépen kijavították a tavalyi gyalázatot és kezd összeállni a szemünk elõtt az új Manchester United ami újra meghatározó tényezõ lesz Európában! Most a hétvégén válogatott meccsek következnek, de utána az Aston Villa jön, következõ héten meg jönnek az arabok akiket illene már úgy megverni, mint szódás azt a bizonyos lovát! Igen, rájuk férne, mert mostanság túl sokat képzelnek ám magukról és még mindig nem bírják felfogni, hogy MANCHESTER IS RED!!! A héten Falcao vert is hirtelen kettõt Bahrein-nek, szóval a Villa ellen nyugodtan lehet kezdõ. Wazza pihenhet egy kicsit, El Tigre meg mutasson már valamilyen erõdemonstrációt, könyörgöm!

 

A válogatott meccsekre sok szerencsét kívánunk minden behívott Vörös Ördögnek!
Mi magyarok is szoríthatunk, hogy a helléneket megverjük. Az se érdekel ha a gyros 4000 forint lesz a Blahán-amúgy is Gyõrben lakok-,csak vigyél ki Pali minket az EB-re!

RIA-RIA-HUNGÁRIA!
GGMU!

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!