Zsömi, a fanatikus - Most vagy soha!

A hétvégén eljött a pillanat amit mindenki várt! A Manchester United úgy játszott, ahogy egy ilyen csapathoz illik. A kedves szurkolónak semmi más dolga nem akadt csak hátradõlni és élvezkedni a látottakban! Az Aston Villa ellen tényleg azt játékot mutatta Van Gaal csapata amit a kezdetekkor is szeretet volna viszont látni a szurkolók nagy többsége. Összeállt-e a kezdõcsapata Van Gaal-nak? Jelentem, igen!
 

A meccset elnézve szerintem mindenki úgy gondolja, hogy ha most nem verjük meg a hangos szomszédokat, akkor soha! A védelembe azért igazolnunk kellene egy rutinos hátvédet, de amúgy ott sincsenek akkora problémáink. Valencia is ezek szerint inkább jobbhátvédként fog szerepelni nálunk, jobb is mert szélsõként nem igazán remekelt. A középpálya trióját megbontani szerintem vétek lenne-Mata,Herrera,Fellaini- megbontani,de az engem abszolút hidegen hagyó Blind is elkezdett olyan formát mutatni amire én is csak egyetértõen bólogattam a meccsnézés közben! Ugye, ha megnézzük a középpályán említett triót, kinek is örültünk úgy igazán szívbõl amikor ideérkezett? Mata-nak.

 

 

Fellaini-t mindenki tûzoltó igazolásnak gondolta a Moyes-éra elején, mivel azon a nyáron senkit nem bírtunk leigazolni. Voltak olyan hírek, hogy a Bayern állandó sérültje Alcantara ügyében már minden le volt zsírozva, de Giggs közölte, hogy nem ide való. Nem tudom mi igaz belõle, de így legalább az orvosi stábnak nincs egy állandó páciense. Visszatérve a mi Jimi Hendrix hasonmásversenyünk 3. helyezettjére, én se szívleltem sokáig. Leginkább a múlt szezon eleji City elleni rangadón utáltam meg igazán, amikor a kocogáson meg a pofázáson kívül semmit nem csinált. Én is azon a véleményen voltam, hogy Fella max. azért van itt, mert Moyes senkit nem bírt ide hozni, ekkor felhívta a haverját, hogy segítse már ki, mert nagy slamasztikában van. Aztán a sérülését követõen elkezdett úgy játszani, amit az Everton-ban is mutatott. Legjobban nekem akkor lopta be a szívembe magát amikor olyan formát mutatott, amit az én istenem csinált mindig is. Agresszív,bunkó,erélyes fellépést minden szituációban és persze az az elmebeteg fej is bejátszott nála amikor valamilyen sérelem érte! Igen, Roy Keane-t kezdtem el benne látni aki nekem mindig is a legnagyobbak között lesz és ha egy Dream Team-et kellene összeállítanom Õ tuti benne lenne! Persze olyan mesteri szinten még nem mûveli, de egyszer az is el jön szerintem. A másik momentum akkor volt amikor a Bayern München érkezett hozzánk a BL negyeddöntõben. Emlékszem amikor ment a sorsolás délutánra mentem dolgozni és a szobámban ültem a TV-t bámulva. Húzták a neveket. Amikor a harmadik párosításnál jártak már vert a víz. "Vazze, megkapjuk a káposztazabálókat!" eme mondat járt egész nap a fejemben. Csak húzzák a neveket, de a miénk sehol. A Real Madrid-ot elkerültük. Jól van ezt is megúsztuk. De,amikor kihúzták az Atlético-Barca párosítást két csapat neve volt még a tálban amibõl kisorsolták a  fordulókat. Ez nem lehet igaz. Csak most, csak ne Õket. Persze, hogy azok a büdös káposztazabálók jutottak nekünk. Az egész albérlet összeszaladt amikor ez megtörtént, mert olyan káromkodásba kezdtem , mint Karády Õrmester az Angyalbõrben! Nos, megint visszatérve Fella-ra azon a meccsen nagyon meg voltam vele elégedve, sõt a teljes csapattal! Amikor jó párszor legyalulta Kondás Sebestyént a pályáról csak pislogni tudtam én is. Ugye, a végkimenetelt mindenki tudja, de legalább nem lett az a mészárlás amit mindenki jósolt. A fentebb említett káromkodás sorozat megismétlõdött amikor Danny "Diamondleg" Welbeck ajtó-ablak helyzetben telibe verte Neuer-t! :)
A szezon végeztével és VB után az Õ maradása volt a legkérdésesebb! Most miután majdnem vége a szezonnak elmondhatjuk, hogy pár hiba ellenére kihagyhatatlan személyisége a mostani Manchester United-nek. És itt nem a csapat romlott le hozzá, hanem Õ nõtt fel a feladathoz, hogy egy ilyen csapat meghatározó alakja legyen!


A másik ember az nem más, mint Herrera. Aki kapott hideget-meleget amikor magára húzta a mezünket. "Minek ez ide?","Ez meg ki?","Ennyiért játékost is vehetünk volna!" és sorolhatnám még milyen reakciók érkeztek ebben az idõszakban. Pár videó után-bocs,nem követtem a spanyol bajnokságot- ügyes gyereknek láttam, de egy nagy kérdésem volt. Vajon bírja majd ez a csenevész gyerek az angol foci keménységét? Mi,az hogy! Szerintem lassan elmondhatjuk,hogy Õ az egyedüli aki tényleg beváltotta elsõre a hozzáfûzött reményeket. Sokan Scholes utódját látják benne és van is ebben igazság. Valamelyik nap már olvastam, hogy a Barcelona is benne látja Iniesta utódját. Lássák csak, de Ander az még marad egy ideig.

 


Mivel a hétvégén városi derby következik felvetõdik pár kérdés az emberben. Jó ideje nem tudtunk a baba kék oldalnak jól odaverni, hogy tudassuk ki is az igazi manchesteri csapat. Vajon ez sikerül vasárnap? Szerintem ha most nem, akkor soha! Jelen esetben abban a dilemmában vagyunk, mi is lenne a tökéletes kezdõ? Vajon Van Gaal kiket küld majd pályára? Ugye, van nekünk egy jobbszélsõ pozíciónk. Én is D iMaria-t nevezném oda ha én állítanám össze, de akkor mi lesz a szárnyra-galambszárnya persze,muhaha- kapott Young-al? Ha eddig Õ volt a stabil kezdõ a csapatban most megérné kihagyni? Csatárposzton egyértelmû, hogy Rooney legyen a kezdõ. Az Õ posztja több részrõl is nagyon kérdéses. Elsõnek az ha Van Persie felépül-mondjuk vasárnap tuti nem kezd- akkor vajon megint visszatáncoltatja középpályára Lajos vagy hagyja a helyén? És mi lesz Falcao-val? Tudjuk szerintem mindannyian nagyon jól, hogy nem igazán lesz Õ itt sokáig, de mi lenne ha adnánk neki egy teljes meccset? Számomra inkább Õ, mint RvP, mert hiába impotens a gólokban, inkább az Õ hajtását nézegettem, mint az agyon kényelmesedett RvP-t, de ugye hétvégén nem a Stoke jön, hanem a bivalyersõnek tûnõ City. Szerintem Radamel most tudna igazán jól formába lendülni, mer végre jól és okosan játszunk, de lehet Lajosnak nem éri meg ennyire rizikózni és a padon kezdeti majd a kolumbiait. Ha be is állítja,ne az utolsó 10 percre,mert annak semmi értelme, de majd eldönti ezt Lajos! A jobbhátvédként szerepeltetett Valencia helyén is nyugodtan kezdhetne Rafael, de ugyanaz a helyzet nála, mint Young-nál. Lenne még több kérdés is, de maradjunk annyiban, hogy majd vasárnap kiderül. A City nincs formában és reméljük erre a meccsre még leeresztve marad az olajlufi!

MANCHESTER IS RED!
GGMU!

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!