Zsömi,a fanatikus- Szezonzáró Zsömi szemmel

Itt a vége, fuss el véle!
Na, ezt is megértük! Elgondolkoztam, hogy lehetne egy szóban leírni ezt a bajnokságot és erre jutottam: Mi?
Ez lenne az a szó!
Dráma, paródia, komédia, diadal és sok egyéb más. Ez lenne tehát az idei év összefoglalója Zsömi, a fanatikustól az egyik legnagyobb Vörös Ördöge Gyõrnek, aki egyébként nyíregyházi!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amerika túra. Siker. Átigazolási idény. Pompás. Elsõ meccs menedzserként az Old Trafford-on. Egy kalap sz@r. Kezdetét vette az idényünk, de még csak azokat szereztünk meg akik vízhordók se lehetnének.  Kik is jöttek utána ide? Di Maria. Ki az? Ja, ez a csávó baszta agyon azt a Bayern-t vagy Atleticó-t leszopatta, akik minimum egy hármast vertek a Barca-nak? Ja, az a csávó aki kb. 30 gólt rúgatott a Ronaldo-val úgy, hogy egyik sem fejes gól volt? Jaaaaah, azt a csávót? Persze, hogy ismerem! Hisz Õ a Real Angyala, akiért minden kitiltott Ultras Sur tagja az életét adná! Na, Õ Di Maria! Mi lesz vele? Azt majd meglátjuk!



Na, ki érkezett? Na, ki érkezett? Hát, persze, hogy Falcao. Ha mind két lába tegnap gyógyult be rendesen és csak egy hét után állhatna edzésbe akkor is leigazolnád? Hogy, a viharba ne igazolnám már le Falcao-t a Tigrist? El Tigre, El Tigre! Akiért sorban állt a világ, de neki nem kellet se a Real Madrid, se a Barcelona! Nem, Õ hozzánk jött és alig gyõztük ki várni, hogy nálunk debütáljon és ontsa a gólokat! Rá is visszatérünk.



Ezek még mit keresnek itt?
Lehetne akár ez is az összefoglalóm részének a címe, de ha Õket ezzel illettem akkor az elõbbi rész címe pedig a Messiások kell, hogy legyen. Kik is tartoznak ide? Mondjuk Ashley Young. Igen, az a gyerek aki egy parádés Aston Villa-nál eltöltött idõn kívül, semmit, de semmit nem tud felmutatni Na, Õt aztán elsõ alkalommal el kell adni a búbánatos nyavalyába! Marouane Fellaini. Moyes csicskája. Mikrofonfejû szerencsétlenség. Akit azért igazoltunk, hogy a Moyes-érába legalább Õt betudjuk írni az igazolások közé. Smalling. Tévedni emberi dolog. Még az Öreg is tévedhetett párszor életében, nincs ezzel semmi baj, de menjen már innen el! Én ide beírnám még Herrera-t is akivel minket rendesen átvágtak és egy vagon pénzzel le is húztak minket. Mi lett velük? Le is írom mi lett velük, kinek milyen idénye lett és szerintem, hogy is alakult ez a szezon. Játékosokat mind egyesével értékelem és pár meccset ami számomra emlékezetes maradt pár mondatban ki is vesézem. Ígérem most már tényleg jön a szezonzáró mondandóm!



David De Gea:
Anno a legendás Van Der Sar után érkezett meg az Atleticó nevelése Manchester-be, hogy elkezdhesse élete talán legnagyobb kihívását, hogy Õ legyen a Manchester United hálóõre. Miért kihívás ez? Nos, az a helyzet, hogy nálunk kapusnak lenni nem egyszerû dolog. Sõt, egyenesen rémálommá válhat. Amikor Big Peter a triplázás után elment jó pár tehetséges hálóõr megfordult az Old Trafford-on. Fabién Barthez személyét nem kell ugye bemutatni?! A francia válogatott gyémántköve amikor megérkezett, rövid idõn belül önmaga paródiája lett. Jó pár potyagólt nem felejtünk el neki soha az életben. Említsük meg az amerikai-magyar Tim Howard-ot is aki manapság az Everton kezdõ 11-ének kirobbanthatatlan tagja, nálunk nem igazán volt az igazi. Tehát amikor egy hórihorgas, atom sovány gyerek érkezik ide, hogy Õ lesz az új kapusunk. akkor bizony sokan kételkedtek ebben.Most már tudjuk, hogy Õ a mi kapusunk, csak Perez el ne orozza az esõs Angliából.
AZ ÉV JÁTÉKOSA!


Antonio Valencia:
Õt aztán nem tudom dicsérni, sõt azt se értem minek Õ kezdõnek? Az, hogy beverekedte magát a kezdõbe számomra nagyon érdekes. Igaz, volt pár megmozdulása-például a csudaszép kötény a Pool ellen-, de ezen kívül sok mindent nem tudok elmondani. Jó, jó csak lehet benne valami, hogy kezdõ, de akkor sem értem!
ADJUK EL MÍG LEHET!


Phil Jones:
A grimaszmester elég érdekes számomra. Az, hogy nem tartottam egy világklasszis szintû védõnek azt már korábban leírtam. Szerintem most se üti meg a mércét ez ügyben, de jó pár meccs alatt sikeresen fejlõdött egy szintre amivel méltó volt a kezdõbe való nevezésre minden egyes meccsre! Ha tud ilyen ütemben fejlõdni és kap maga mellé a nyáron egy rutinos középhátvédet, akkor még fényes jövõ áll elõtte az Álmok Színházában!
ALAKUL, MINT PÚPOS GYEREK A PRÉS ALATT!


Chris Smalling:
Szintén az a helyzet vele, mint Jones esetében. Idegbaj kerülgette az embert, hogy nincs egy értelmes középhátvédünk, de a szezon vége fele már egyként lélegezhetünk fel ha ott volt a neve a kezdõben!
VAN ESÉLY BENNE RENDESEN!


Marcos Rojo:
Az egyik nagy sztárigazolásunk...lett volna, de nem az. Rojo egyértelmûen egy nagyszerû tehetség, de ennél több jelenleg nincs benne. Sokszor ingatag, sokszor betonbiztos, de hullámzik a teljesítménye rendesen. Olykor miatta volt gyomoridege az embernek, olykor megnyugvása. De, inkább elõbbi!
ÖNBIZALOM! ÖNBIZALOM!


Luke Shaw:
Ha nem lett volna annyit sérült talán látunk is belõle valamit.
GYÚRJÁL TESÓ!


Blackett, McNair:
A két ifjoncot egy részben vesézném ki. A két saját nevelésbõl sokan azt remélték, hogy az Arsenal elleni idegenbeli meccs után elkezdenek egy olyan úton menni ami odavezetheti Õket ahol egyszer a '92-es osztály tagjai mentek. Mondjuk azon a meccsen a labda elõre vágásán kívül nem csináltak semmit, de mivel gyõztesként vonultunk aznap le az Emiratesben bíztunk az ifjoncokban. McNair-rõl több fajta vélemény is kialakult a szezonban. Az egyik a jövõt láttam benne, a másik egy zöldfülû tehetséget látott csak benne. Voltak ragyogóan lehozott meccsei, de voltak olyanok is, hogy azonnal le kellet cserélni, mert életveszélyes volt. Blackettrõl sok jót nem tudunk elmondani. Míg társának voltak az Arsenal elleni meccsen kívül jól lehozott meccsei, Õ általában azt a képet mutatta, hogy felelõtlen és nagyon tapasztalatlan. A Leicester elleni kiállítása vagy a utolsó hazai meccsen -Arsenal- vétett öngólja ezeket tanúsítja!
MAJD MEGLÁSSUK MI LESZ!


Evans:
Jó ideje azon gondolkozok, hogy miként tudta túlélni a tavalyi nyári és az idei téli transzfer ablakot, hogy ne került volna elsõként átadási listára. Azt se értem mit látnak benne, hogy olykor kezdõként- szerencsére nem sokszor- vagy csereként lépett pályára. Egyszer tudta a Szentek ellen stabilizálni a védelmet- a fentebb említett McNair kicsit ráparázott a meccsre és inkább Lajos lehozta- azon kívül a hátra passzain kívül semmi eredményeset nem csinált. Legemlékezetesebb passzolását a Pool ellen mutatta be hazai pályán, amikor szerintem azt se tudta milyen rendezvényen van és Jones-nak passzolt, csak a másik fél nem tudott róla és Sterling elé került a labda. Ha De Gea nincs aznap bombaformában bizony a védelmünk megajándékozta volna vagy 4 góllal az õsi riválisunkat.
VISZONTLÁTÁSRA!


Rafael:
Az õ esete különleges. A szezon elején állandó kezdõként tudtuk viszontlátni, de sérülését követõen pár percet eltekintve soha többé nem láttuk! Ezután sokak bánatára Valencia kezdett a helyén és a szezon végéig ott is maradt. Rafael megy a süllyesztõben?
FEKETE BÁRÁNY?


Most akkor jöjjön két meccs ami számomra emlékezetes maradt. Kezdjük hirtelen két vereséggel.

Leicester- Manchester United 5-3
A rémálom.

A meccs elsõ félidejében 3-1-es vezetéssel vonultunk szünetre, utána totálisan össze omlottunk! DiMaria gólja parádés volt- meg is szavazták az Év Góljának- és mi is parádésan játszottunk. Utána valami behalt a rendszerben és Clattenburg is kicsit rásegített a dologra, mert egy nem jogos büntetõt is befújt és érthetetlen módon kiállította Blackett-et. Hamar el kellett volna felejteni ezt a meccset, de az élcelõdés a csapatunkon tovább folytatódott


Manchester City- Manchester United 1-0
A meg nem érdemelt vereség.


Mai napig állítom, hogy ha Smalling nem állíttatja ki magát két buta szabálytalanság miatt, akkor mi ezt a meccset behúzzuk! Látszott a csapaton, hogy végre nem teletolt gatyával állt ki egy rangadóra és a küzdõ szellem is meg volt bennünk. Rooney két olyan tettet is végre hajtott amin látszott, hogy vezéregyénisége a csapatnak és méltó a kapitányi karszalagra! Amikor Yaya Touré elvette tõle a játékszert és végig üldözte a saját tizenhatosáig és utána brutális módon-de szabályosan- szerelte és amikor egy fél pályás szlalomot nyomott le a City játékosai között-miért nem rúgtál kapura Wazza?- az mutatta, hogy bizony újra számolni kell a Manchester United-el! Emlékszem amikor a hosszabbítást felmutatták a kamera végig olyan City drukkereket mutatott akik az öklüket rágták vagy nem mertek odanézni. Ekkor tudatosult bennem, hogy a csapat régi szellemiségét már mindenki érzi.


Jöjjenek tovább a játékosaink.


Juan Mata:
Õ is egyike lett volna Van Gaal fekete bárányainak, de végül a szükség úgy hozta, hogy nélkülözhetetlen tagja lett a középpályánknak! Van Gaal bizalmát szerintem csak sérüléseknek köszönhette, de amikor végig a kezdõben találta magát újra azt a Mata-t láttuk a pályán akit anno a Chelsea-ben is tapasztaltunk! Azt, hogy a Liverpool-nak két olyan gólt is vágott, hogy a teljes Anfield Road elcsendesedett szégyenében, azt soha nem felejtjük el neked Juanito!
INNEN VONULSZ VISSZA!


Ander Herrera:
Következzék az elsõ olyan személy akit már akkor sokan megkérdõjeleztek amikor még labdába se rúgott! Ander minden egyes meccsén látszott, hogy vért izzadva ide akar tartozni és színtisztán az jön le róla, hogy méltó akar lenni a Vörös Ördög címre! Végre van egy olyan középpályásunk aki Scholes módra mer távolról lõni és egy kivételével minden kaput eltaláló lövése gólt eredményezett! Lelkesedése, önbizalma és elszántsága azt mutatja ha így folytatja Õ maga is egy Legenda lehet az Old Trafford-on!
LEGENDA VAN SZÜLETÕBEN!


Marouane Fellaini:
Akire sokan leszedték a keresztvizet is - egy muzulmán ember esetében ez mennyire cink, hogy ilyet állítok vele kapcsolatban? - a tavalyi szezont is az Õ nyakába varrta a szurkolótábor nagy része! A nyári transzfer szezonban már én is a távozók között láttam és a Valencia-nak fejelt gólja után is hátat fordított szurkolók, nem voltak neki valami biztatóak. Amikor bokasérülést szenvedett akkor szerintem Woodward vérben forgó szemekkel saját kezûleg tépte ketté a nápolyi járatra foglalt jegyét Fella-nak! Akarva-akaratlanul, de bizalmat kellet neki szavaznia a menedzsernek az Evertontól érkezett játékosnak. Azt, hogy Fella meghálálta-e vagy sem, azt mindenki döntse el maga. A góljai és fizikai erõfölénye sokszor segítette a csapatot a gyõzelemhez. Persze az utolsó fordulóban egy aljas odalépéssel még egy pirosat is begyûjtött, de Fellaini bizonyította, hogy nem volt felesleges anno annyi pénzt kifizetni az Evertonnak és megérte rávárni, hogy beinduljon! Tudom sokan még mindig nem szeretik, de az eredmények Õt igazolják!
TÜRELEM RÓZSÁT TEREM!



Michael Carrick:
Ha valaki nekem azt mondja, hogy Õ meghatározó alakja lesz ennek a csapatnak az idei sorozatban, kiröhögöm. Egyszer én is egy korábbi írásomban csúnyán lehúztam, de idény vége felé érzékeltük, hogy ha nincs a védelem elõtt akkor bizony a gól aznap nekünk borítékolható! Remélem a nyáron érkezik egy méltó utód, mert Õ sem lesz fiatalabb!
HIHETETLEN!


Daley Blind:
Az Ajax üdvöskéje egy csodás VB-n tûnt fel igazán - amit Van Gaal dirigált szintén - és olyan csapatokat vertek rommá akik ellen papíron sanszuk sem volt! Jó idõbe tellett mire én is megbarátkoztam vele igazán a Pool elleni idegenbeli meccsen Emra Channak kiosztott kötényénél tudatosult bennem, hogy miért bízik ennyire benne a menedzser. Jó párszor homály volt nekem a gyerek, de egyre többször mutatta meg mire is képes valójában! Ja, és balhátvédként is tökéletesen megállta a helyét!
JÓ LESZ EZ A KÖZÉPPÁLYA!


Darren Fletcher:
Igaz, Õ távozott a téli átigazoláskor, de nem mehetünk el mellette szó nélkül! Egy igazi Vörös Ördög ment el a télen aki nem viselte ezidáig más csapat mezét csak a Manchester United-ét! Van Gaal is elmondta, hogy egy nagyszerû embert ismert meg benne-nem hiába volt Õ a csapatkapitány helyettes-, de sajnos nem tud neki annyi lehetõséget biztosítani, mint amennyit Darren szeretne. Könnyes szemmel, de egy igazi harcostól vettünk búcsút a télen!
KÖSZÖNÜNK MINDENT DARREN!


Anderson:
Ahhoz képest milyen jó reményekkel indult, jó pár év szenvedés után sikerült tovább adnunk a mókamestert.
HAMARABB EL KELLET VOLNA MENNED!


Adnan Januzaj:
A szégyenteljes Moyes uralkodás alatt tényleg kiemelkedõen teljesített és Van Gaal elsõ lépéseiben is számított a koszovói albán származású belgára. Giggs visszavonulása után meg is kapta a legendás 11-es mezszámot. Az idény után be kell látnunk valamit. Adnan tényleg egy tehetséges játékos, de nem rendelkezik még azokkal a képességekkel amit régen látunk benne! Ha jobban belegondolunk egy olyan csapatban volt Õ kiemelkedõ egyéniség ami romokban hevert, hisz akkor a csapat nagy része egyszerûen nem tudta kiheverni Sir Alex Ferguson nyugdíjba vonulását és tele volt kiöregedõ, szinten aluli játékosokkal! Önzõsége, hogy passzolni szinte lehetetlen számára még jobban elgondolkoztatja az embert a benne látott tehetségrõl.
KÖLCSÖNBE!


Ashley Young:
Nos, mint párszor leírtam Ashley-t én a Stretford End blog egyik írása után én is a gyökér jelzõvel illettem sokáig. Az Aston Villa-ban eltöltött csodás idõszaka után igazolta le az Öreg és hatalmas reményekkel érkezett Manchester vörös felére! Az Arsenal elleni legendás megalázáskor is csodásan játszott, de innentõl nem volt nagy durranás a gyerek. A tavalyi szezonja egy hajítófát nem ért és vártuk a nyarat, hogy eladjuk a fenébe! Az amerikai túrán ehhez képest parádézott és el is nyerte a torna legjobb játékosa díjat! Amikor leigazoltuk a Real Madrid-tól Di Maria-t tudta mindenki nagyon jól, hogy sansza se lesz neki a kezdõbe kerülni. Amikor az Arsenal elleni idegenbeli meccsen Luke Shaw sérülése után beállt onnantól kezdve elkezdett hatalmasat fejlõdni! A 3-5-2-es rendszerben kiválóan megállta a helyét szárnyvédõként Valencia-val együtt mivel ez a rendszer igazi futóbolondoknak van kitalálva. Õk meg pont futóbolondok. Amikor Van Gaal rájött, hogy a kedvenc felállása egyenlõ az öngyilkossággal a PL-ben, Ashley  újra a padon találta magát. Mikor Di Maria felelõtlenül kiállította magát az FA-Kupa Arsenal elleni meccsen, onnantól újra megkapta a bizalmat. Tegye fel a kezét, aki kiröhögte volna azt az illetõt aki azt mondja neked, hogy Young kiszorítja Di Maria-t a kezdõbõl! Ugye, milyen sokan jelentkeznek most?! Ashley 180 fokos fordulatot vett a tavalyi önmagához képest és olyan nagy rangadókon volt kulcsfigura, mint a Liverpool vagy a Manchester City elleni derbik. Felesleges elembõl, kulcsfigura!
A LEHETETLEN NEM LÉTEZIK!


Angel Di Maria:
Leigazolása csodaszámba ment az átigazolási piacon és egyként ujjongott minden Vörös Ördög érkezésekor. Állítólag maga Ronaldo javasolta neki, hogy minket válaszon amikor kiderült, hogy nem vár rá olyan fényes jövõ a királyiaknál, mint ahogy azt elképzelte Angel. Angol rekord igazolásként érkezett hozzánk és meg is kapta a kultikus mezszámot a 7-est amit olyanok viseltek nálunk, mint Best, Robson, Cantona, Beckham, vagy Real-os cimborája Ronaldo! Jó pár meccsen elkezdett parádézni- a Leicester elleni találata az Év Gólja lett a PL-ben- , de a Chelsea ellen elkezdte mélyrepülését. Utána be is törtek manchesteri házába mikor otthon tartózkodtak és ez szerintem rányomta teljesítményére a bélyeget! Termete nem igazán az angol focihoz való és jó párszor láttuk, hogy is darálják le a védõk egy-egy támadásnál. A már említett felelõtlen kiállítása még inkább ellene szólt és ki is került a kezdõbõl. Rossz szezonként könyvelik el az idei teljesítményét, de ennek ellenére 10 gólpasszt és 3 gólt is jegyeznek a neve mellett. A Pool elleni rangadón is kiosztott egy csodás gólpasszt Mata-nak amibõl ugye egy örök emlékû gól is született. Én merem remélni, hogy marad nálunk mivel nem hiszem el, hogy az a játékos aki szinte megnyerte a 10. BL-t a Real Madrid-nak és a hátán vitte az argentin válogatottat a VB döntõig csak ennyire képes. Di Maria-ban én meg mindig látom, hogy tudna újra régi fényében ragyogni és képes lesz a 7-es mezszámhoz méltóan játszani.
MESSIÁS LENNE, DE...



Újabb meccsek következnek. Elsõként álljon itt egy olyan meccs, ami De Gea világklasszis kapussá válásához vezetett!


Manchester United-Everton 2-1

Az Everton évek óta nagy mumus nekünk, hisz ellenük úgy mond "szeretünk" kikapni. A meccs egyértelmûen De Gea-ról szólt. Amikor 1-0-ás vezetésnél az elsõ félidõ elõtt Luke Shaw szabálytalankodása után a 11-es pontra mutatott a játékvezetõ nagyon olyan érzés kapott el, mint tavaly. Vezetünk, de kiengedjük a kezünkbõl a meccset. Ugye, az Everton-nál nem más lövi a büntetõket, mint Baines. Amikor mutatták a legutóbbi 5 büntetõjének az értékesítéseit azt láttuk, hogy egyiket se hibázta el. El is könyveltem magamban az egyenlítést, de David úgy kifogta azt a lövést, mint ahogy a nagy könyvben meg van az írva! Utána még David bemutatott olyan bravúros védéseket, hogy csak pislogni tudtunk! Nem hiába skandálta a nevét a teljes Old Trafford aznap!


Másodjára következzen az a meccs ami mindennél fontosabb a Manchester United-nek, hogy megnyerje. Persze itt is De Gea volt a fõszereplõ vagy inkább hõs!

Manchester United- Liverpool 3-0
A revans. 1. rész

Ugye, mindenki emlékszik a tavalyi Pool elleni meccsre amit hazai pályán "vívtunk" ellenük? Igen, arra a meccsre gondolok amikor Sir Alex-et percekig mutatta a kamera, hogy magába roskadva ül a lelátón olyan állapotban, mintha közölték volna vele, hogy mind a 11 unokája meghalt volna egyszerre! Igen, arról beszélek, amikor meglátva régi mesterünket milyen lelki állapotban figyeli, hogy rombolják le azt a fellegvárat, azt a rettegett arénát amit kínkeserves munkával, vért izzadva felépített és az õsi rivális egyik legnagyobb legendája Gerrard a harmadik büntetõjéhez készült amivel mesterhármast érhetett volna el az Old Trafford-on. Végül Gerrard nagylelkûen  kihagyta a büntetõt, de utána Suárez még vert egyet és 0-3-ra lealázott minket a Pool. Ettõl a meccstõl tartottam rendesen. Végül nem kellet, mert sikerült revansot vennünk az õsi riválison. Rooney, Mata, Van Persie góljainak köszönhetõen fölényes gyõzelmet arattunk, de. A védelmünk igen ingatag volt és azóta tudjuk mire is képes De Gea ha veszélyben van, de rendesen a kapuja. Sterling és Balotelli azóta szerintem vele álmodik rosszat, mert akárhány kísérletük volt a kapura azt szinte mind hárította De Gea! Ünnepélyesen vonultunk le a pályáról, de van mit még ezen a csapaton javítani!



Wayne Rooney:
Amikor Van Gaal megérkezett a carrington-i edzõközpontba legelsõnek mindenki egy valamin kezdett el gondolkozni. Meddig húzza nálunk ki Wazza még? Van Gaal-ról ismeretes, hogy nem tûri a hatalmas egóval rendelkezõ, problémás és nagypofájú játékosokat! Rooney pedig az. Szeret mindig eléktelenkedni valami apróságon,volt amikor nem értett egyet Sir Alex igazolási politikájával, neki állt fenyegetõzni ha nem olyan szerzõdést kap, mint azt ahogy Õ elgondolja akkor el megy a Cityhez - bár ez szerintem csak meggondolatlan kijelentés volt - és szeretet nagy baromságokat csinálni. Elég sûrûn. Amikor bejelentette, hogy elmegy a PSG-be, mert elege van a középpályás szerepkörbõl, ki is fütyülte a 20. bajnoki címünk díjátadóján a szurkoló tábor. Amikor egykori mestere érkezett David Moyes személyében kijelentette nem eladó Wayne Rooney! Bár azt is hozzátette nem Õ az elsõ számú csatár és irányítóként vagy középpályán szán neki szerepet. Állítólag a Chelsea vitte is volna, de elutasítottuk az ajánlatokat. Amikor aláírta nagy nehezen az álom szerzõdését akkor bizony elkezdték a szurkolók köpködni! Mondjuk én mai napig nem értem, hogy akkor miért maradt itt? Néha az az érzésem volt, hogy egyedül csak Õ szeretne a csapatból gyõzni és csak Õ lelkesedett mindig teljes erõbedobással a mérkõzéseken! A nyári felkészülés után Van Gaal nem elhajtotta, de egyenesen neki adta a Vidic után hátra maradt csapatkapitányi karszalagot és nemsokára ki is jelentette a menedzser, hogy egy valakinek biztos a helye a kezdõben. Az nem más, mint Wayne Rooney a Manchester United csapatkapitánya! Persze Van Gaal is szeretet volna középpályást faragni belõle, de mivel a két favorit csatára Falcao és Van Persie csõdött mondott vagy sérült volt elõre tolta éknek. Végül belátta Lajos, hogy neki csak a csatár szerepkör fekszik igazán és azután ott is hagyta és csak kényszerûségbõl vonta hátrább ezután. Rooney az idei szezonban is vezéregyénisége volt a csapatnak és most is 100%-os teljesítményt nyújtott legtöbbször!
MEGÉRDEMELT HELY A CSAPATBAN!


Robin Van Persie:
Sir Alex legutolsó nagy igazolása. Én ezzel úgy vagyok, hogy Wenger még utoljára kicsit átvágta az Öreget! A tavalyi szezonban sokszor önmaga paródiája volt. Idén meg...jó párszor azt vettem észre, hogy él azzal a dologgal, mi szerint Õ Van Gaal kis kedvence. A Chelsea ellen sorsdöntõ utolsó pillanatban rúgott egyenlítõ gólja után mertem remélni, hogy elkezd újra úgy teljesíteni, ahogy régen. Többször láthattuk, hogy az elkényelmesedésen kívül semmit nem csinált. Ez a mentalitása megmaradt elég sokáig és a rendszeres sérülései is hátráltatták a szezonban. De, a viselkedése és csúnyán fogalmazva a "szarokénmindenre" hozzáállás nálam nagyon kiverte a biztosítékot több alkalommal is! Amikor a West Brom ellen kihagyta a büntetõt egy mélyponton lévõ  Robin-t mutatott. Nem csodálkoznék ha nyáron lepasszolnák valakinek.
KÖSZÖNJÜK A HUSZADIKAT, DE EZ IDE KEVÉS!


Radamel Falcao:
Na, Õ is a legnagyobb durranásként érkezett az Old Trafford-ra az utolsó pillanatban! Mendes végül nem a Real Madrid-nak szervezte be El Tigre-t aki sérülése miatt a VB-t sikerült kihagynia. Egy olyan komoly sérülés után pont Angliában visszatérni nagy bátorságra vall. A szerzõdésbe azt is belefoglalták ha 5 meccsen belül 5 gólt szerez akkor egybõl ki lehet fizetni a 40 milliós összeget a Monaco együttesének. A szezon végeztével azt is tudjuk, hogy ez nem jött össze. Falcao csupán négy gólt szerzett és azt is tudjuk, hogy Õ az elsõ távozó a csapattól idén. A klub nem élt az opciós jogával és nem volt hajlandó kicsengetni az összeget a Tigrisért. Többször kiújult a sérülése és sokszor csak 20 percekre merte a menedzser beküldeni vagy az utánpótlás meccsein próbált visszatérni régi formájához Radamel. Megmondom az õszintét én nagyon sajnálom Õt, mivel látszott rajta az akarás és egy csupa szív ember. Még most is könnybe szökik a szemem ha arra gondolok, amikor lecserélték az utolsó hazai meccsünkön, amikor integetett és megsimogatta a címert a mezén.
SAJNÁLJUK, DE ÍGY JOBB LESZ MINDENKINEK!


James Wilson:
Tavaly a Hull City ellen vert gyorsan a debütáló meccsén 2 gólt és nagy reményekkel indult neki a szezonnak. Wilson azon a pár meccsen amin lehetõséget kapott bizonyította, hogy van keresnivalója a csapatban és pár év múlva remek csatár válhat belõle. Persze zöldfülû még, de látom benne a lehetõséget!
CSAK ÍGY TOVÁBB!



Jöjjenek a nagy diadalok!
 

Liverpool-Manchester United 1-2
A revans 2. rész.

Igaz a végén már az agyérgörcs is kerülgetett,de csak meg lett az a  3 pont!
Szépségdíjas gólok,piros lap,35 feletti a szabálytalanságok száma,csípés,rúgás,harapás,karmolás,kurva anyázás,szurkolói hangulat az egekben,vérnyomás idõnként 250/200!Szóval egy igazi angol derbyt láthatott aki bekapcsolta ma a TV-t!Elõször harapdáltam a kezem,toporzékoltam,üvöltöztem 2 év után és felettébb kurva jó volt újra ezt érezni ennyi idõ után!Újra a Fergie-korszakban éreztem magam amikor egy perc nyugalma nem volt az embernek!
Mata pedig aznap egy hõs lett!


Manchester United-Manchester City 4-2
MANCHESTER IS RED!

Jó ideje csak épphogy megtudtuk verni a városi riválist, de inkább többször szenvedtünk vereséget. Elég nagyokat. Épp itt volt az ideje, hogy végre mi is odavágjunk nekik! Ezen a meccsen olyan formát mutattunk ami régen jellemzõ volt ránk. A korai City vezetés ellenére képesek voltunk már az elsõ félidõben megfordítani a meccset és végül csak úgy tudtak még egy gólt bepréselni, hogy 10 emberre fogyatkoztunk mivel Carrick sérülés miatt elhagyta a pályát és nem tudtunk már többet cserélni!


Louis Van Gaal:
A legmegosztóbb személyiség a futballban. Nem szeretném az elõéletét elemezni, de az tény, hogy többen is elismerik ezidáig véghez vitt munkáit. Eleinte amikor nem jöttek egybõl az eredmények, jöttek is egybõl a kritizálások és a "vangaalout" jelszavak minden fórumon ami a csapatunkkal foglalkozott! Van Gaal érkezésekor én rendesen megnyugodtam mivel nem voltak kételyeim a személye felõl! Az, hogy mit is ért el a csapatnál azt mindenki döntse el saját maga. Azt viszont nem lehet róla elmondani, hogy nem csinált semmit. Azokat a lépéseket amit nem mert Moyes megtenni azt Õ megtette! Kis idõbe bele telt mire ráérzett a PL hangulatára és keménységére. Sokszor érdekesen cserélt, de legnagyobb hibája amikor eltaktikázta magát az Arsenal-al szemben az FA-Kupában! Az építkezés elkezdõdött a nyáron pedig várjuk, hogyan is folytatja!



A szezonról:
A legfõbb célt, hogy újra BL helyezésen végezzünk sikerült. Igaz selejtezõt kell játszanunk, de szerintem ha a tervezett igazolások jönnek akkor nem lesz probléma ott sem. A rangadók nagy részét sikerrel tudtuk le és végre újra egy bevehetetlen erõdnek bizonyul az Old Trafford! Voltak olyan pillanatok amikor reménytelennek tûnt, hogy újra élcsapat legyünk, de voltak olyanok is amikor tényleg úgy játszottunk ahogy az a Manchester United-hez nevéhez illik! Érdekes egy szezon volt és tényleg egy szóban tudnám összefoglalni akkor úgy tenném, mint az írásom elején. Mi? Mert tényleg voltak olyan meccsek, pillanatok, átigazolások amikor csak pislogni tudtam csak és annyit mondani, hogy "Mi?".


Köszönöm mindenkinek aki végig olvasta ezt a szezonzáró írásomat és aki eddig is elolvasta az irományaim az ezután is velem tart majd! Remélem egy nagyon jó átigazolási idényen leszünk túl és jövõre csak dicsérni tudom a csapatot!


A manutdfanatics.hu olvasóinak pedig kellemes nyarat kívánok és ne feledkezettek el a felkészülési szezont is végig követni!


GGMU!

 

 

 

 

 

 

 

 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!