Monk: Rooney kivirágozhat a középpályán

A Swansea edzõje, Gary Monk szerint Wayne Rooney képes lesz kibontakozni a középpályán. Az angol válogatott csapatkapitány képességeit, a korábbi manchesteri legenda, Paul Scholes kvalitásaihoz hasonlítja.


Az elmúlt hónapokban, a sajtó, és a közönség nyomásának ellenére Louis van Gaal rendre hátrébbvont szerepkörben szavaz bizalmat Rooneynak. Elmondása szerint, így akar egyensúlyt teremteni orr nehéz, sztárokkal teletûzdelt csapatában.

 

A 29 éves focista a hétfõi FA-kupa találkozón Falcao éktársa volt, és a 3-1 arányban megnyert mérkõzésen õ is betalált. A United vezérének ez volt az elsõ gólja, az elmúlt 10 mérkõzésen. Monk úgy gondolja, a csapatkapitány hosszú labdái valódi veszélyt jelentenek az ellenfélre nézve, és hasonlóságot vél felfedezni Rooney és Scholes karrierje között.

 

 

"Évek óta úgy gondolom, Rooney a középpályán fog kikötni a remek hosszú átadásai miatt." Nyilatkozta az ellenfél edzõje a szombati Liberty stadionban megrendezésre kerülõ Swansea City - Manchester United mérkõzés elõtt. "Emlékszem Scholesra, õ is csatárként kezdte, majd hátrébb került. Rooneyval is ugyan ez a helyzet, de mindkét pozícióban képes remekül játszani, megvan a képessége hozzá, hogy a középpálya motorja legyen, és ahhoz is, hogy gólokat szerezzen."

 

Annak ellenére, hogy a Swansea trénere Rooney középpályás képességeit méltatta, arra számít, hogy a hétvégi meccsen ismét a csatárok közt kap majd helyet. "Értem, hogy eddig miért kellett ott játszania ahol, de a hétvégi összecsapással kapcsolatban arra számítok, hogy sokkal támadóbb szerepkört szab rá menedzsere."

 

Monk azt is elismerte, nehéz felkészülni a United játékából, mivel van Gaal érkezésével komoly változásokon megy át a klub. "Nagyon bõ keretük van, és egy sor tehetséges fiataljuk. Sok a variációs lehetõségük a felállást illetõen, úgyhogy nem tudjuk, mire készüljünk, egészen a meccsnapig" - tette hozzá Monk, akinek a vezetésével, a két csapat idénynyitó meccsén a Swansea legyõzte a Vörös Ördögöket, az Old Traffordon.

 

 

"Felkészültünk a különbözõ forgatókönyvekre, ez minden, amit megtehetünk. Olyan lehetõségük is van, hogy Fellainit elõre tolják. Ez nagy erõssége a belgának, de kicsibe is nagyon jól játszik. Van már ötletem a kezdõ csapatom és a taktikánkat illetõen, de nem akarom kijátszani a lapjaimat azzal, hogy túl sokat mondok."

 

"Arra akarunk fókuszálni, amiben a legjobbak vagyunk. Ha a legjobb formánkat nyújtjuk, nem számít hogyan játszik az ellenfél, mert nem adunk esélyt nekik"

 

 


skysports

Kövess minket Facebookon, Instragramon, Twitteren és YouTube-on is!Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!