A gyilkos ösztönt hiányolja Van Gaal

A Manchester United menedzsere Louis van Gaal szerint csapata balszerencsés volt, és frusztrált, amiért nem tudták gólra váltani helyzeteiket a Swansea ellen 2-1 arányban elveszített szombati találkozón.


A 28. percben Ander Herrera remek találatával elõnyhöz jutottak a Vörös Ördögök, de Ki Sung-Yeung rögtön egyenlített. Annak ellenére, hogy a második félidõben sokat volt a játékszer együttesénél, Van Gaal tanítványai nem tudták a maguk javára fordítani a mérkõzést, ehelyett Batefimbi Gomis ’fejesével’ a hazaiak örülhettek a 3 pontnak.

 

"Úgy gondolom, eddig ez volt a legjobb második félidei teljesítményünk. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, uraltuk a játékot, de nem találtunk a kapuba" – nyilatkozta a menedzser a MUTV-nek.

 

"Ez a foci, be kell rúgnod a helyzeteidet. Nekünk volt belõle néhány, különösen a második játékrészben, de az ellenfél szerezte meg a vezetést, és ezután minden nehézzé vált."

 

 

Marcus Rojo fejelt közelrõl kapu fölé, majd van Persie – aki mankókkal távozott a stadionból – csak az oldalhálót találta el, és a United a többi helyzetét is elpuskázta.

 

"A foci egyik alaptörvénye, ha a lehetõségeidet kihasználatlanul hagyod, az ellenfél megbünteti azt. Ezért még nagyobb a csalódás, mert ma könnyedén nyerhettünk volna."

 

Az edzõ kitért Wayne Rooney, és Robin van Persie kapcsolatára is. "Ha nem találsz be ennyi helyzetbõl, nem leszel eredményes. Meg kell néznünk melyik játékosaink nem elég hatékonyak, de a visszajátszásokból ti is láthatjátok."

 

 

A menedzser talált néhány pozitívumot is a csalódást keltõ délutánon. Különösen az tetszett neki, hogy csapata az Old Traffordtól távol is kontrollálta a meccset. Van Gaal úgy érzi, ez inspirálhatja játékosait, hogy megszerezzék a Vörös Ördögök 2015-ös elsõ idegenbeli gyõzelmét.

 

"Azt kéne mondanom a játékosaimnak, hogy ez kiábrándító volt, de a játékunk fejlõdésének szempontjából, ez egy nagyon jó meccs volt." – tette hozzá a holland – "Ha így játszunk, ilyen dominánsan, ennyi helyzetet kialakítva, már nehezebb fejlõdni. A gólszerzési hatékonyságon még dolgozunk, de ez mindig szerencse kérdése is."

 

Kissé dühös Van Gaal a Bajnokok Ligájáért tartó versenyfutásról is szót ejtett. "Elképesztõ, az elmúlt 19 mérkõzésbõl, csak kettõt veszítettünk."

 

"Fel kell állnunk, és folytatnunk a megkezdett munkát."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instragramon, Twitteren és YouTube-on is!Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!