U21: Everton 1-2 United

A Manchester United tartalékcsapata megerõsítette elsõ helyét az U21-es Premier Leagueben, miután tegnap este 2-1 arányban legyõzte az Everton csapatát Southportban.


James Wilson nyitotta meg a gólok sorát, mielõtt sérülés miatt le kellett cserélni, majd még az elsõ félidõben Paddy McNair biztosította be a gyõzelmet. A vendéglátók ugyan szépítettek a hajrában Jonjoe Kenny büntetõjével, de a Vörös Ördögök kitartottak a meccs végéig, és kiharcolták a gyõzelmet.

 

Wilson már az elsõ percekben bicegett, miután összekuszálta az ellenfél középpályáját. Liam Grimshaw maradt üresen a baloldalon George Green rossz passza után, azonban az Everton portása Russell Griffiths nyerte a párharcot Grimshaw ellen, majd a szögletet követõen Andreas Pereira tekerte kapu mellé a labdát.

 

Nem sokkal késõbb Anders Lindegaard mozdult ki jól a 16-oson kívülre, és bár talán a kezét is használta tisztázás közben, de szinte az ellentámadást követõen már a Vörös Ördögök kerültek elõnybe. Adnan Januzaj keresztlabdáját követõen Brendan Galloway kezelte le rosszul a játékszert, amire Pereira csapott le, és lapos lövéssel próbált kifogni Griffithsen, aki egy gyors vetõdés után, éppen Wilson elé ütötte a labdát. A tinédzser nem hibázott üres kapura, így a United megszerezte a vezetést.

 

Az Everton megpróbált egyenlíteni, és néhány ígéretes helyzetet is kialakítottak, elõbb Green kísérletét védte Lindegaard, aztán Ryan Ledson tüzelése szállt a keresztléc fölé. Késõbb Galloway centerezése tûnt veszélyesnek, és eltekintve Grimshaw megpattanó lövésétõl, amit Griffiths hárítani tudott, a manchesteri alakulat semmilyen veszélyt nem jelentett a hazai csapatra.

 

Wilson már csak szenvedett, és Warren Joyce, a tartalékok edzõje, Josh Harropot küldte be a helyére 40 perc játék után. A Vörös Ördögök a közvetlenül a játékrész vége elõtt megduplázták elõnyüket. Pereira szabadrúgását követõen az Everton védelme nem tudott kellõképpen felszabadítani, és a labda McNair elé került, aki a büntetõterületen belülrõl, egy nagyon pontos emeléssel iratkozott fel a gólszerzõk közé.

 

A hazai csapat a szünet után majdnem rögtön szépített. David Henen csapott le Ledson passzára, de a védelemnek sikerült tisztáznia. Ugyan a Merseypartiak irányították a találkozót, de Lindegaardnak nem akadt komoly védeni valója. A hálóõrnek elég volt csak néznie Green szabadrúgását, ami fölé szállt. Eközben Joyce legénysége továbbra sem fenyegette Griffiths kapuját.

 

Green újabb kísérletét Grimshaw vágta ki, a találkozóból pedig már csak negyed óra volt hátra, amikor Lindegaard ért le Henen éles szögbõl leadott lövésére. Öt perccel a mérkõzés vége elõtt az játékvezetõ és asszisztense lehetõséget adott a szépítésre az Evertonnak, amikor véleményük szerint Sean Goss szándékosan ért hozzá kézzel a játékszerhez a büntetõterületen belül.

 

Az megítélt tizenegyest a hazaiak kapitánya Kenny értékesítette, de csak az eredmény kozmetikázására futotta az Evertonnak. A hátralévõ idõben Pereira szabadrúgásból veszélyeztetett, ez volt a United egyetlen értékelhetõ momentuma a második félidõben. Helyzetet már nem hozott az összecsapás, így az állás már nem változott.

 

A Manchester United jelen pillanatban két ponttal vezeti a még mindig nagyon szoros tabellát, azonban vesztett pontok tekintetében a Liverpool jobban áll. A következõ mérkõzés három hét múlva kerül megrendezésre hazai pályán a West Ham ellen.

 

U21 Premier League

Everton 1-2 Manchester United

Merseyrail Community Stadium

 

United: Lindegaard; Love, Thorpe, McNair, Kellett; Grimshaw, Goss; Rothwell (Weir 46'), A. Pereira, Januzaj; Wilson (Harrop 40').

Nem használt cserék: O'Hara, C. Evans, Willock.

 

Gólszerzõk: Kenny 86' büntetõ illetve Wilson 8', McNair 45'


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instragramon, Twitteren és YouTube-on is!Hozzászólások