A kapitány véleménye

Wayne Rooneyval kezdjük azon sorozatunkat, amelyben a játékosok elevenítik fel a szezon szép és kevésbé szép emlékeit. Szóba kerül az új menedzser, a kapitányi karszalag és kiderül a következõ szezonban milyen sikerre vágyik a kapitány.


Milyen érzés volt, amikor Louis van Gaalt kinevezték a Manchester United menedzserének? Milyen vele a munka?

 

Nagyon izgatott lettem, hogy a jövõben az õ keze alatt dolgozhatok. Az eredményei azt mutatják, hogy õ a világ egyik legjobb menedzsere. Fantasztikus vele a munka. Hitt bennem és engem nevezett ki csapatkapitánynak. Látva hogyan dolgozik és milyen módszereket alkalmaz nem is lehet kérdés, miért õ a világ egyik legjobb menedzsere.

 

 

Sok új játékos érkezett a nyáron és a kulcsemberek közül többen megsérültek. Mi volt a rossz rajt oka?

 

Nehéz volt. Új edzõ érkezett, új elképzelésekkel, új felállással, új módszerekkel és ezt nehéznek találtuk. Van Gaal már az elején elmondta, hogy nehéz lesz, de csak idõ kérdése, amíg az edzéseken elvégzett munka a pályán mutatott teljesítményen is meglátszik. Sok új játékos érkezett és nehéz volt nekik alkalmazkodni az új bajnoksághoz és az új csapathoz. Az új érkezõknek mindig kell egy kis idõ, hogy felvegyék a ritmust. Persze a sérülések sem segítettek rajtunk, de továbbra is úgy gondolom, hogy jobban is teljesíthettünk volna.

 

Hogyan értékelnéd a saját teljesítményedet?

 

Úgy gondolom, hogy a formám jó volt. A pálya több pontján is szerepeltem és szereztem néhány gólt is. Mondjuk többet is szerezhettem volna. Összességében elégedett vagyok az elsõ kapitányi évemmel. Örülök, hogy visszatértünk a Bajnokok Ligájába, már alig várom, hogy sikerre vezessem a klubot a következõ szezonban.

 

Mennyire élvezted a karszalaggal járó felelõsséget?

 

Nagy megtiszteltetés, hogy én lehetetek a kapitány. Nagyon vágytam már erre, remélhetõleg a jövõben is meg tudom majd oldalni a feladatot és sikeresek lehetünk. Idén nem nyertünk trófeát, de nagyon fontos volt, hogy visszatérjünk a Bajnokok Ligájába és ezt el is értük. Viszont a következõ szezonban arra kell koncentrálnunk, hogy nyerjünk is valamit. Remélem sikerre vezethetem a csapatot.

 

A decemberi, Liverpool elleni hazai gyõzelem elõtt mennyire motiválták a játékosokat a tavalyi történések?

 

Mindig motiváltan lépünk pályára a Liverpool ellen. Tavaly jól teljesítettek és oda-vissza megvertek minket. Most esély nyílt arra, hogy mi gyõzzük le õket és továbbra is elõttük maradjunk a tabellán. Úgy gondolom jó teljesítményt nyújtottunk ellenük.

 

 

 

Kiemelkedõ volt David De Gea aznap. Mennyire nyûgözött le téged ebben a szezonban a spanyol hálóõr?

 

David nagyszerû volt, ahogy az elmúlt pár szezonban is, annak ellenére, hogy rosszul kezdõdött a manchesteri pályafutása. Fantasztikusan teljesített és volt néhány hihetetlen védése is.

 

Középpályásként dupláztál a Newcastle ellen a karácsonyi fordulóban. Milyen volt különbözõ szerepkörökben játszani?

 

Már eddig is tudtam, hogy képes vagyok a pálya több pontján is játszani. Akkoriban sok sérültünk volt és a menedzser úgy gondolta, hogy ott van rám szükség. A szezonban elég sokszor kellett ez megtennem, de nem éreztem, hogy ez probléma lenne. Úgy gondolom volt néhány jó meccsünk, amíg ott játszottam. Nem sokkal késõbb viszont úgy döntött Van Gaal, hogy térjek vissza a csatárposztra.

 

A United mindig képes volt arra, hogy meccseket nyerjen még akkor is, amikor nem játszanak jól a játékosok. 2015 elején úgy látszott, hogy gödörbe kerültünk mégis jöttek az eredmények. Mit mond el ez a csapat karakterérõl?

 

Mindig meccsben kell maradni. Az elmúlt évek során voltak idõszakok, amikor nem ment a játék, de biztosak voltunk benne, hogy ha adódik egy lehetõség be tudjuk gyötörni a gyõztes gólt és megnyerjük a mérkõzést. Pontosan ezt tettük a Southampton elleni idegenbeli mérkõzésen is.

 

 

 

A mérkõzés fontosságát figyelembe véve mennyire volt kielégítõ a Liverpool elleni márciusi gyõzelem?

 

Mindig jó érzés az Anfielden gyõzni. Nagyszerû érzés volt, hogy nem csupán gyõztünk, de mi irányítottuk a mérkõzést is. Lejátszottuk õket a pályáról.

 

Mata góljáról mi a véleményed?

 

Mindkét gólja nagyszerû volt. Az elsõ gól elõtt kapott egy fantasztikus passzt Andertõl, amit nagyszerûen  be is tudott rúgni a kapuba. A második gólnál pompás volt a befejezés, nagyszerû technikával hajtotta végre. Jó volt így megnyerni a mérkõzést.

 

Kihagytad a büntetõt, pedig lehetett volna 3-1 is...

 

Azon gondolkodtam, hogy csak bepörgetem a labdát, de az utolsó pillanatban meggondoltam magam, valószínûleg ezért hagytam ki. Lehet nem lett volna a legsportszerûbb, de tényleg átfutott az agyamon.

 

Mennyire volt kielégítõ, hogy az áprilisi derbin a Cityt sikerült két vállra fektetni?

 

Újból el kell mondanom, hogy fantasztikus volt aznap a teljesítményünk. Az elsõ tíz percben szenvedtünk és meg is szerezték a vezetést. Utána viszont nagyszerûek voltunk és még az elsõ félidõben sikerült megfordítanunk az állást. Ezután a kezünkbe vettük a mérkõzést, úgy ahogy a Liverpool ellen is, megérdemelt volt a 3 pont.

 

 

 

Hízelgõ a City számára a 4-2-es végeredmény?

 

Úgy gondolom igen. Amikor megszereztük a 4. gólt és ezzel 4-1 lett az állás szóltam a többieknek, hogy menjünk tovább és próbáljuk megszerezni a 6. gólt is. Ez nem sikerült, de négy gól is elég volt.

 

Ezután Londonban, a Chelsea ellen jött a szezon egyik legjobb teljesítménye. Csalódott voltál, hogy pont nélkül kellett távoznunk?

 

Csalódás volt. Sokat birtokoltuk a labdát és volt néhány helyzetünk is, de sajnálatos módon egyiket sem tudtuk kihasználni. Mindenki tudja milyen a Chelsea, ha adódik elõttük egy lehetõség azt könyörtelenül kihasználják és utána visszahúzódnak, amivel nagyon megnehezítik a dolgodat. Csalódottak voltunk a mérkõzés után. Ettõl függetlenül jó volt a teljesítményünk, mert idegenben lejátszottuk õket. Egy másik napon lehet 2-3 góllal nyertünk volna. Ha az elsõ félidõben bemegy az a lövésem egy teljesen más mérkõzést láthattunk volna.

 

Mennyire vagy elégedett a 4. hellyel?

 

Kötelezõ volt az elsõ négybe bekerülni. Vissza kellett térnünk a Bajnokok Ligájába és ezt el is értük. Remélhetõleg az egyenes kieséses szakaszban is érdekeltek leszünk és harcolhatunk a végsõ gyõzelemért.

 

 

 

Milyen céljaid vannak a következõ szezonra?

 

Errõl még nem beszéltünk. Elõször egy jó felkészülési szezonra van szükségünk, ezután a menedzser majd elmondja, hogy milyen elvárásai vannak. Úgy gondolom minden sorozatban a végsõ gyõzelemre kell törekednünk. Mindig is erre törekedtünk és most itt a Bajnokok Ligája is. Nagyon fontos, hogy keményen küzdjünk és megpróbáljunk minden sorozatban gyõzedelmeskedni.


Inside United

Kövess minket Facebookon, Instragramon, Twitteren és YouTube-on is!Hozzászólások