De Gea: Mindenki mindent beleadott

Sorozatunk következõ szereplõje David De Gea. A jelenlegi Év Legjobb Játékosának választott hálóõrrel a szezonban elért sikereket elevenítjük fel.


Tekintsünk vissza tavaly májusra, amikor hetedik helyen végeztünk a bajnokságban. Milyen volt akkor a hangulat a csapaton belül?

 

Úgy gondolom a tavalyi szezon nagyon nehéz volt számunkra, de idén sokat fejlõdtünk. Új menedzser és néhány új játékos érkezett, de így is csak a hetedik helyet sikerült megszerezni. Viszont úgy gondolom, hogy idén sokkal jobban ment a játék és sikerült a legjobb négy között végezni, bejutottunk a Bajnokok Ligájába és most ez a legfontosabb.

 

Mit éreztél, amikor Louis van Gaal lett a csapat új menedzsere?

 

Nem ismertem korábban, de azt tudtam, hogy nagyon kemény edzõ és erõs személyiség.

 

 

A csapathoz Van Gaallal egy új kapusedzõ, Frans Hoek is érkezett. Élvezetes volt vele a munka?

Igen. Amikor egy új kapusedzõvel dolgozol, mindig megpróbálsz valami újat tanulni. Úgy gondolom sikerült tõle olyan dolgokat megtanulnom, amit másoknál nem volt lehetõségem.

 

A formád fantasztikus volt augusztustól kezdve egészen májusig. Nyilván nagyon elégedett vagy.

 

Nagyon örülök, hogy ilyen jó meccseim voltak, de minden játékos jól teljesített és ez a legfontosabb dolog.

 

Sokszor nyújtottál hihetetlen teljesítményt és többször is te lettél a meccs legjobb játékosa. Van olyan mérkõzés, amely kiemelkedik a többi közül?

 

Még mindig úgy gondolom, hogy mindenki jól teljesített, mindenki keményen edzett és mindenki jól játszott. Mindenki beleadott mindent és ez a legfontosabb.

 

 

Rendben. A szurkolók számára az Everton elleni teljesítményed nagyon kiemelkedõ volt. Kivédted Baines tizenegyesét és Oviedo lövését is hárítottad a meccs utolsó pillanataiban. Ha 1-10-ig osztályozhatnád magad, mit adnál az Everton elleni teljesítményedre?

 

Nem tudom, de úgy gondolom az egy nagyszerû mérkõzés volt. Kivédtem egy büntetõt és az utolsó másodpercekben is hárítottam egy lövést. Megszereztük a három pontot és ez a legfontosabb.

 

Nem sokkal késõbb hazai pályán 3-0-ra megvertük a Liverpoolt. Élvezted a mérkõzést?

 

Igen, nagyszerû meccs volt. Az Old Traffordon 3-0-ra megvertük a Liverpoolt. Ez egy nagyszerû emlék számomra. Úgy gondolom mindenki nagyszerûen játszott.

 

Tavasszal Steven Gerrard a második félidõ elején piros lapot kapott. Mit gondolsz az esetrõl?

 

Nem láttam jól, de amikor megláttam a bíró kezében a piros lapot, alig hittem el! De ez jól jött nekünk, mert 10 emberrel kellett játszaniuk és megnyertük a mérkõzést.

 

Sok olyan védést mutattál be a szezon során, amelyek pontot, pontokat jelentettek számunkra. Ez megnyugvással tölt el téged?

 

Igen, úgy gondolom. Kapusként minden védés fontos, hogy a csapatot pontokhoz segítsem. Nagyon nehéz 1-1 védést kiemelni. Úgy gondolom minden védés fontos.

 

 

Vissza szoktad nézni a védéseidet?

 

Mindent visszanézek, hogy fejlõdhessek. Megnézem a védéseket, de a rosszul sikerült dolgokat is. Egyszóval mindent.

 

Az egész szezont figyelembe véve látsz magadon fejlõdést?

 

Igen. Jól sikerült ez a szezonom. Sokat fejlõdtem és úgy gondolom jobban is játszottam, mint az elõzõben. Végig jól éreztem magam a pályán.

 

Sok sérültünk volt a védelemben. Megnehezítette ez a dolgodat?

 

Sok nehéz pillanatot okoztak nekünk a sérültek, de ilyen a foci. Sokszor meg kellett változtatni emiatt a felállást. Mint már mondtam, mindenkinek játszania kellett és mindenki jól is teljesített.

 

Figyelembe véve, hogy új edzõ és néhány új játékos is érkezett mennyire kielégítõ a negyedik hely?

 

Tudtuk, hogy az elsõ négyben kell végeznünk. Megharcoltunk érte, de végül a negyedik helyen zártunk és ez nagyon jó számunkra.


Inside United

Kövess minket Facebookon, Instragramon, Twitteren és YouTube-on is!Hozzászólások