Carrick: Ez egy nagyon kellemetlen év volt számomra

Szezonértékelõ sorozatunk következõ alanya a rangidõs Michael Carrick. A válogatott középpályás sajnálja, hogy sokat küzdött sérülésekkel és szerinte elégedett lehet a csapat a negyedik hellyel, de jövõre már egy jobb helyezést kell megcélozni.


Hogyan értékelnéd az elmúlt szezont?

 

Olyan volt, mint egy hullámvasút. Vegyes eredményekkel kezdtünk, aztán jól ment a játék, de visszaestünk, késõbb megint jól ment a játék. Voltak jelek, amik azt mutatták, hogy jó irányba haladunk és sokat fejlõdtünk. Összességében elégedettek lehetünk a negyedik hellyel. Viszont örömünnepre nincs okunk, jövõre remélhetõleg sokkal jobbak leszünk.

 

Mik a benyomásaid az új menedzserrõl?

 

Elképesztõ. Akkor érkezett, amikor éppen egy három hónapos sérüléssel bajlódtam, szóval idõbe telt, amíg ténylegesen elkezdtem vele együtt dolgozni. Már az elsõ naptól kezdve jó benyomásom volt róla. Mondta, hogy ne aggódjak és minél elõbb gyógyuljak meg. Nagyszerû személyiség, már régóta a focival foglalkozik és ezért már sok mindent átélt. Sokat tud a csapathoz adni.

 

 

Milyen vele együtt dolgozni?

 

Néhány játékos számára egy kicsit új, egy kicsit más az edzésmódszere, ahogyan az edzés részeit összeállítja. Mások az elvárásai, de úgy gondolom, hogy ennek látszik a hatása a csapat játékán. A csapat stílusán, a labdabirtokláson és azon, hogy mennyire türelmesek lettünk. Ez biztosan mindenkinek feltûnik és a jövõre nézve ez egy jó jel.

 

Hogyan értékelnéd a saját szezonodat?

 

Hogy õszinte legyek ez egy nagyon kellemetlen év volt számomra. A karrierem során még sosem volt ilyen szezonom. Nagyon zavart, hogy ennyi meccset ki kellett hagynom. Amikor játszottam, minden rendbejött és boldog voltam, de sajnos nem játszottam eleget.

 

Változott a játékod?

 

Nem, vagyis valamiben lehet, de nem különösebben. Sok éve ugyanabban a pozícióban játszok. Csak annyi változás történt, hogy egyre idõsebb vagyok és egyre több felelõsséget érzek. Ez kisebb változásokat eredményez a játékomon. Vannak meccsek, amikor a fiatalabb játékosok tõled várják a megoldást bizonyos helyzetekben. Összességében arra törekszem, hogy ugyanazt a szintet tudjam képviselni, mint régebben.

 

 

A rossz kezdés után sorozatban jöttek a jobb eredmények. Igazam van?

 

Bármelyik szezont nézzük vannak olyan idõszakok, amikor jól megy a csapatnak. Nehéz megmondani, hogy miért jobbak az eredmények egy-egy idõszakban, mint a többiben és aztán miért esik vissza megint a játék. Ezen a szinten csak jó eredményeket szeretnénk. Õszinte leszek, idegenben elértünk pár nagy eredményt, például a Southampton vagy az Arsenal elleni gyõzelemre gondolok, annak ellenére, hogy nem játszottunk jól, de mégis elhoztuk a három pontot. Szóval volt néhány jó pillanatunk, amikor minden rendben ment és jó volt a játék, ezért sikerült néhány nagyszerû eredményt elérnünk.

 

Ezek a jó eredmények jó hangulatot teremtettek az öltözõben?

 

Természetesen, különösen, amikor jól ment a szekér. Lassan fejlõdtünk és végül oda jutottunk, ahova vágytunk. Kellettek a jó sorozatok, hogy visszakerüljünk a legjobb négybe, mert nagy lemaradásunk volt a többiekkel szemben. A jó sorozatok elõbbre repítettek minket a táblázaton és esélyt adtak arra, hogy elérjük a céljainkat.

 

A középpályás társad, Ander Herrera sokat fejlõdött a szezonban.

 

Minden bizonnyal. Ahogy telt az idõ egyre többet játszott és határozottan fejlõdött. Már az elsõ pillanattól kezdve látszott, hogy nagyon tehetséges és jó játékos. Rúgott néhány gólt a szezonban és biztos vagyok, hogy ez elégedettséggel tölti el. Úgy gondolom a következõ szezonokban még ennél is többet láthatunk majd tõle.

 

 

Marouane Fellaini volt a másik játékos, aki nagy hatással volt a szezonra.

 

Igen, jó éve volt. Új szerepet kapott a menedzsertõl és nagyon jól ment neki a játék. Megnehezítette az ellenfelek dolgát és új dimenziókat nyitott meg a játékunkban a meccsek bizonyos részeiben. Ezek mellett szerzett néhány gólt is, ami nagyszerû.

 

Wayne Rooney bizonyította, hogy mennyire képes alkalmazkodni a különbözõ szituációkhoz. Igazam van?

 

Szerintem már évek óta ezt csinálja, amikor más szerepkörökben kell szerepelnie. Õ egy olyan játékos, aki képes erre. Remek képességei vannak, amelyek lehetõséget adtak számára, hogy az évek során játsszon a szélen, a csatárposzton vagy akár a középpályán. Nagyon gyorsan tud alkalmazkodni.

 

A Tottehnam elleni, márciusi, 3-0-s gyõzelem egy fordulópont volt a csapat számára...

 

Igen, az egy fantasztikus meccs volt az Arsenal elleni vereség után. Fontos volt, hogy életben maradjanak a reményeink a szezonnal kapcsolatban és egy lökést adjon nekünk az elõttünk álló nehéz idõszakra. Jól játszottunk és minden összejött. Pontosan úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna és megnyertük a mérkõzést. Talán a szezon egyik legjobb meccse volt.

 

 

Pár fordulóval késõbb megnyertük a derbit is...

 

Az is egy fantasztikus mérkõzés volt. A gyõzelem azt jelentette, hogy 4 ponttal elszakadtunk tõlük és abban az idõszakban csak elõre tekintettünk és a Chelsea volt a célkeresztben, a második hely megszerzése is lehetségesnek tûnt. Hatalmas meccs volt és mindenki remekül teljesített. Egy olyan mérkõzés volt, amikor úgy tûnt végre minden összejön.

 

Mennyire volt fontos, hogy a legjobb négyben végezzünk?

 

Siker, de figyelj, ez nem annyira nagy szám. Hosszú évek óta ez a természetes és a tavalyi hetedik hely csak egy botlás volt. A Manchester United a Bajnokok Ligájához tartozik. Nem szabad elszállnunk tõle, hogy sikerült ismét bekerülnünk, mert ez az elvárás. Természetesen a tavalyi szezon miatt egy bizonyos fokig elégedettek vagyunk, de jövõre már nem a negyedik helyért szeretnénk küzdeni.

 

Harcolni fogunk a bajnoki címért?

 

Nehéz megmondani. Hiszünk benne és erõsebben fogunk visszatérni a nyári szünetrõl. Megpróbálunk minden sorozatot megnyerni, amiben elindulunk. Nem változik semmi, hisz évek óta ezt csináljuk. Úgy indulunk neki a következõ szezonnak, hogy hiszünk a sikerünkben.

 

A játékosok szemszögébõl ebben a szezonban milyenek voltak a szurkolók?

 

Hihetetlenek voltak, idén és tavaly is. Könnyû ünnepelni, amikor minden jól megy és trófeákat nyerünk. Akkor mutatják meg az emberek az igazi énjüket, amikor másképp alakulnak a dolgok és nehéz idõszakon megyünk keresztül, ettõl nem is kérhetünk többet. Ahogy a menedzser is elmondta, a szurkolók végig mellettünk álltak. Van Gaal nem tudta elhinni, hogy a szurkolók ennyire támogatnak minket és õt is. Minden tiszteletet megérdemelnek, mert ez nem könnyû. Remélhetõleg jövõre több okot adunk nekik az ünneplésre.


Inside United

Kövess minket Facebookon, Instragramon, Twitteren és YouTube-on is!Hozzászólások