Mata: Egy nagy lépést tettünk elõre

Sorozatunk következõ "áldozata" Juan Mata. A spanyol középpályás elmagyarázza, hogy az elmúlt szezon miért is volt egy nagyon fontos lépés a trófeák felé.


2014 januárjában csatlakoztál a klubhoz. Mit gondolsz, mennyit fejlõdött azóta a csapat?

 

Nyilvánvaló, hogy a bajnokságban elért helyezésünk jobb lett és egy nagy lépést tettünk affelé, hogy visszatérjen a klub oda, ahova tartozik. Új a menedzser, új a filozófia és érkezett néhány új játékos is. Szerintem ezek nagyon fontosak, hogy újra harcban lehessünk a trófeákért. Éppen ezért volt fontos, hogy az elmúlt szezonban sikerült megtenni az elsõ lépéseket. A következõ szezonban remélhetõleg a Bajnokok Ligájában fogunk szerepelni, ami nagyon fontos egy ilyen szintû csapatnál és természetesen megpróbálunk majd trófeákat nyerni.

 

 

Mennyire élvezted a közös munkát Louis van Gaallal. Milyen fajta edzõ?

 

Nagyon kemény, szigorú és állandóan figyeli az edzéseken és a mérkõzéseken a játékosokat, ahogy azt õ az elején el is mondta. Õ egy nagyon jó edzõ. Nagyon nagy tapasztalata van és nagyszerû a személyisége is. Állandóan arra törekszik, hogy nyerjünk és jó focit játsszunk. Remélhetõleg a következõ szezonban még magasabbra juthatunk vele.

 

Ander Herrera, aki barátod és csapattársad is egyben, rögtön a szurkolók kedvence lett. Mit adott õ hozzá a csapathoz?

 

A pályán a képességeit kamatoztathatja a csapat, míg az öltözõben a személyiségét. Nagyszerû játékos. Sokat játszottunk együtt a spanyol korosztályos csapatokban és már akkor is nagyszerû volt. Jól meg tudja akadályozni az ellenfél támadásait, de emellett a támadásban is hasznos. Gólokat tud szerezni, ahogy azt már ebben a szezonban is bizonyította. Nagyszerû munkát végzett idén és remélhetõleg még tovább fog fejlõdni.

 

Egy másik honfitársadnak, David de Geának is nagyszerû szezonja volt. Te mit gondolsz, mi a legnagyobb erõssége?

 

Véleményem szerint a nyugodtsága. Nagyon tehetséges hálóõr, de szerintem az állandó nyugalma teszi õt különlegessé. Számomra õ volt a szezon legjobbja és örülök, hogy egymás után másodszor is sikerült megszereznie a szezon legjobb játékosának járó címet. Nagyon megérdemelte.

 

 

Csereként álltál be és gyõztes gólt szereztél novemberben a Crystal Palace ellen. Fordulópont volt ez számodra és a csapat számára is? Ezután 6 mérkõzést nyertünk zsinórban és 11 meccsen keresztül nem találtunk legyõzõre.

 

Nagyon fontos gól volt és valószínûleg hatással volt ránk mentálisan is, mert nagy önbizalmat adott nekünk ahhoz, hogy egy ilyen jó sorozatba kezdhessünk. Szükségünk volt arra a három pontra. Attól kezdve sokkal jobb lett a játékunk és a felfogásunk is sokat változott.

 

Hogyan emlékszel a márciusi és áprilisi mérkõzésekre, amikor egy nagyszerû gyõzelmi sorozatot sikerült produkálnunk. Legyõztük például a Tottenhamet is. Ezt a fajta teljesítményt kellene állandósítanunk?

 

Igen, erre törekszünk. Sokkal gyakrabban van szükségünk ilyen teljesítményre, különösen a nagy csapatok ellen. A riválisaink ellen jól teljesítettünk, de sokkal kiegyensúlyozottabbnak kellene lennie a teljesítményünknek. Voltak nagyon jó és nagyon rossz pillanataink is. Folyamatosan jól kellene játszani és többször kellene nyerni, ha bajnokok szeretnénk lenni.

 

Hogyan értékelnéd az Anfielden mutatott teljesítményedet?

 

Már az elejétõl kezdve jó érzéseim voltak. Jól éreztem magam. Minden labdaérintésre és minden pillanatra emlékszem. Ha gólt szerzel az elsõ félidõben az nagyon nagy magabiztosságot ad. A második gólom nagyon szép és nagyon fontos volt. Nagyszerû nap volt az a csapat és önmagam számára is.

 

 

Mit jelent számodra, hogy ilyen zseniális mozdulattal sikerült gól szerezned?

 

Nagyon sokat. Csodálatos volt maga a rúgás is, de ez sokkal inkább a gól fontosságáról szól. Felejthetetlenné teszi a napot, hogy egy ekkora rivális ellen két gólt tudtam szerezni az Anfielden.

 

Mennyire volt fontos, hogy visszakerüljünk a legjobb négy közé?

 

A Premier Leagueben ezt nem könnyû elérni, de már a szezon elejétõl kezdve ez volt a fõ célunk. Vissza kellett térjünk a Bajnokok Ligájába. A nyár végén még túl kell élnünk a play-off mérkõzéseket. Utána már csak élveznünk kell, hogy ismét részesei lehetünk ennek a nagyszerû sorozatnak. Mindezek mellett természetes jó eredményt kell elérnünk a bajnokságban és a BL-ben is.

 

Mit kell tennünk ahhoz, hogy közelebb kerüljünk a riválisainkhoz?

 

Minden az állandóságról szól, különösen az angol bajnokságban. A szezon során ez a leghosszabb sorozat és a formádnak állandónak kell lennie. Pont ezt sikerült megtennie a Chelsea-nek tavaly, remélhetõleg jövõre ez nekünk fog sikerülni. Jó formában kell játszani, sok gólt kell szerezni, dominálni kell a mérkõzéseket. Ha ez mind sikerül, akkor nagyon büszkén fogjuk átvenni a gyõzelemért járó trófeát.

 

Milyen céljaid vannak a következõ szezonra?

 

Tovább szeretnék fejlõdni és a lehetõ legjobbamat szeretném nyújtani ennek a nagyszerû klubnak, hogy új célokat tûzhessünk ki magunk elé. Támadó játékosként gólokat szeretnék szerezni, gólpasszokat szeretnék adni és száz százalékot szeretnék nyújtani, hogy minél több sorozatot megnyerhessünk. Minden játékos és minden szurkoló ezt szeretné.

 

Mit gondolsz, milyen kapitány Wayne Rooney?

 

Számomra õ a valaha volt egyik legjobb angol játékos. Szerencsésnek érzem magam és nagyon hálás vagyok, hogy vele játszhatok. Nagyon sokat ad a csapatnak a pályán és azon kívül is. Már nagyon régóta a csapatban játszik. Nagyszerû kapitány számunkra és az ország számára is. Nagyon boldog vagyok, hogy a csapattársa lehetek. 


Inside United

Kövess minket Facebookon, Instragramon, Twitteren és YouTube-on is!Hozzászólások