Young: Újra élveztem a focit

Szezonértékelõ sorozatunkat Ashley Young szavaival zárjuk. Elárulta, hogy az összes pályán töltött percet - poszttól függetlenül - élvezte és már alig várja, hogy elkezdõdjön a következõ szezon.


Hogyan tudnád röviden összefoglalni az elmúlt szezont?

 

A szezon elejétõl kezdve az volt a célunk, hogy kvalifikáljuk magunkat a Bajnokok Ligájába. Ezt sikerült elérnünk, bár még vár ránk egy selejtezõ. Szerintem ez egy sikeres szezon volt. Voltak jó és rossz pillanatok, de ez mindig így van. Különösen a tavaszi szezon sikerült nagyon jól. Megmutattuk milyen az igazi Manchester United.

 

Milyen Louis van Gaallal a közös munka?

 

Nagyszerû élmény volt ez a szezon. Még a felkészülés során odajött hozzánk a menedzser, hogy felvázolja a filozófiáját és elmondja, mit vár el tõlünk. Az edzések minden apró részletét megtervezte, hogy a klub a jó úton haladjon tovább. Azt akarta, hogy minden jól mûködjön. Fantasztikus a közös munka. Nagyon örülök, hogy megkaptam azt a lehetõséget, hogy napról napra a kezei alatt dolgozhassak. Nagyszerû menedzser, az eredményei jól tükrözik ezt.

 

 

Sokféle szerepkörben szerepeltél a pályán. Ez újdonság volt számodra?

 

Sok poszton szerepeltem, így sok új tapasztalatot szerezhettem. Sosem hittem volna, hogy valaha is balhátvéd leszek, de egyszer csak azon kaptam magam, hogy azon a poszton játszok és élvezem. Végre újra élveztem a focit. Játékosként csak arra vágysz, hogy minden meccsen pályára léphess. Van Gaal a szezon során balszélsõként, balhátvédként és bal szélsõhátvédként is szerepeltetett és én minden alkalommal megpróbáltam 110 százalékot nyújtani. Élveztem ezt a szezont, ahogy már mondtam, a játékosok legnagyobb vágya, hogy minden meccsen pályára léphessenek és én ezt most megtehettem.

 

Ez volt eddig a legjobb manchesteri szezonod?

 

Ahogy már mondtam, végre újra élveztem a focit. Tavaly ez egy kicsit másként volt, de idén új erõre kaptam és a szezon minden egyes pillanatát élveztem. Újra trófeát akartunk nyerni. Idén ez nem sikerült, de biztos vagyok benne, ha a mostani formánkon még egy kicsit tudunk javítani, akkor újra elkezdhetünk trófeákat gyûjteni.

 

Számodra a szezon egyik csúcspontja a Newcastle elleni utolsó pillanatokban szerzett gyõztes gól volt. Hogyan emlékszel erre a pillanatra?

 

Nagyszerû érzés volt. Ez egy tipikus Manchester United féle gyõzelem volt. Mindig ahhoz tartottuk magunkat, hogy az utolsó öt percben vagy akár a hosszabbításban is adódhat egy olyan helyzet, amibõl megszerezhetjük a gyõztes gólt. Pontosan ez történt a Newcastle ellen is. Tökéletesen a lábamra jött a labda és sikerült betalálnom. A gólörömöm árulkodott róla, hogy mennyire izgatott voltam a gólom és a három pont miatt. Newcastle-bõl nem egyszerû elhozni mind a három pontot, de szerencsére sikerült és nagyon fontos volt számunkra az a három pont.

 

 

Mennyire nyûgözött le téged David de Gea idei formája?

 

Lenyûgözõ dolgokat tett. Minden tiszteletem az övé. Nem véletlenül lett õ a szezon legjobb játékosa a szurkolók és a játékosok szavazatai alapján is. Óriási volt az egész szezonban. Nem hinném, hogy a ligában lenne jobb kapus, mint David. Az idei teljesítménye nagyon hasznos volt a csapat számára.

 

Mennyire volt kielégítõ számotokra a City felett aratott 4-2-es gyõzelem?

 

Fantasztikus volt, ahogy feljavultunk a mérkõzés közben és végül meg is nyertük azt. A gólörömök jól jellemezték, hogy a csapat mennyire akarta ezt a gyõzelmet. Sikerült 1-0-s hátrányból fordítanunk és ez jól megmutatja, hogy milyenek is vagyunk valójában. Sikerült visszahozni magunkat a meccsbe és nem álltunk meg, hanem tovább hajtottunk. Mindig jó érzés nyerni, különösen a City ellen. Elégedettek voltunk a mérkõzéssel.

 

A te góloddal sikerült egyenlítenünk...

 

Nagyszerû érzés volt felkerülni az eredményjelzõre, fõleg, hogy az a gól jelentette az egyenlítést, de ez csapatjáték és a kapustól kezdve a csatárig mindenki fantasztikus volt aznap. A cserék ragyogóan kapcsolódtak be a mérkõzésbe. Ez egy csapatjáték, ha mindenki teszi a dolgát, akkor egyszerûen minden sikerülhet. A 10-15. perc környékétõl átvettük a meccs irányítását és ki sem adtuk a kezünkbõl azt. Egyre több és több gólt szerettünk volna szerezni. Nézzük csak Chrissy [Smalling] ünneplését a negyedik gól után, látszott, hogy csak azon  járt az eszünk, hogy minél több gólt szerezzünk. Sajnos több nem sikerült, de így is elégedettek voltunk az eredménnyel.

 

Ezután következett a Chelsea elleni 1-0-s vereség. Csalódáskeltõ lehetett...

 

Igen, természetesen az volt. Ha a Stamford Bridge-en ennyi helyzetet sikerül kialakítanod és ilyen magas százalékban birtoklod a labdát, nem számítasz vereségre. Mindösszesen egy kontrájuk volt és talán még egy a második félidõben, ami után sikerült eljutniuk kapura lövésig. Nyilvánvalóan csalódottak voltunk, hisz nagyon sokat dolgoztunk a meccsen és mégis nulla ponttal távoztunk.

 

 

Mondhatjuk azt, hogy nem vagyunk messze a Chelsea játékától annak ellenére, hogy õk lettek a bajnokok?

 

Egyáltalán nem gondolom, hogy a Chelsea elõrébb járna, mint mi. Fantasztikus szezon van mögöttük, hisz õk lettek a bajnokok. Az elejétõl kezdve minden jól alakult számukra. De most nem azért vagyunk itt, hogy a Chelsea-rõl beszélgessünk, beszéljünk inkább a Manchester Unitedrõl, a mi szezonunkról és arról, hogy milyen szezonunk lesz jövõre.

 

Mit várhatunk a következõ szezontól?

 

Elõször is újra visszatértünk a Bajnokok Ligájába. Ez volt, amit a menedzser, a játékosok és az egész stáb vissza akart hozni az Old Traffordra. Erre a teljesítményre építhetünk, újra harcban lehetünk a kupákért. Mint már mondtam, nem vagyunk hátrányban a Chelsea-vel szemben, így remélhetõleg visszaszerezhetjük a bajnoki címet is.


Inside United

Kövess minket Facebookon, Instragramon, Twitteren és YouTube-on is!Hozzászólások