Átigazolási hírek, pletykák (július-augusztus)

Új hónapot kezdünk az átigazolási hírekkel és pletykákkal foglalkozó rovatunkban.


Ahogy az várható is volt, júniusban nem történt mozgás és inkább csak pletykákat olvashattunk arról, hogy kik érkezhetnek, kik távozhatnak. A rovat továbbra is követi a különböző hírforrásokat és beszámol a friss hírekről.

 

2021.08.30.

 

  • A The Atletic információi szerint a Leeds United érdeklődik a Vörös Ördögök szélsője, Daniel James iránt. Bielsa már akkor is meg akarta szerezni a walesi játékost, amikor az a Unitedbe igazolt.

 

  • Amad Diallo marad Manchesterben, miután sérülést szenvedett az egyik edzésen. Bár a fiatal támadó esetében már szinte biztosra mondták, hogy a Feyenoord játékosa lesz kölcsönben az idény során, az üzlet most meghiúsulni látszik. A holland klub részéről Frank Arnesen igazgató erősítette meg, hogy az üzlet ebben az átigazolási időszakban nem fog létrejönni, de a januári átigazolási időszakban újra fontolóra veszik Amad szerződtetését.

 

2021.08.27.

 

  • A mindig jól értesült Fabrizio Romano tegnap este osztotta meg a hírt, hogy Cristiano Ronaldo kérte a Juventus vezetőségét, hogy még ebben az átigazolási időszakban távozhasson. A pletykák szerint a Manchester City csapata lenne a befutó, esetleg a PSG. A City-be történő igazolás nem lenne egyedülálló egy olyan játékos esetében, aki korábban a Unitedben is játszott (pl.: Schmeichel, Tevez), ám Ronaldo esetében a kommentek alapján elég nagy felháborodást váltana ki az eset és többen azt is kommentelték, hogy, ha ez a lépés összejön, azzal szembe köpi Fergusont. A Manchester United neve szinte minden nyáron felmerül a portugál klasszis esetében és heteken át cikkeznek arról, hogy Ronaldo hazatér az Old Traffordra, ám Romano szerint a United most nincs képben.

 

2021.08.25.

 

  • A Daily Mail úgy tudja, hogy a Manchester United "pole pozícióban" van Erling Haaland szerződtetésével kapcsolatban, ami a Vörös Ördögök tervei szerint jövő nyáron valósulna meg, mivel a norvég játékosért akkor ki tudnák fizetni a kivásárlási összegét, ami 64 millió font lenne. A hírek szerint Solskjaer örömmel dolgozna együtt honfitársával a következő szezontól és nagyon úgy néz ki, hogy idén a fiatal támadó marad Dortmundban.

 

2021.08.19.

 

  • Az Express értesülései szerint a Manchester United-nél bizakodók azt illetően, hogy 2022 nyarán Erling Haaland Vörös Ördög lesz. A Borussia Dortmund csatárának nagy csodálója Ole Gunnar Solskjaer, aki a Molde csapatánál együtt is dolgozott a támadóval. A norvég menedzser jó kapcsolatot ápol honfitársával, ezért érthető a magabiztosság is azzal kapcsolatban, hogy Haaland a következő nyáron Manchester vörös felébe költözik. 

 

  • A Daily Star-ban megjelent információk szerint a Manchester United-nél még porondon van egy védekező középpályás leigazolása az átigazolási időszak utolsó heteiben. A lap úgy tudja, hogy a pozícióra pedig a Monaco 21 éves tehetségét, Aurelien Tchouamenit nézte ki magának a csapat norvég menedzsere.

 

2021.08.18.

 

  • Brazil hírforrásokra hivatkozva a Daily Mirror arról számol be, hogy Andreas Pereira közel jár ahhoz, hogy a Flamengo együtteséhez szerződjön. Az egyelőre még nem egyértelmű, hogy ideiglenes vagy végleges átigazolásról van szó, de a játékos ára miatt valószínűleg kölcsönadás lesz a dologból.

 

  • A francia L'Equipe szerint nem zárható ki, hogy a Paris Saint-Germain az átigazolási időszak utolsó pillanataiban megpróbálkozik a világbajnok középpályás, Paul Pogba megszerzésével.

 

  • Az előző szezon végén az angol másodosztályba süllyedt Sheffield United kölcsönvenné Amad Diallot, értesült a talkSPORT. Az elefántcsontparti szélső az előző szezonban nyolc mérkőzésen 1 gólt és 1 gólpasszt jegyzett a Vörös Ördögöknél. 

 

2021.08.17.

 

  • The Sun szerint Ole Gunnar Solskjaer szeretné, ha kulcsjátékosai, Bruno FernandesHarry MaguireMarcus Rashford és Luke Shaw minél előbb új szerződést kapnának a klubtól.

 

  • Leon Goretzka jövő nyáron, ingyen történő megszerzése továbbra is terítéken van a Unitednél a Daily Star értesülései alapján, ugyanis a Bayern München továbbra sem jár közel a játékossal való szerződés hosszabbításhoz.

 

  • A Vörös Ördögök közel 50 millió fontot szeretnének kasszírozni játékos eladásokból a nyár folyamán, számol be a Daily Express, amely keretében hajlandóak lejjebb vinni a Jesse Lingard árcéduláján szereplő összeget, így megnyílhat az út a West Ham United előtt a tavaly kölcsönben már náluk játszó középpályás végleges megszerzéséhez.

 

  • A Manchester United is csatlakozott a Manchester City-hez, illetve a Chelsea-hez a tinédzserkorú tehetség, Pape Matar Sarr megszerzéséért folyó versenyfutsában, értesült a The Sun.

 

  • Daily Mirror szerint a Manchester Unitednek még van egy csekélyke esélye arra, hogy visszacsábítsa az Old Traffordra Cristiano Ronaldot a nyáron, miután a Juventus megválna a portugál klasszistól.

 

2021.08.11.

 

  • A mindig jól értesült Fabrizio Romano szerint a Manchester United korábbi argentin portása, Sergio Romero a spanyol Granada együtteséhez tart, ingyen. Az egyeztetések már az utolsó fordulóban járnak, hivatalos bejelentés várható hamarosan. Úgy tudni, hogy a Chelsea is komolyan fontolgatta a vb-ezüstérmes játékos szerződtetését, ám ők végül Marcus Bettinelli megszerzése mellett döntöttek. 

 

  • Sky Sports arról számolt be, hogy egyre valószínűtlenebbnek tűnik az, hogy a Paris Saint-Germain ajánlatot tegyen a nyári átigazolási időszak során Paul Pogba megszerzéséért. A francia csapatnál Lionel Messi leigazolásának bejelentésével körülbelül 10 játékost kellene eladni vagy kölcsönadni ahhoz, hogy a világbajnok francia középpályást is meg tudják szerezni. 

 

2021.07.22.

 

  • A Sky Sports a The Sun-ra hivatkozva hozta le az információt, hogy a Manchester United elsődleges kiszemeltje a középpálya megerősítésére a német Leon Goretzka lehet abban az esetben, ha nem sikerülne megállapodniuk Paul Pogbával a francia szerződéshosszabbításával kapcsolatban. Pogba szerződése egy év múlva jár le a Uniteddel. Goretzka szerződése is az utolsó évébe lépett a Bayern Münchennél, ám az újonnan kinevezett Julian Nagelsmann azt szeretné, ha a Shalke egykori játékosával hosszabbítanának a bajorok.

 

  • Jonathan Johnson francia futballszakértő szerint a PSG szeretné leigazolni a nyár folyamán a Manchester United francia világbajnok középpályását, Paul Pogbát, ám ehhez előbb el kell adniuk néhány játékost, hogy Pogba költségeit fedezni tudják.

 

  • A Daily Star információi szerint a Manchester United elhappolhatja az Arsenal orra elől a Wolves középpályását, Ruben Nevest. Solskjaer a hírek szerint szeretné megerősíteni a United középpályájának védekező szekcióját és szívesen látná Vörös Ördögként a Premier League-ben is már bizonyító 24 éves portugált.

 

2021.07.17.

 

  • Több hírforrás is lehozta a mai nap folyamán Patrick Bergerre, a német Sport1 riporterére hivatkozva, hogy a Manchester United és Raphael Varane megállapodtak a személyes feltételekben és az angolok egy 2026-ig szóló szerződést írnak alá a francia védővel. A Real Madrig pedig 58 millió fontot kap a transzferért cserébe.

 

2021.07.12.

 

  • A Four Four Two információi szerint a Manchester Unitednél örömmel látnák az olaszok Európa-bajnok játékosát, Giovanni Di Lorenzot, aki Aaron Wan-Bissaka posztriválisa lehetne a 2021/22-es szezontól. Korábban erre már felmerült Kieran Trippier neve is, viszont Di Lorenzo az angol válogatott védőhöz képest fiatalabb és piaci értékét jelenleg 24 millió euróra becsülik.

 

  • Szintén a Four Four Two értesült arról, hogy a Manchester United nem fog játékos + pénz ajánlatot tenni a Tottenhamnak Harry Kane szerződtetésére, miután a hétvégén az a pletyka kapott szárnyra, hogy a Vörös Ördögök 100 millió fontot, illetve két játékost adnának a londoniaknak a csatár leigazolásáért cserébe.

 

  • Nyugaton a nemzetközi helyzet fokozódik, legalább is Eduardo Camavinga leigazolásával kapcsolatban biztosan. Eddig a lapok arról számoltak be, hogy a fiatal francia játékos iránt a United és a PSG érdeklődik, viszont a Four Four Two szerint a versenybe beszáll a Real Madrid, a Chelsea és az Arsenal is. 

 

2021.07.08.

 

  • Nem kell tovább izgulni azon, hogy Sergio Ramos a Unitedbe igazol, ugyanis a mai napon a PSG hivatalosan is bejelentette, hogy a veterán védő 2023-ig aláírt a franciákhoz.

 

  • Az Express közben arról számolt be, hogy a United tett egy 43 millió fontos ajánlatot a Real Madridnak Raphael Varane leigazolására. A francia védő a hírek szerint az elsődleges célpont a Vörös Ördögök számára a védelem megerősítésére, amennyiben a transzfer nem jönne össze, úgy számos "B" opció is szerepel az angolok listáján.

 

2021.07.05.

 

  • Az Express értesülése szerint Raphael Varane a szavát adta a Manchester Unitednek, hogy idén nyáron a Vörös Ördögökhöz igazol. Ole Gunnar Solskjaer szeretné megerősíteni csapata védelmét, amelyre az első számú kiszemeltje a Real Madrid francia világbajnoka, akinek szerződése az utolsó évébe lépett a spanyol klubbal. A madridiak számára is fontos lehet Varane eladása, hiszen most még van lehetőségük pénzt kapni érte és több lap egybehangzó információi szerint a francia védő nem kíván hosszabbítani jelenlegi klubjával és Ramos után ő is távozni fog.

 

  • A Manchester Evening News hasábjain megjelent hírek szerint a Barcelona hajlandó lenne megválni Pjanictól és Umtititől a nyár folyamán. A bosnyák középpályás a Manchester City célkeresztjében, míg Umtiti a United átigazolási listáján szerepel a pletykák szerint, noha mindkettőnek még legalább két éve van aktuális szerződéséből, azonban a katalánok szeretnék megtartani Messit, így csökkenteniük kell a kiadásaikat, hogy az argentin játékos bérére fussa nekik. Umtiti valószínűleg egyébként már csak sokadik opció lehet a Unitednél a védelem megerősítésére, hiszen a hírek szerint Solskjaer elsősorban Raphael Varane érkezését favorizálja, Varane után pedig Pau Torres nevét lehetett a leggyakrabban hallani.

 

2021.07.02.

 

  • A Daily Mail szerint a Manchester United nem éri be Jadon Sancho leigazolásával és további erősítést terveznek a támadósorba. Erre pedig a lap információi alapján az Everton csatára, Dominic Calvert-Lewin lehet az egyik kiszemelt.

 

  • A Daily Star értesülései alapján a Manchester United mihamarabb szeretné nyélbe ütni Raphael Varane leigazolását is, hogy a következő szezonra a védelem stabilabb lábakon álljon. Több lap is lehozta már a napokban, hogy a United kedvező pozícióban van a francia játékos megszerzését illetően. A lap forrásai szerint azonban a Vörös Ördögök még egy védőt igazolnának Varane mellett a nyáron és a hírek szerint Pau Torres lehet a szerencsés érkező. Mellettük pedig még Declan Rice és Harry Kane megszerzése is kiemelt fontosságú a United számára a nyár folyamán.

 

2021.07.01.

 

  • Akik este már az igazak álmát aludták reggel szembesülhettek a hírrel, miszerint Fabrizio Romano immár arról beszélt, hogy a United és a Dortmund egyezségre jutott Jadon Sancho vételárát illetően. Ezt picit később a Sky Sports is megerősítette és állítólag hamarosan a klubok részéről is megtörténhet a hivatalos bejelentés.

 

  • A Paris-Saint Germain illetékesei felvették a kapcsolatot Paul Pogba ügynökével (Mino Raiola), mert szeretnék a francia világbajnokot a csapathoz csábítani. Pogba szerződéséből egy év van még hátra és a korábbi pletykák szerint a United is marasztalná, méghozzá heti 400.000 fontos álomfizetéssel. (Daily Express)

 

  • A Daily Mail már azt is tudni véli, hogy amennyiben Pogba távozna a Vörös Ördögöktől, úgy a német válogatott játékosa, Leon Goretzka lehet a megoldás a United számára a középpályás pótlására. Korábban már több lap is inkább Eduardo Camavinga érkezését hangoztatta Pogba távozása esetében.

 

  • Teszünk egy kis kikacsintást is, mert a Premier League riválisoknál is történtek érdekes dolgok tegnap. Hivatalosan is megerősítették, hogy az Everton irányítását a korábban Liverpoolt menedzselő Rafa Benitez veszi át, míg a Spurs új menedzsere Nuno Espirito Santo lesz (készülhet a következő mini portugál válogatott). Emellett pedig szeretett Van Gaal Lajosunk is színre léphet újra, mint az Oranje régi-új szövetségi kapitánya.


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!