A háború folytatódik......Schalke 04 vs Manchester United

Ez itt az elõdöntõ. A legjobb négy csapat. Ellenfelünk a szezon meglepetés csapata, a gelsenkircheni rém, az FC Schalke 04.

Mikor elõször sorsoltak a Bajnokok Ligájában és néztem a közvetítést, mutattak egy videót a Wembley stadionról. Azt gondoltam, de jó lenne ott lenni és Angliában, a nemzet stadionjában pályára lépni. Az eszem azt mondta, hogy pokoli nehéz dolgunk lesz ha ott akarunk lenni, de a szívem azt súgta: öreg ott leszünk.
 
Teltek-múltak a hónapok és az álom egyre inkább valósággá vált. Egymás után gyõztük az ellent és most egy lépésre vagyunk attól, hogy a csapat második otthonában döntõt játszhassunk Spanyolország két legjobb csapata közül az egyikkel.
 
Jönnek a németek!!
 
A két nemzet kapcsolata nemcsak a fociban, de azon kívül is komoly történelemmel bír és most ismét összecsap a két nemzet, ezúttal ismételten a fociban.  A tavalyi esztendõben pont egy német csapat búcsúztatott minket. Vitatható körülmények között, de búcsúztunk. Idén megtörténhet a revans.
 
A Schalke ebben a szezonban minden bizonnyal a legnagyobb meglepetés a legjobb négy között. Már a legjobb 16 között is sokan a dán csapat után tettük õket, mint a leggyengébb csapatok névsora. Jól ránk cáfoltak, méghozzá nem is akárhogy. A címvédõ Intert ejtették ki, oda-vissza verve az olaszokat. Ez aztán eredmény, még akkor is ha tudjuk, a Mourinho csapathoz képest ez a csapat lényegesen gyengébb, pusztán a gyengébb vezetés miatt.
 
Németországban szinte senkit nem érdekel a bajnoki versenyfutást. Német csapatot akarnak a Wembley gyepén látni és biztosak lehetünk, hogy ebben nem csak a szurkolók, de a játékosok is partnerek lesznek. Valószínûleg nehéz dolgunk lesz, még úgy is, hogy csapatunk a szezon legjobb formájában van.
 
Legendák csatája!
 
Giggs és Raúl, Raúl és Giggs. Micsoda nevek. Mindketten igazi legendák, mindketten zseniális labdarúgók, mindketten piszkosul sok meccset játszottak és mindketten csúcsformában vannak. Az említett spanyol úriember minden bizonnyal azon lesz, hogy Giggs ne lehessen ott a Wembleyben májusban. Persze ehhez a walesi varázslónak is lesz egy-két szava.
 
Mi lesz?
 
Itt nincs könnyû meccs, itt nincs esélyes. Ez itt a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata és a németek nem két zsák szénért cserébe jutottak el ide. Nem szabad õket lebecsülni, nem szabad õket hagyni kibontakozni. A javaslatom az lenne, hogy minél elõbb vágjunk annyi gólt amennyit bírunk, mert ha nem, akkor felkészülhetünk, hogy nagy eséllyel találnak rajtunk fogást és akkor már nekünk kell kapaszkodni.
Nem szabad félvállról venni. Nem szabad visszafognunk magunkat. Õszintén szólva el is várom, hogy méltó játékkal gyalogoljunk be a döntõbe, mert amellett, hogy ez nem csak elvárható, de egyenesen szükséges az ellenfelet ismerve.
 
Jobbak vagyunk mind egyénileg mind csapatként. Na ez az ami igaz, de ennek ellenére el kell felejteni. Ha ilyen gondolattal a fejekben lépünk pályára, garantáltan kapunk egy jó nagy tockost a német vasmaroktól. Egy ellenszere van az ellenfélnek. A jobb játék. Remélem mindenki ehhez tartja magát.
 
A visszavágó mérkõzés végén pedig aktualitást szeretnék a következõknek:


United, Man United,We're the boys in red and we're on our way to Wembley!Wembley, Wembley,We're the famous Man united and we're going to Wembley,Wembley, Wembley,We're the famous Man united and we're going to Wembley

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!