Berbatov vs Hernandez, avagy 9 vs 14

Úgy vélem hónapok óta talán ez a két játékos osztja meg a drukkereket legjobban a fórumokon, de nem csak ott, hanem Sir Alex fejében is. Készítek egy leírást Berbatovról és Hernandezrõl, pluszban egy kis statisztikát is.
Tény, hogy Berbatov a kedvenc játékosom, de róla is írok kritikát, ugyanúgy mint Hernandezrõl.

Dimitar Berbatov
 
Negatívumok: itt mindenki kapásból tudna felsorolni ötöt! De én most azt emelem ki, ami nekem nem tetszik,és néha én is kiabálok a tv elõtt.
1., Ismerjük Berbatovot, nem a futásáról meg a gyorsaságáról híres. Néha(és kiemelem: néha) azt látom hogy tényleg nem akar futni a labdához, de ez olyan meccseken fordul elõ, amin csereként áll be, jó példa erre az idegenbeli BL meccsünk a CHE ellen.
2., Gól nélküli sorozatok. Errõl néha õ, néha viszont a mester tehet, mivel rengeteget padoztatja.
3., Ami inkább a tavalyi szezonját jellemezte: sokat bukdácsol, megbotlik, eselik. Nem tudom mi oka van, lehet a magassága miatt, de feltünõen sokszor botlik, illetve botlott.
 
Pozitívumok:
1., Hihetetlen labdakezelés és tartás.
Bárki,bármit mondjon, ebben õ a legjobb a csapatban! 50 méteres labdákat úgy vesz le, mintha saját magának dobta volna fel a labdát és vette volna le. Labdatartását sem kell bizonygatni, nincs olyan meccs, hogy ne látta volna valaki, hogy tartja meg a labdát 2-3 játékossal szemben. Persze ez nem azt jelenti hogy nem veszít labdát soha.
2., Kreativítás és kitûnõ látás a pályán.
Mindig tudja kinek passzoljon. Nála láttam legritkábban azt, hogy ellenfélnek adja a labdát. Sarkazásaival mindig váratlant húz, jól indít, elegánsan és pontosan passzol.
3., Technikai képzettség. 
Valakinek ezt a szót mondom, hogy technikailag jó, az kiröhög és ennyit mond nekem: Nézd meg Messit meg CR-t, õk azok! Erra csak annyit mondok mindig: Berbatovnak egyedi stílusa van! Egy olyan egyedi stílus, mely más csatárnak sincs. Stílusa talán összefügg  személyiségével, laza, elegáns. Erre egy példa: Messit vagy CR-t láttátok már annyiszor ollózni, mint Berbatovot? Messitõl láttatok már olyan cselt, amit Berbatov csinált a West ham ellen anno? Én nem sûrûn! Õ megmutatja a foci szépségét, öröm õt mindig nézni.
 
Idei teljesítmény:
37 meccs, 22 gól, 3 gólpassz! Gólarány: 0,59
Összesítve: 123 meccs, 48 gól, kb: 25 gólpassz! Gólarány: 0,39
 
Javier Hernandez "Chicharito"
 
Negatívum:
Mit is tudnék írni, nincs 1 éve itt, sokat fog fejlõdni, de a jelenlegi gondokat nála felsorolom!
1., Mezõnyjátéka nem túl hatékony. Gyakran ad el labdákat, pontatlanul passzol. Sokszor eltûnik, mikor indítják meg bevág egy 100 km/h sprintet, néha hatékonyan, néha eredménytelenül. Ám a mezõnyjátéka rövid idõn belül javulni fog, ebben biztos vagyok!
2., Hiányoznak a "nagy gólok". Kis gól is gól, ez így igaz! De legyünk õszinték, a kis borsó minimum 5 gólt csak úgy kotort be kipattanókból, 1 méteres helyzetekbõl, saját maga fejbelõvésével..:)
Ezzel nekem semmi gondom, ne szidjatok érte,mert örülök hogy gólt lõ, csak tényleg hiányzik az, hogy lássam hogy 10-15 méterre a kaputól betalál.
 
Pozitívum:
1., Speedy Gonzales, mexikó leggyorsabb egere, jelen esetbe borsója:) Viccet félretéve nagyon gyors, világklasszis védõket képes lefutni,sprintjeivel sosem fárad el.
2., Iszonyatosan gólerõs.
Ez ütközik a negatívumokban írt állítással kissé, de valóban hihetetlen, hogy az elsõ szezonjában így szórja a gólokat, ha kicsi, ha nagy, de szórja õket!:)
 
Idei teljesítmény:
39 meccs, 18 gól, 2 gólpassz! Gólarány: 0,46
 
Ki legyen a kezdõben??
 
Mindkettõjük minõségi csatár. De ki a jobb? Válasz: nincs jobb!
Itt most menni fognak a viták, hogy ez jobb mert, és ez jobb mert..., de tisztában kell lenni azzal is, hogy ki mennyit játszik. Berbatov, aki top formába volt, egyszer csak a padra került, az elmúlt 10 mérkõzésbõl 4x volt kezdõ. Ez szerintem kissé rombolta az önbizalmát. Magam sem értem... Newcastle ellen kezdhetett volna! Nagycsapatok ellen már sajnos semmi esély nincs, hogy kezdjen. itt azért néha látom, hogy eredményes Hernandez, de top csapatok ellen is kicsit több idõ kéne Berbatovnak 10 percnél. Én szezon végéig is azt csinálnám, amit eddig tettem: Kis-középcsapatok ellen Berbatov kezd, majd 70 percbe Hernandez. Nagycsapatok ellen meg idegenben 4-5-1, otthon meg hát kõ papír olló, hogy ki játszon!:)
Meg kell említeni, hogy mikor Hernandez játszik, Rooney többet van középpályán,amit senki sem szeret.
Az is tény, hogy Berbatové a jelen, és Hernandezé a jövõ! Hatalmas labdarugó lesz!
És személy szerint azt is remélem, hogy Berbatov itt fejezi be pályafutását egy 3-4 év múlva! Tudom, hogy jövõre már még inkább csak csere lesz, bár ez függ formájától, de mégiscsak kell a csapatba egy ilyen kaliberû játékos is!
 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!