Nyári vérfrissítés (?)

Mint, ahogyan azt Sir Alex Ferguson nyilatkozta, 2-3 játékost szeretne az Old Trafford-ra csábítani, de most foglalkozzunk inkább a távozókkal, hiszen valószínüleg az õ számuk több lesz. Egy kis esélylatolgatás.

Úgy gondolom, hogy az idei nyáron viszonylag nagy vérfrissítés lesz a United háza táján. Az idény közben visszavonult Gary Neville mellett visszavonul az év végén Van Der Sar is. Talán nem lövök nagyon mellé ha azt mondom, Scholes ideje is lejárt, õ is szögre akasztja a cipõt.


 
Emellett a sérülésekkel bajlódó Hargreaves is minden bizonnyal távozik. Fölösleges lenne a csökkenteni a klub büdzséjét az õ itt tartásával. Sajnos sérülése megakadályozta õt, hogy az Old Traffordon csilloghasson.

A régi motorosok közül Wes Brown helye sem megkérdõjelezhetetlen már, úgymond neki is lejárt már az ideje, de padozni (vagy oda beugrani) jó lehet, az már más kérdés, hogy mindehhez õ mit szól.

Obertan és Kuszczak távozásában szinte biztosak lehetünk (fõleg az utóbbi esetében), mivel a francia a kispadra (sem) fér, a lengyel kapus pedig félti a helyét a válogatottban, ezért állandó lehetõségre vágyik. Ezt itt úgy sem fogja megkapni, hogy Van Der Sar visszavonul. (Kapusposzton biztosan lesz erõsítés, nem lepõdnék meg, ha De Gea hozzánk igazolna).

 
Fabio és Bebe esetében ott van a kölcsönbeadás lehetõsége, de Bebe eltanácsolása a klubtól senkiben nem hagyna mély nyomot.

Kérdésesebb az újabb kölcsönadás (vagy a kölcsönadás szerzõdésének meghosszabbítása) Welbeck esetében. A srác tehetséges, ezt Ferguson is tudja, de vajon a Manchester United-ben is megállja –e a helyét? Egy jó ajánlat esetén nem hiszem, hogy megtartjuk.

És itt jön a két nagy kérdõjel, akikkel nem nagyon tudok mit kezdeni, sorsuk felõl kevés megérzésem van. Az egyik Anderson és Berbatov.
Bár Berbatov lõdözte a gólokat, teljesítménye hullámzó, ez igaz brazil társára is, akinek inkább több gyenge meccse volt ebben a szezonban, mint jó, bár még fiatal.
Ha Berbatovért pénzt szeretnénk, akkor idén nyáron lehetne vele kaszálni a legtöbbet.
Anderson pedig talán kap még egy év lehetõséget, aztán meglátjuk.
 
 
Szerintetek mennyire helytállóak a megérzéseim? Van aki szerintetek távozni fog és nincs rajta a „listán”? Vagy Berbatov és Anderson (esetleg mások) helye biztos a csapatban?

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!