Milyen nyarunk lesz? (11/12)


Üdv mindenkinek. A következõ pár sorban az esetleges nyári fejleményekrõl fejteném ki a véleményem. Régóta figyelemmel követem a ManUtd csapatát és minden nyáron próbálom kitalálni Ferguson gondolatait az esetleges erõsítéssekkel kapcsolatban. Ezt most életem elsõ blog-jában veletek is megosztom.


Csatárok:
 
Játékosok: Rooney, Berbatov, Hernandez, Welbeck, Owen, Macheda, Diouf
 
Személy szerint, úgy gondolom, hogy Owen, Macheda, Diouf triótól vesz érzékeny búcsút a csapat. Ehhez túl sokat nem tudok hozzátenni. Owen-t sajnálom; Macheda még mindig a Villa elleni góljából él; Diouf meg nem hiszem, hogy "ManUtd szintû játékos".
 
Így a hipotetikus, következõ idénybeli ManUtd csatársora igencsak erõsnek titulálható. (Hasonlatosan az ominózus 98/99-es helyzethez.) A probléma talán ott leledzik ezzel a teóriával, hogy egyik csatár sem szeretne padozni a négy közül. SAF ellenben van annyira tapasztalt, hogy megfelelõen játékban tartsa az elõbb említett négy gólvágót.
 
 
 
Középpálya:
 
Játékosok: Giggs, Park, Obertan, Morrison, Anderson, Scholes, Cleverley, Norwood, Carrick, Fletcher, Gibson, Pogba, Hargreaves, Valencia, Nani, Bebe
 
Akik valószínûleg elhagyják a csapatot: Scholes (FA kupa kudarc), Gibson (kevés játéklehetõség), Hargreaves (porcelántest).
Akiktõl megszabadulnék: Obertan, Anderson, Nani.
 
Anderson nem tud box-to-box, irányító és szerintem semmilyen más kp-ást sem játszani eredményesen. Egy flegma tötyi-mötyi latin játékosnak, a játékát pedig egyszerûen középszintûnek titulálom. Jó pár éve várom az áttörést tõle, de hiába. Nekem elfogyott a türelmem. Cáfoljon rám, ha marad. (Jó ideig el fog tartani, az biztos). Nani egy olyan játékos, akinek ha több játékintelligenciája lenne, 30 gólnál-gólpassznál járhatna. Jól cselez, gyors, kiválóan lõ mindkét lábbal, de "olyan sötét, hogy világít a negró a szájában". Vele is tele van már a hócipõm, nagyon remélem Fergie-nek is.
 
Muszáj, hogy valamit kitaláljon az öreg. Van pénz, lehetséges célpontok… vérfrissítés elkerülhetetlen. Szükségesnek érzem egy BAL lábas szélsõ érkezését. Box-to-box-nak egy idõsebb, 26-29 közötti, rutinos játékos lehet a megfelelõ megoldás, mert a fiataljaink nagyon tehetségesek és be kell õket építeni. Sajnos ez a folyamat eléggé idõigényes, addig kell a megbízható pont. Nani esetleges távozásával egy JOBB szélsõre is szükségünk lesz.
 
 
 
Védõk:
 
Játékosok: Evra, Fabio, Vidic, Evans, Ferdinand, Smalling, Rafael, Brown, O'Shea
 
Nem érzem azt, hogy piszkálni kéne ezt a témát. Fantasztikus védõink vannak. Evra helyett, viszont sokkal többet kell játszatni Fabio-t. Kár, hogy nem bal-lábas a brazil, ellenben látszik rajta, hogy sokat gyakorol. Pár kiló izom elférne még az ikreken, de szerintem nagy potenciál rejlik bennük.
 
 
 
Kapusok:
 
Játékosok: Van der Sar, Kuszczak, Lindegaard
 
Sajnálatos módon a hórihorgas holland visszavonul az év végén. Remélhetõleg találunk megfelelõ helyettest és nem következik be a Taibi, Howard, Caroll, Barthez féle "sötét középkor" újra. Kuszczak borítékolható, hogy elmegy. Sajnálatos, mert elsõ osztályú csere.
 
Nem tudom, hogy Lindegaard-ot elsõ, avagy második helyre szánta-e Fergie, de a helyében már csak a srác hozzáállása miatt is megadnám az esélyt a bizonyításhoz. Ha mégis kapust akar igazolni az Öreg, hát hajrá. Jobb két jó hálóõr, mint 1 béna…
 
 
 
PL, BL, FA, Ligakupa gyõztes keret a 11/12-es szezonra:
 

Rooney                      Berbatov
Welbeck                     Hernandez
 
Park                         2*                              Carrick                        Valencia
1*                            Giggs                         Fletcher                      3*
Morrison                 Cleverley                    Pogba                         Bebe
Norwood
 
Evra                        Vidic (c)                     Ferdinand                  Rafael
Fabio                       Evans                        Smalling                     Brown
 
O' Shea (JJ)
 
                                             Lindegaard
                                             4*
 
 
 
Ennyit az egész jövõ évrõl. Remélem elindítottam egy kicsit mindenki fantáziáját. Nagyon jó érzés volt ezt a sok kusza gondolatot valahogy keretbe foglalni. Ajánlom minden kedves látogatónak, hogy tegyen hasonló képpen és próbálja ki a blog-olás világát.
 
u.i.: A csillagozott helyek boncolgatását meghagyom nektek...

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!