Chicharito, avagy az új Nistelrooy?

Javier Hernandezt már sok mindennek nevezték a szurkolók, voltak akik egyenesen kikiáltották az új Szupercserének, de szerintem ezt a titulust hagyjuk meg Solskjærnak. Aztán bekövetkezett az elkerülhetetlen: mindenki elkezdte Ruud van Nistelrooyhoz hasonlítani, hiszen ha már Szupercsere nem lesz (mert jobbára mostanság a kezdõben találja magát hétrõl-hétre), akkor lesz az ügyeletes gólfelelõs. Azt mondom, csínján bánjunk ezekkel a kijelentésekkel! Hogy miért is? Az kiderül a következõkben.

Kezdjük a tényekkel!
 
Azt szerintem senki sem vitatja, hogy Ruud van Nistelrooy a labdarúgás történetének egyik legtehetségesebb és leginkább gólérzékeny játékosa. Hihetetlenül érzi a kaput a mai napig is. Ma már nem ontja úgy a gólokat, mint Unitedes korszakában tette azt, de még mindig félnek tõle a védõk, ha szembekerülnek vele. 2001-ben csatlakozott a Manchesterhez a holland PSV Eindhoven csapatától 18,5 millió font ellenében. Kétség sem fér hozzá, hogy hatalmas üzletet kötött ekkor Sir Alex. Öt remek évet töltött itt el Ruud, majd tovább állt a Real Madrid csapatához, miután megromlott kapcsolata Fergusonnal. 219 tétmeccsen 150 gólig jutott. Világklasszis.
 
Javier Hernandez 2010-ben csatlakozott a csapathoz potom 7 millió fontért a mexikói Guadalajara csapatától. Ezzel sem lehet vitatkozni, megint nagyot szakított a Sir. Meg is hálálta a bizalmat Borsócska, elsõ szezonjában eddig 39 tétmeccsen 18 gólt termelt. Reméljük tovább tudja ezeknek a számát növelni! Minden szurkoló tegye a szívére a kezét. Gondoltuk volna ezt? Bizony, hogy nem. Ellenben Nistelrooyjal, aki már ide érkezésekor elismert csatárnak számított. Elismert csatár lehet Hernandez is, hiszen még a jobb fülével is képes lenne gólt szerezni, vérében van a golyóbis kapuba juttatása. Világklasszis lehet.
 
Tényleg ennyire hasonlítanak?
 
Igen, mert:
- Ösztönösen érzik a kaput.
- Gyorsaságukkal a legjobb védõket is le tudják rázni.
- Sir Alex Ferguson kezei alatt lett/lehet világklasszis csatár.
- Közönség kedvencek.
 
Nem, mert:
- Ruud testalkata könnyebbé tette a PL-be való beilleszkedést. Hórihorgas fickó, könnyen távol tudja tartani ellenfeleit saját magától. Ellenben a mexikóinak sokat kell ebben fejlõdnie. Sokszor pattog le a védõkrõl, könnyen el tudják választani a labdától.
- Mezõnyjátékbeli hiányosság : a hollandot nem csak helyzetbe lehetett hozni, õ is bármikor meg tudta játszani társait, ezzel esetleg gólhoz segítve csapatát.
- Technikai hiányosság: Ruud nem esett kétségbe ha egy-egy cselt kellett meglépni a védõkkel szemben és sokszor alkalmazta ezt. Chicharitótól õszintén szólva egy eredményes cselt nem láttam még, de ami késik....
 
Akkor mi itt a probléma?
 
Voltaképp semmi. Attól függetlenül, hogy mind a két játékos csukott szemmel is képes lenne a kapuba találni, szerintem teljesen más típusú játékosok. Érzésem szerint olyan csatár, mint Nistelrooy sosem lesz. Gólok tekintetében utolérheti, mivel még nagyon fiatal. Ha most egy hasonló típusú csatárt kellene mondanom, mint a holland, akkor Tiherry handball  Henryt mondanám. Hernandez más, meg van benne Ruud és Ole-Gunnar tehetsége is. Egyfajta keverék, ha szabad ezzel a képzavarral élnem. Remélem olyan sikereket fog elérni az Old Traffordon, mint tette azt Solskjær és Nistelrooy!
 

 
 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!