Esélyeink a BL gyõzelemre

Alig 1 hónap van hátra, közeledik május 28., ami szinte az összes focirajongó naptárában be van karikázva. Ezen a napon rendezik ugyanis a 2010/2011-es Bajnokok Ligája döntõjét.
A semleges szurkolóknak szinte mindegy, kik játszák a döntõt, ám nekünk nem! Mi kedvenc csapatunkat, a Manchester Unitedet szeretnénk ott látni. Egy köpésre vagyunk, hogy ott legyünk, de ehhez elég erõset kell köpnünk!

 A kilátások
 
Ma, azaz 2011.04.26-án a Schalke vendégei leszünk. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy könnyû manchesteri gyõzelem. Számora megrázó tény, hogy egy német középcsapat a BL elõdöntõjébe került! Ha megnézzük a jelenlegi állást, a Schalke most a 10. helyen áll. Ti el tudnátok képzelni a jelenlegi PL. 10. helyezetû Sunderlandet egy BL elõdöntõben? Én ugyan nem. És félreértés ne essék, nem becsülöm le a Schalkét, csak számomra ez megdöbbentõ. Persze itt jönnek a kifogások, hogy csak a BL-re koncentrálnak, és a többi. Láthattuk, hogy hogy gázoltak át az Interen, nagyon erõs csapatuk van, viszont itt jön az, hogy idén az Internek se megy annyira. Kit ejtett ki az Inter? A Bayern Münchent, akiknek szintén nem megy annyira a játék, bizonyitva hogy 4.-ek 13 pontra lemaradva az éllovas Dormundtól.
Térjünk vissza a mai meccsre!
Keretünket elnézve egy erõs csapattal fogunk kiállni. Nem csípem ugyan, de egy 4-5-1es felállást szeretnék látni. Valencia visszatért, nem kellene próbálgatni a 4-4-1-1es Rooney - Hernandezt, inkább egy stabilabb szélsõjátékot megpróbálni. De ezt a mester dönti el.
Raúl számomra egy igazi csatár legenda Ronaldo(fat) mellett. 33 évesen 18 gólos, tudása aligha csökkent volna.
Kemény ütközet lesz, és azon sem lepõdnék meg, ha a Schalke 1 góllal többet rúgva nyerne ellenünk. Viszont gólt nekünk mindenképp kell rúgnunk.
 
Visszavágó az Old Traffordon..
 
Bármi is legyen a mai eredmény, a csapat mindent meg fog tenni, hogy továbbjusson. Volt idén pár feltámadásunk a szezonban, képesek leszünk most is, ha arra kerülne a sor ne adj isten. Nagy meccs lesz, itt már kiállhatunk 4-4-2-ben, de Rooney mellet Berbatovot játszatnám (feltéve ha felépül). A bolgár ugyanis 8 Schalke elleni meccsen 6 gólt szerzett, persze már régebben. 
Nem tudhatom mi lesz, de szerintem tovább fogunk jutni. Bent leszünk a döntõben, ahol 2 olyan csapat ellen játszhatunk, akik uralják jelenleg Európát: Barcelona és a Real Madrid.
 
Döntõ, Verzió 1.: Manchester United - Barcelona
 
Lehetetlen megcáfolni, hogy jelenleg a Barca a világ legerõsebb csapata. De hogy mit tudnánk velük kezdeni? Hát szerintem még Fergie sem tudja, mi lesz a megfelelõ taktika, vagy felállás ellenük. Bár amit a Madrid csinált velük a spanyol kupában, az volt eddig a legeredményesebb és legjobb taktika ellenük, itt ugyanis azt láthattuk, hogy teljesen leszorították a Barca középpályáját, kontrázgattak, és blokkoltak. De itt van nálunk a bökkenõ. Legkényesebb posztja a csapatnak a középpálya. Képesek lennénk-e a mi középpályánkkal megállítani a Barcát? Ha lenne összeszokottság, és támadóbb szellem, azt mondanám igen, de igy nem. Az, hogy minden meccsen más kezd középpályán, hogy hol Rooney a középpálya tengelye, hol nem, az nagy össze-visszaságot ad. Szóval egy más taktika kell. Persze láttuk már kikapni a Barcát, ha Arsenalnak, Herculesnek sikerült, akkor nekünk miért ne?
Nem írom le saját csapatomat, bárhogy is látszik, csupán a jelen állást nézem. 2 éve szerintem mi voltunk a jobb csapat a döntõben a Barcelona ellen, mégis csõdöt mondtunk, pocsékul játszottunk.
Bár én nem a Barcától félek, hanem 4 embertõl: Messi, Xavi, Dani Alves és Villa. Talán még Iniesta..
Nyerési esélyeink: 45% - 55% a Barcának.
 
Döntõ, Verzió 2.: Manchester United - Real Madrid
 
Spanyoloknál a Reálnak szurkolok leginkább, a Barcát utálom. Ennek ellenére szívesebben kerülhetnénk velük össze, mint a Barcával. Kétségtelen, hogy az õ keretük a legerõsebb a világon, de nincs náluk még stabil összeszokottság, sok a sérülés is. Ám van náluk egy manchesteri legenda: CR7. Õ lehet ellenünk a kulcs, de számunkra a Real ellen is nekünk. Jól ismerjük a játékát, cseleit, szokásait, de õ is a miénket.
Mégis szerintem a Real ellen több az esélyünk, de ez is hatalmas mérkõzés lenne. 
Mindkét mérkõzésen mi lennénk otthonosabbak, hisz a Wembley gyepét már jól ismerjük!
Nyerési esélyeink: 50% - 50%.
 
Ezek mind saját meglátásaim voltak, bizonyára mindenkinek más, valaki optimistább, valaki nem. Én valahol középen vagyok.

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!