10 ok, amiért a Manchester nyeri a BL-t!

Sok ok sorolható fel a manchesteri siker mellett és ellene, de az ellenérvekkel én nem is igazán foglalkoznék, mivel mi mindannyian a Manchesternek szurkolunk. Az, hogy miért a Manchester fog nyerni egyszerû, még okokat sem kell keresni, mert ezt kell hinnünk, ha mi nem hinnénk benne, akkor mit várunk? A Schalke elleni meccs csak még jobban megerõsített abban, hogy mi nyerhetünk.
10 ok, de az utolsóhoz nem írtam semmit, mert az a kép többet mond minden szónál!

1; A név kötelez: A Manchester United több, mint egy futball klub, ezt minden Manchester szurkoló tudja. Az 1878-ban megalakult klub sok nehézséget megélt, mire az a klub lett, amit most látunk. A csapat mára a legsikeresebb angol klub, de a sikerek ellenére is hû önmagához, a történelméhez, olyanokból merítik az erõt és a hitet, akik egykoron ezt a klubot szolgálták. 4 év alatt 3 alkalommal a döntõben lenni nem kis teljesítmény, de az még nagyobb dolog lenne, ha ebbõl 2 siker lenne. A Manchester nagyságához képest igen kevés alkalommal jutott el idáig, pedig ennél jobb csapatot is látott már a klub, amivel nem értek el ilyen magaslatokat. A BEK történetében ennek egyik oka a sokunk által ismert müncheni tragédia, ahol a Busby-bébik életüket vesztették és egy olyan generáció hunyt el, ami nem egyszer oda érhetett volna a BEK-ben (ahogy Busby mondta, 10 évig nyugodtan ülhetett volna a székében). Mint minden egyes döntõ, úgy most a Wembleyben is különösen fontos és talán itt a legfontosabb, hogy nyerjünk értük is, ahogy azt  tette Busby és Bobby Charlton vezérletével 1968-ban a csapat a régi Wembleyben, valamint a Ferguson irányította csapatok 1999-ben, épp Barcelonában és 2008-ban, Moszkvában.     
 
2; A csapat: Van egy csapat, amely nem ismer lehetetlent, amely tudja a siker receptjét, ez a csapat tud harcolni egymásért. Sok okos ember állítja, ez a csapat képes megállítani a Barcát. Én is így vélem, mert hát sok csapat képes rossz játékkal meccset nyerni, de a Manchester képes bajnokságot is nyerni (ez a hétvégi meccs függvénye, de én ebben is hiszek!). Ez a szezon nem lesz a szívünk csücske, mert bár meccseket nyernek a "0-val egyenlõ" játékkal (ez is mutatja a csapat erõsségét ), de ez nekünk szurkolóknak talán kevés. Az elõzõ szezonokkal ellentétben a jó játék ritkán jön, de akkor lehengerlõ és én erre számítok a döntõben! Ezt a csapatot sokan kevesebbre tartják, mert papíron nem ez a legerõsebb MU, amit valaha láttak, de a mellékelt ábra nem ezt mutatja, éppen azért nem, mert nincsen olyan kiemelkedõ egyéniségünk mint volt Ronaldo, de az évek alatt összecsiszolódott játékosok egy igazi csapatot alkotnak! 
 
3; Ferguson: Aki felépített egy olyan rendszert, amit ma látunk. Amit õ nem tud, az nem is létezik a fociban. 25 éve építi újra és újra a csapatát és mindig arra törekszik, hogy a legjobb legyen. Nem csak gyõzelemre tanítja õket, mert gyõzni bárki tud, hanem küzdeni egymásért, a szurkolókért, magukért! A legsikeresebb menedzser, akit valaha látott a történelem és most a BL-ben is a legsikeresebb lehet, mert õ a harmadik szakvezetõ, aki csapatával négy BEK/Bajnokok ligája-döntõt játszhat. Fergusonon kívül ezt a tettet Miguel Munoz (Real Madrid) és Marcelo Lippi (Juventus) hajtotta végre. Munoz döntõbeli mérlege 2-2, Lippié 1-3, Fergusoné eddig 2-1 és remélem õ lesz az elsõ, aki pozitív mérleggel rendelkezik a negyedik végén és a legtöbb trófeát mondhatja magáénak Európa legrangosabb kupasorozatában.
 
 
 
 
4; Forma: Az idei szezon, ha azt mondom csalódást keltõ, akkor enyhén fogalmazok. Ez csak a játékra igaz, mert jelenleg úgy néz ki, hogy megnyerjük a 19. bajnoki címünket és ezzel a legsikeresebb angol klub lehetünk. A BL döntõ pedig a várakozásokat felülmúló teljesítmény. Van 1 jó kapus, 1 biztos védelem, még biztosabb középpálya és egy jól kombinálható támadó szekció, akik jó szezont tudhatnak magukénak a gólok tekintetében. Valamint a bajnokságban nem jól muzsikáló csapat a BL-ben parádézik egy kicsi túlzással. A Manchester legutóbbi 13 európai kupameccsén nem talált legyõzõre, amivel beállította az eddigi klubrekordot, ezektõl én speciel tartok, mert ezeket a rekordokat nem mindig adjuk át a múltnak (lásd idei bajnoki veretlenség). Valamint az idén történt elõször, hogy egy csapat ötgólos összetett különbséggel jutott tovább az elõdöntõbõl a Bajnokok Ligájába döntõjébe.
 
 
 
5; Wembley: 5 BEK döntõt rendeztek, de a legszebb emlék számunkra az 1968-as siker, amit elsõ angol csapatként a Manchester ért el. Szerintem nem túlzok, ha azt mondom az Old Trafford után a legkedvesebb stadion számunkra. A Wembley csak segíthet nekünk és nagyon sok pluszt adhat. A történelmünkbõl adódóan mi itt nem veszíthetünk! Ami statisztikailag mellettünk szól, hogy idegenben nem kaptunk gólt. Mivel ez nem az Old Trafford, tekinthetõ idegenbeli meccsnek és papíron is mi vagyunk a vendégek. A Barcelona is itt nyerte elsõ BEK döntõjét, de ez most nem számít.
 
 
 
6; 2009 csak egyszer volt!: Akkoriban egy igen jó szezont zártunk és elképzelhetõ volt, hogy megvédjük a címet, amire még senki nem volt képes a BL-ben és ez rányomhatta a bélyegét a döntõre, amin a Manchester maga alatt játszott! Most sok rossz meccseken van túl a csapat és hiszek abban, hogy most egy jó formában lévõ MU lesz a Barca ellenfele. A keret teljes, sérülés nincs, remélhetõleg nem is lesz. Eltiltás nincs, ami 2009-ben hátráltatta a csapatot, akkor egy szigorú bírói ítélet miatt Fletcher kénytelen volt kihagyni a mérkõzést. A csapat éhesebb a sikerre, hiszen már elbuktak egy döntõt épp a Barcával szemben és ezt nem akarják átélni még egyszer. A döntõ egyik érdekessége, hogy a döntõbe jutó csapatok egyike olyan illusztris társasághoz csatlakozhat, mint a Real és a Milan, akik eddig négyszer nyerték meg a BL-t.
 
 7; Nincs veszíteni valónk: Ez a döntõ egy bónusz, amivel megkoronázhatjuk az idei szezont! A Manchester sohasem esélytelen, bárki ellen is játszik, de most mégis mindenki õket tartja esélytelennek és lesajnálva nézik õket, hogy a Barca ellen kell alkotni. 1 mecsen bármi lehet, de nem bánom, tartsák a barcát esélyesnek és nyomja õket a teher. Felszabadult szép játékot várok a fiúktól és élvezzék ki minden egyes pillanatát! Úgy, ahogy azt nem tudták 2009-ben, mert akkor inkább rajtunk volt a teher és mi voltunk az esélyesek azért is, mert akkor már 2 éve veretlenek voltunk a BL-ben (25 meccs, 15Gy, 9D, és egy tizenegyesekkel megnyert találkozó).
 
 
 
 
 8; Bírók: Reméljük, egy erõs kezû bíró vezeti a meccset, aki képes felnõni a feladathoz és nem követ el hibákat egyik fél részére sem! Egy botrány bontakozott ki, amit egy portugál indított el, hogy vajon miért kedveznek a barcának. Értem itt ezalatt az Arsenal és a real elleni mecccset, amivel a barca ide jutott. Nem elfelejtve azt a Chelsea elleni meccset, aminek köszönhetõen a 2009-es döntõbe bejutva meg is nyerték azt a legnagyobb sajnálatunkra. Itt megemlíteném, én elképzelhetetlennek tartom, hogy kétszer egymás után egy csapat úgy nyerjen BL-t, hogy nem kevés bírói segítséggel jutottak el a döntõkig. A bíró kérdés az MU-nál is szóba jön, mert a bajnokságban nem kevés bosszúságot okoznak, de én úgy gondolom, a BL-ben nem lehet panaszunk a játékvezetõkre!
 
 
 9; Babona: 1961-Benfica, 1971-Ajax, 1981-Liverpool, 1991-Crvena Zvezda, 2001-Bayer München. Mindig piros-fehér mezes csapat nyerte azt a kiírást, amikor az évszám egyesre végzõdött. Annyit kérek, ez folytatódjon. Eddig a legutóbbi 3 alkalommal, amikor "újrajátszottak" egy finálét, az elsõ meccsen vesztett csapat nyert. 
 
 
 
 
 
 
 
 
10;

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!