Ha én lennék az edzõ: Barcelona - Manchester United

Tudom, hogy Alex jobban tudja, de most megpróbálok én is kitervelni valamit a Barca ellen, aztán megvitatjuk, hogy ti mit gondoltok a taktikáról.

 Elõször is mindenki tudja, hogy ez a Barcelona nem olyan erõs, mint a két évvel ezelõtti csapat volt. Mindenki tudja, hogy a bulvár és a média sokkal jobban felkapja õket, mint amennyire kéne. Most valahogy a Barcelona a divat. A Barcelona lett a kis 10 évesek meg a divatszurkolók álomcsapata. Ha megnézzük a lányokat, vagy olyan embereket akik alig néznek focimeccset, csak facebookon vagy apu napilapjában ragad rájuk valami, azok Barca drukkerek. Miért?
Mert az újság annyira istencsászárnak kezeli õket, hogy egyszerûen ha kérdezik, hogy kinek szurkol, azt mondja Barca!!!! Remélem és még nagyon sokan reméljük, hogy ennek a rózsaszín ködnek, amiben ezek az emberek élnek véget vetünk.
 
Az igazi szurkolókról most ne beszéljünk. Az amúgy megvan, hogy Busquetsnek bírósági tárgyalása lesz? FAIL! Nézzük a lehetséges Barcelona kezdõtizenegyet. Victor Valdes - Daniel Alves - Piqué - Puyol - ABIDAL - Busquets - Iniesta - Xavi - Messi - Villa - Pedro.
Persze azt el tudom képzelni, hogy a Xavi - Iniesta kettõsbõl valakit ki fog hagyni Guardiolia és akkor Mascherano lehet a kezdõ. Abidal nevét nem véletlenül írtam nagybetûvel. Sokan nem számítanak majd arra, hogy õ kezdõ lesz, de igenis van rá esély. Nagyon gyorsan javul az állapota és a Real ellen már játszott csereként. Simán el tudom képzelni, hogy Pep beteszi õt a csapatba. A katalánok megpróbálnak majd egy lapos passzos, gyors játékot játszani, megpróbálják majd széthúzni a védelmünket és nagyon gyorsan megpróbálják majd átjátszani a középpályát. Most majdnem leírtam, hogy fejjel semmi esélyük a mi magas játékosainkkal szemben, de itt beugrik a 2009-es BL döntõ. Sajnos ott kaptunk gólt fejjel, pedig egyszerûen lehetetlen lenne ezeknek a törpe játékosoknak fejelni a mi magas védõink mellett.
A Villa és Eto'o közti különbség ki fog jönni ezen a meccsen. Eto'o sokkal komplettebb csatár. Ezt úgy értem, hogy labdabiztosabb és jobban lát a pályán. Vidicsnek és Ferdinandnak tehát annyi dolga lesz, hogy ne tartózkodjanak távol a spanyoltól, mert mindig kiugrásra készen fog várni a belõtt labdákra. Nagyon fontos, hogy ne hagyjunk rést a védelemben és az is fontos, hogy Carrick illetve Fletcher hátra jöjjenek és azokat a lyukakat, ahol be lehetne tenni a labdát betömjék.
 
A szélén érdekes párharc lesz majd. Pedrot még meg lehet fogni, de Messi ellen csak az az egy módszer van, hogy odállsz mellé és addig üldözöd és addig próbálod elvenni tõle a labdát, amíg nem sikerül. Keményen oda kell állni mellé és határozottan odalépni neki. Nem azt mondom, hogy sérüljön meg, de egy két kemény szerelés csodákra képes. Ha a védõink a meccs elején tudatják vele, hogy nem félnek tõle és bizony keményen odalépnek ha kell, akkor az argentín képes megzavarodni és kevésbé jól játszani. Nagyon fontos lesz a meccsen a támogatás. A középsõ védõk menjenek ki segíteni a szélsõknek, valamint Park is jöjjön vissza védekezni. Természetesen Parkot kezdetném Nani helyett, mert a koreai ha kell Mekkáig üldözi majd Messit. 
 
Akkor most jöjjön egy meglepõ taktikai felállás. Magyarázattal:

----------------Van der Sar------
  Rafael---Ferdinand----Vidic---Evra
-------------Carrick--Fletcher---
 Rooney-------------------------Park
------------Berbatov--Chicharito

  Tudom, hogy sokan meglepõdtetek most és sokan hülyének néztek. Egyszerûen muszáj volt kihagyni Valenciát a csapatból, mert Rooney határozottan és keményen védekezik csakúgy, mint Park. Vissza fognak jönni és be fogják futni az egész pályát. Láthattuk Rooneyt a szélen játszani már. Tudjuk, hogy nem szereti, de most szerintem kézenfekvõ megoldás lenne. Tudjuk, hogy alázattal visszajön védekezni és tudjuk, hogy nagyon jól tud irányítani és osztogatni a szélrõl is. Carrick és Fletcher dolga sem lesz egyszerû. Amit már írtam, hogy be kell tömni a réseket, hogy a Barcások ne tudják bedugni a labdát a védelem mögé. A másik feladat pedig az, hogy ha megszerzik a labdát akkor egybõl üres helyre tisztázni. Biztos vagyok benne, hogy Carrick nem fogja elkövetni ugyanazt a hibát még egyszer és Fletcher játékát is ismerjük. Ketten ki tudják oltani a Barca egyik legnagyobb fegyverét a lapos indításokat. A másik fegyvert Messit pedig Parkra bízom. A koreai piócaként fog tapadni az argentínra és ugyanúgy mint tette azt már sokszor, kiiktatja a játékból és ha kell, visszajön és Evrával közös erõvel szerelik. Muszáj keményen fellépni ellene nincs mese. Egyébként ez a felállás megengedi azt is, hogy Rooney bemenjen a csatárok mögé Carrick elé (mellé) irányítani és osztogatni, Fletcher pedig a szélen próbálkozhat. Tudjuk, hogy jó beadásai vannak. Meglepõ és õrült ötletnek tûnik ez. Az is, hogy Berba és Csicsó is a csapatban van. Berbatov jól fedezi a labdát és képes addig tartani, amíg valaki nem helyezkedik üresbe, képes mindig találni egy rést, ahol be lehet tenni a labdát és általában pontos passzokat ad. Chicha pedig tudjuk, hogy életveszélyes a kapu elõtt. Rooney szerepköre lesz a kulcs. Egyszerûen most nem azt a Rooneyt kell elõvenni, aki rúgja a gólokat és a kapu elõtt van. Nekünk most a harcias, jól osztogató Rooney kell.
Nagyon kemény harc lesz. Maximális koncentrációval verhetõ ez a Barcelona.
 
BELIEVE!!!
 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!