Rommá vert a Barca, de ez nem a vég

Igaz, az eredményen ez a rommá verés annyira nem látszik meg, de aki látta a meccset, az tudja, hogy kb. az elsõ 9 percben voltunk méltó ellenfelei a katalánoknak.

Ez a bejegyzés nem azért született meg, hogy Sir Alex Ferguson esetleges rossz taktikáját (amivel csak részben értek egyet, mert tisztán látszott, hogy az elején gólt akarunk szerezni), vagy a csapat kollektívan gyenge szereplését firtassam.

Inkább a jövõ felé próbálok koncentrálni, amin Ferguson biztosan sokat fog gondolkodni az elkövetkezendõ napokban.

De van itt pár kérdés, és arra válasz is.

Fontos–e az európai kupaporondon a gyõzelem? Igen.
Meg lehet–e törni a Barcelona lassan „egyeduralmát”? Igen.
De lesz–e elég pénz minõségi igazolásokra, hogy ezt a célt elérjük? Talán. Sajnos itt bukhat az egész rendszer, hiszen pénz és 3-4 új játékos nélkül szerintem sokkal többet megint nem fogunk elérni, ha tegyük fel jövõre újra találkozunk a Barcelonával.
Jobb–e Guardiola, mint Ferguson? Nem. És talán ez lehet a legfontosabb érv amellett, hogy 1-2 éven belül nem csak eredményben, de játékban is visszavágjunk a Barcának.
Ferguson 69 évesen is tanul (hisz jó pap holtig tanul), és állítom, addig nem nyugszik, míg egy szintre nem hozza a Manchester Unitedet a Barcelonával, de legalábbis megpróbálja.

  A tegnapi nap egy újabb tanulság volt edzõ és játékos számára is, de nem lehet csüggedni. Minden játékos menjen el a jól megérdemelt pihenõjére, aztán sikeresen készüljenek fel a következõ szezonra. Remélem, hogy több új játékos is érkezik a csapathoz, úgy érzem nem ártana a csapatnak egy kis vérfrissítés.

A Barcelonáról pedig még annyit, hogy hiába mondják azt, hogy 1-2 játékos színházba való közülük, de akkor is jobb csapat, még ha sok embernek nem is szimpatikusak.

Nekem nem velük van a bajom. Inkább a „szurkolóikkal”. Tegnap egy Barcás srác, akivel együtt néztem a meccset, meg volt õrülve attól, hogy a Barcások fele annyira nem szurkolnak, mint azt mások tennék, ha ott lehetnének.
  Emellett a sok divatot felejtsük is el. Mindenki tegye fel magában a kérdést, hogy 5-6 éve látott–e az utcán, baráti körben, focipályán, interneten ennyi Barca „szurkolót”? 

Minden divathullám elmúlik egyszer, köztük ez is.
 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!