Ki pótolhatja Scholesyt?

Az alábbi írásomban megpróbálom összeszedni azon játékosok nevét, akik a visszavonuló Paul Scholes által hagyott ûrt tölthetnék be több-kevesebb sikerrel. A sajtó rengeteg középpályással összeboronálta már a csapatot, de ezek persze pletykaszinten vannak mindaddig, amíg nem láthatjuk valamelyiküket Sir Alexszel parolázni a manutd.com-on augusztus végéig. Jöhet a görgetés, lássuk a jelölteket!

Ha valaki Scholesy utódja szeretne lenni, annak bizony rendesen fel kell kötni azt a bizonyost, hiszen az utóbbi évtized legjobb angol középpályását nem lehet csak úgy rögtön megidézni. Nem lesz még egy Paul Scholes, ez nyílvánvaló, de stabilizálni kell a United középpályáját. Több kritériumnak is meg kell felelni, mint például :

- Kiváló passzokkal tömni a társakat
- Remek rúgótechnikával rendelkezni
- Kivenni a részt a védekezésbõl, odalépni, ha azt kell
- Átlövésekkel operálni néha-néha
- Vörös Ördögként viselkedni, nem csak a pénz miatt futbalozni
- Igazi vezére lenni a csapatnak, mint volt anno Roy Keane
- Annyi kreativitást vinni a játékba, mint tette azt Scholes

Bizony, nem egyszerû feladat ez!

Wesley Sneijder : a legtöbbet emlegetett játékos, akit szóba hoznak rendre Ferguson csapatával. Az okosok úgy gondolják, Õ lehet az, aki méltó utódja lehetne a mi vörösünknek. Ebben minden nagyon okos újságíró egyetért. Nem vagyok szakértõ, de tisztában vagyok azzal, hogy Wesley nem passzolna a mi játékrendszerünkbe. Egyrészt a holland irányító középpályás. Tudom, lerágott csont, de a Unitednek soha nem volt kimondott irányítója. Mi a szélsõink segítségére alapozunk. Másrészt nem a hatalmas védekezõ munkájáról ismert Sneijder. Harmadrészt pedig ez a Premier League, nem az Olasz bundásság bajnokság. Itt bizony faragnák rendesen és nem biztos, hogy bírná az iramot, elvégre eléggé sérülékeny játékosról beszélünk. Nem tudom hányan emlékeznek a Magyarország - Hollandia meccsre, ahol jobbára a gyepen tartózkodott Sneijder. Az árával most ne foglalkozzunk, szerintem az a legutolsó szempont, egyébként is maradni akar az Interben. (40 millió fontért állítólag elengednék)
 
Daniele De Rossi : maradunk a Seria A-ban, ahol egy újabb fiatalembert veszek górcsõ alá. Az AS Róma motorja régen téma Manchesterben. Sokan az új Roy Keanet látják benne, köztük én is. Pontosan egy ilyen középpályásra van szükségünk! Remekül lát a pályán, zseniális keresztlabdái vannak, kiváló rúgótechnika és harciasság jellemzi az olaszt. Igazi vezére a Rómának, gyakorlatilag Õ és Totti viszi a hátán az együttest. Fergie nagy rajongója a srácnak. 15-20 millió között mozog az ára, de nyílván ha egy Manchester United kopogtat az Róma ajtaján, hirtelen felröppenhet 30 millióra is. 27 éves és még rengeteg szép év állhat elõtte. A VB-gyõztes középpályás rengeteget segíthetne tapasztalatával, technikájával és mentalitásával!

Luka Modric : a Spurs motorját szinte minden átigazolási idõszakban szóba hozzák a Uniteddel. A londoni csapat gerincét képezi, épp ezért nehéz elhinni, hogy csatlakozna a Vörös Ördögökhöz. Ámdebár a horvát kijelentette, hogy szívesen játszana hétrõl-hétre a Bajnokok Ligájában. Csapata azonban csak az Európa Ligában való indulást tudta kiharcolni a 2011-12-es szezonra. Modric szerint akkor sem dõlne össze a világ, ha maradnia kell a Tottenhamnél. Sokan õt tartják a legnagyobb esélyesnek a manchesteri középpályára. Remekül szabja a fazont a játéknak és védekezésben is megállja a helyét, ahogy ezt bizonyította az elmúlt szezonban. Apró termete ellenére felveszi a harcot bárkivel, remekül be tudna illeszkedni bármely európai élcsapatba. Épp ezért ügynöke ki is jelentette, 20 millióért legfeljebb földimogyorót kaphat az érdeklõdõ. A nagyon humoros úriember szerint egy 30 millió fontos ajánlat szükségeltetik ahhoz, hogy egyáltalán tágyalóasztalhoz üljenek. A 25 éves Luka azonban hosszú idõre megoldást jelenthetne Ferguson csapatának.

Samir Nasri : a francia válogatott ékköve és a Wenger-féle francia alakulat alapembere iránti érdeklõdés az utóbbi hetek kedvenc bulvártémája lett. A szerzõdése körüli bohóckodást tudjuk be annak, hogy Nasri trófeákat akar nyerni, erre pedig az Arsenallal sok esélye nincs. Nyilatkozata alapján, ha jönne egy ajánlat a Unitedtõl, megfontolná. Nyílván itt a fizetéssel is gondok lehetnek, amit Ferguson készséggel megoldana, akárcsak a friss szerzemény Young esetében. Gyakorlatilag a francia inkább egy támadó középpályás és szélsõ ötvözete, ami nem éppen egy tipikus United-midfielder szerepköre. 1 év van hátra a szerzõdésébõl, ezért viszonylag olcsón meg lehetne szerezni. A mi Evránk nagyon hívogatja és Ferdinand is hízelgett neki, amit én õszintén szólva nem értettem. Zseniális játékos és az érkezésével erõsödnénk is, de én valahogy egyáltalán nem tudom elképzelni a csapatban. (Ez meg legyen az én problémám, mi?) A 23 éves játékos 10-15 millió fontban fájna Fergusonnak.

Charlie Adam : na már most, én az elején leszögezem : nem vagyok egy Charlie Adam rajongó, fõleg a belépõi miatt, de minden elismerésem az idei teljesítménye elõtt. Egyszerûen õrület milyen rúgótechnikája van! Eszméletlen keresztlabdák, remek szögletek, kiváló pontrúgások a neve mellett. Ez hiányzik a mai Unitedbõl nagyon! Harcias játékos, megállná a helyét nálunk. A Blackpool kiesett a PL-bõl, Adam pedig szeretné továbbra is a legmagasabb szinten rúgni a bõrt. Bagóért el lehetne hozni, nagy esélyt látok az érkezésére. Fergie nem egyszer dícsérõ szavakkal illette a skót középpályást.

Tom Cleverley : visszatért a Wiganbõl remek teljesítménnyel, Fergie számol vele, Scholes visszavonult. Minden adott, hogy Õ legyen a megváltó, aki pótolhatja Pault. Fergiet ismerve viszont inkább vesz valakit, minthogy bedobja a mélyvízbe. De ne legyen igazam! Adjunk inkább esélyt Tomnak, hogy megmutassa, igenis Õ a legmegfelelõbb ember a lyukas középpályára! Õszintén szólva ez függ attól is, miként teljesít a felkészülés alatt. 21 évesen szintén hosszútávú megoldást jelentene a fiatal angol.
 

ÖSSZEGZÉS : szerény véleményem szerint az itt felsorolt játékosok közül kerül majd ki az az ember, aki átveheti a stafétabotot Scholestól. Voltak még más nevek is, gondolok itt Defourra (akit õszintén szólva egyszer nem láttam játszani), Rodwellre, Diarrára és Kagawára. Egytõl-egyig biztos remek játékosok saját csapatukban, de más dolog egy Standard Liegeben, vagy egy Dortmundban jól teljesíteni, mint egy Manchester Unitedben. Augusztus 31-ig minden kiderül. Ha egy játékost kellene mondanom a sok közül, akkor De Rossit mondanám. Kíváncsi lennék a véleményekre, hogy mások hogyan vélekednek errõl a helyzetrõl! Írjátok meg komment formájában nyugodtan, hogy ti kit tudnátok elképzelni a középpályára és miért!
 
 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!