A szezon legjobbjai

Az alábbiakban a szezon 10 legjobb Manchester United futballistáját állítom sorrendbe, kizárólag az én véleményem szerint.
 
Kommentben lehet oltani! :) 

Nehéz volt összeállítani a sorrendet, sokat gondolkodtam rajta, íme:
 
1. Edwin Van der Sar
Ez a helyezés kicsit tisztelgés is a visszavonuló kapus elõtt, akinek a teljes szezonban egy szem hibája volt.
Az elsõ 5 helyezettet ki-ki maga cserélgetheti, hiszen közülük bárkit nevezhetünk az év legjobbjának, én mégis van der Sart választottam, hiszen olyan dolgokat mûvelt idén, amit senki más. Szenzációs védésein kívül a passzai is lenyûgözõek voltak, az Aston Villa ellen például gólpasszt adott Rooneynak. Ha az utódja meg tudja közelíteni ezt a teljesítményt, akkor Fergie jól választott.
Legjobb meccse: BL, Chelsea(Stamford Bridge)
 
2. Javier "Chicharito" Hernandez
A borsó, ami az ûrbõl jött. Ezt a megállapítást azért a Chelsea elleni bajnokin, vagy  Schalke elleni idegenbeli meccsen megcáfolta, õ is tud helyzetet kihagyni. Persze volt, hogy máskor is kimaradt helyzete, de ziccereket szinte egyáltalán nem rontott. Az 5 idegenbeli gyõzelmünknek nagyon fontos résztvevõje volt, 3-at õ döntött el. 20 gól elsõ idényében. Ha valaki ezt várta az vagy hazudik, vagy Sir Alex Ferguson.
Legjobb meccse:BL, Marseille(Old Trafford)
 
3. Nani
Itt sokat gondolkodtam, de végül a portugálra esett a választásom, mert szerintem ha a liverpooli hentes meghagyja a lábát, akkor még jobb szezonja lett volna. Így maradt a 10 gól, 19 gólpassz(overall), de tény, hogy amit Isten Nani lábának adott, azt az agyából elvette. Persze tud õ okos lenni ha kell, de összeségében kevésszer hoz igazán jó döntést. Viszont idén(fõleg õsszel) a csapat egyik húzóemberévé vált, sok jó meccse volt, Rooney hiányában a hátára vette a csapatot.
Legjobb meccse:Premier League, Manchester City(Old Trafford)
 
4. Nemanja Vidic
A Premier League-ben az év játékosa, a BL-ben is az álomtizenegy tagja, Vidic remek szezont futott, a szokásos 1-2 gyengébb meccsel együtt is igazi kapitányként vezette a csapatot. A Villa elleni bombája külön említést érdemel, mint ahogyan a 19. szempontjából nagyon fontos fejesgól a Chelsea elleni bajnoki döntõn.
Legjobb meccse:Premeir League, Chelsea(Old Trafford)
 
 
5. Dimitar Berbatov
Ahogyan luzitán kollégájának, neki is a szezon elsõ fele sikerült jobban, 22(vagy 21, a Sunderland elleni második gólját Anton Ferdinand öngóljaként írták át) gólja szerintem nem mond el mindent. Nekem idén - ahogy eddig is - leginkább a passzai, cselei és a labdakezelése tetszett. Taktikai okokból és Chicharito szenzációs formája miatt kiszorult a kezdõbõl a szezon végére, de tartom továbbra is, szükségünk van rá. 
Legjobb meccse: Premier League, Blackburn(Old Trafford)
 
6. Ryan Giggs
37 évesen már-már szemtelen módon alázta a Chelsea középpályásait 3 meccsen keresztül, ahogyan a Pool védelmét is az FA-kupában. A bajnokságban nem nyújtott olyan elképesztõ teljesítményt, mint a BL-ben, de ez leginkább szerintem annak az oka, hogy a Vale helyett szinte minden meccsen játszania kellett. Jövõre Ashley Young érkezésének köszönhetõen valószínûleg nem kell elhasználnunk az erejét kisebb meccseken, így remélhetõleg tudja tartani a szintet.
Legjobb meccse: BL, Chelsea (Old Trafford)
 
7. Wayne Rooney
Érzésem szerint kicsit felfújták a rossz formáját februárig, de kétség kívül jóval gyengébb volt, mint korábban. Utána viszont beindult, megint elkezdte szórni a gólokat, Chicharito mögött szenzációs teljesítményt nyújtott. Ha az Aranylabdára nem is, de a Puskás-díjra mindenképpen nagy esélyes.
Legjobb meccse: BL, Schalke(Veltins Arena)
 
8. Rio Ferdinand
Ha ezt a teljesítményt, amit nyújtott(29 meccsen) akkor is hozta volna, amikor nem volt sérült, akkor nálam õ az év játékosa. Van der Sarral ellentétben õ egyszer sem hibázott, volt egy-két meccse, amikor kicsit gyengébb volt, de alapvetõen végig szenzációsan futballozott. Eleganciáját nagyon jó helyezkedéssel fûszerezi, nálam továbbra is a világ legjobb középhátvédje.
Legjobb meccse:BL, Chelsea(Old Trafford)
 
9. Michael Carrick
Sokan kritizálták még jobb meccsei után is, pedig leszámítva az elsõ két hónapot végig meggyõzõ volt. A szezon második felében a csapat egyik legjobbja volt, az hogy gólt nem szerzett, az amiatt van, mert hátrébb játszott mint korábban. Amikor Giggs volt mellete még jobb volt, ami azért érdekes, mert õ volt az egyetlen igazi középsõ középpályás a csapatban.
Legjobb meccse:BL, Chelsea(Stamford Bridge)
 
10. Park Ji-Sung
Eddigi legjobb éve a Unitedben, 8 gól és több száz kilométer a neve mellett. Meglátszott, amikor nem volt itt, a tavaszi menetelésünket is aligha hozzuk nélküle. Sokak nem értik, miért kezdõ, én õket nem értem, mert amit õ mûvel, azt a világon senki más. Szélsõként egy rakat labdát szerez, és a támadásokat is jól tudja szervezni.
Legjobb meccse: BL, Chelsea(Old Trafford)
 
Ez a szezon számomra az egyik legemlékezetesebb marad, a csapat teljesítménye lenyûgözõ volt, ahogyan az is, hogy mindenki kivette a részét a sikerbõl, a korábbi évekkel ellentétben ezúttal nem egy embertõl függött a játékunk.
 
Glory Glory Manutd!!!
 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!