Ismét egy új szezon

Nekünk még javában tart a nyár és a pihenés, azonban a csapat játékosai megkezdték a kõkemény felkészülést. A képeken is láthattuk, hogy Park és Giggsy is Arnold Schwarzeneggert meghazudtolva emelgetik a súlyokat. Ennek valószínûleg meg is lett az eredménye, hiszen a New England Revolution legyõzésével kezdte meg az amerikai túráját a United. A következõkben koktélozgatás és medencébe ugrálás helyett igyekszem felvázolni a helyzetet a 2011-12-es szezonra.

Mi is történt eddig?
Mozgalmasan indult a nyár, hiszen három igazolást rögtön tetõ alá hozott Sir Alex. Elsõként az angol válogatott jövõbeli ékköve, Phil Jones érkezett, majd hozzá csatlakozott az jelenlegi válogatott pillére, Ashley Young. Végül (de lehet nem utolsó sorban) megérkezett a szemtelenül fiatal spanyol kapus reménység, David de Gea. Kétség kívül állíthatjuk, hogy remekül igazolt Ferguson. Láthatóan az Öreg bízik a fiatalokban, talán épp ezért hozta el de Geát a szegényebb Madrid másik felébõl. Ne feledkezzünk meg a kölcsönbõl visszatérõ fiataljainkról sem. Itt van nekünk az U21-es EB-n remeklõ Welbeck, a Blackburnben pallérozódó Diouf, a Wiganben csillogó Cleverley és a Sampdoriában bohóckodó Macheda. Szerény véleményem szerint örülhetünk, ha ezen fiatalok közül egy játékos állandó tagja lesz a jövõ csapatának. Dioufot lehet megint kölcsönadjuk, Kikót egy meccs után a szurkolók kikiáltották az új Del Pieronak, szóval lesz még itt érdekesség bõven.

Mit hoz még a nyár?
A média szerint közel állunk egy holland úriember szerzõdtetéséhez. Sneijder neve még tavaly nyáron került elõ a remek VB szereplése okán, tehát nem meglepõ, hogy a sajtó minden átigazolási idõszakban elõhozza a nevét. Állítólag a fizetésével lehetnek gondok, amit a Nike készségesen kisegítene. Hogy ebbõl mi igaz, azt nem tudom, de azt igen, hogy Fergie gõzerõvel keresi Scholes utódját. Ha a hollandban látja ezt, lelke rajta. Akkor viszont Sneijdernek sok mindent kellene letenni az asztalra, hogy megérje szerzõdtetni. A középpályánknak nem ártana némi ráncfelvarrás, hiszen a Carrick, Fletcher, Giggs, Anderson, Cleverley ötösbõl talán kettõ az, aki huzamosan jó teljesítményre képes. Ryan nem fog olyan meghatározó szerepet kapni, mint idén, Fletcher megint "náthás", tehát Carrick az egyedüli alapember a középpályán. A fél lábbal kilógó Gibsonról most ne essen szó, mert vele még nem tudni mi lesz. Én örülnék, ha maradna. Fergie szerint figyelemmel követi a tartalékokat, és ha úgy látja, felhozza a megfelelõ embert. Mivel Tunnicliffe kölcsönben van, Pogba még fiatal, kevés lehetõség marad. A két esélyes Norwood és Petrucci. Kivételes tehetségek, ezt már megmutatták. Csak Sir Alexen múlik, hogy mi lesz az õ sorsuk.

Az ideális csapat
Minden adott, hogy ismét sikeres szezonunk legyen. Egyensúly van a fiatalok és a most már veteránnak számító játékosok között. Tökéletes életkorban van a csapat. Megvan a kellõ tapasztalat és a sikerre éhség. A kezdõcsapat kiválasztása viszont mindig nehéz, de Fergie tudja mit csinál. Na már most, az én szubjektív véleményem szerint ez lenne a legideálisabb csapat, amit pályára küldhet a Fõnök.

de Gea - Fabio, Ferdinand, Vidic, Evra - Valencia, Fletcher, Carrick, Young - Rooney, Berbatov

Mondjuk teljesen felesleges bármilyen kezdõrõl álmodozni, hiszen Ferguson soha nem küldi ugyanazt a csapatot a pályára egymás után. Ezért is fog kellõ számú meccset játszani mindenki. Mindenkinek megvan a szerepe. Park a nagy meccseken számít kulcsfigurának, Rio tapasztalatára és higgadtságára mindig nagy szükség van, ahogy egy padról beálló Owen is bármikor el tud dönteni akár egy BL-döntõt is. Tavaly láthattuk milyen is az, mikor a csapategység fontosabb a sztár igazolások helyett. A United ezért is különb más alakulatoknál. Ezért is számítunk szinte minden sorozatban nagy esélyesnek. Jelenleg van egy csapat elõttünk, akiket viszont biztosan meg fogunk majd elõzni. Minden csoda három napig tart, ahogy a Barca is. Abból a gépezetbõl elég, ha egy láncszem kiesik, máris baj van. Nálunk nincs ilyen probléma. Ha nincs Valencia, van Nani. Ha nincs Rooney, van Berbatov. Ha nincs Fletcher, van Giggs. És amíg Fergie itt van, semmi baj nem lehet.

Ezzel a videóval zárnám ezt a kis szösszenetet és kívánok rengeteg sikert a csapatnak az új szezonban:
 

 
 
 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!