Starting lineup

  Ahogyan azt itt korábban néhányan megtették, én is megpróbálkozom a jövõ évi kezdõ(i)nk megtippelésével.
 

Több fajta kezdõt képzelek el, Fergie-nek amúgy sem szokása ugyanazt a kezdõt pályára küldeni egymás után. Az esetleges újabb igazolásokkal persze változhat sok minden.
 
Old Trafford:
 
Kisebb csapatok ellen:
Lindegaard - Rafael, Smalling, Vidic, Fabio - Nani, Jones, Anderson, ObertanYoung - Berbatov, Rooney
 
Úgy gondolom, hogy kapus poszton Van der Sar távozása ellenére jól állunk. Persze nehéz lesz a holland óriást pótolni, de van két elég jó kapusunk, ezért is gondolom, hogy Lindegaard kisebb meccseken nyugodtan játszhat, nekem eddig jó kis kapusnak tûnik. Ha meg még jobb lesz, akkor kezdhet késõbb is.
Védelemben ezeken a meccseken lehetne Evrát és Riot pihentetni, akár néha Vidicet is, ekkor Jones is szerephez juthat a védelemben, vagy Evans.
Középpályán Andersonnak hazai pályán nagyon jól megy, tavaly nem nagyon volt rossz meccse az Old Traffordon, ez fekszik neki, mivel általában mi támadunk.Jones kezdhetne mellette, így meg lenne a biztonság, Ando meg kalandozhatna elõre.
Széleken a Nani - Young páros futkorázhat, New England ellen tetszett a játékuk, cserélgethetik az oldalakat kedvükre. Naninak általában ezeken a meccseken nagyon jól megy.
Berba a kis csapatok ellen nagyon kell, a betömörülõ védelem ellen szenzációs megoldásokat szokott húzni. Mivel OT-n Rooneynak sokat nem kell védekezni, ezért játszhat feljebb, és ha Roo és Berba 10 méteres távolságon belül passzolgatnak, akkor a védõknek nem lesz sok kedvük kiállni ellenük.
 
Nagy meccseken:
Van de Gea - Fabio, Ferdinand, Vidic, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Park - Rooney - Chicharito
Vagy:
de Gea - Fabio, Ferdinand, Vidc, Evra - Carrick, Park - Nani, Young, Rooney - Chicharito
Az elsõ esetet nem kell nagyon magyarázni, ez akkor lesz valószínûleg, ha Fergie nem akar változtatni a tavaly jól bevált taktikán. Viszont Young érkezésével én úgy gondolom, hogy SAF egy sok mozgásos, játékot tervez, amilyet 2007 és 2009 között láthattunk. Ez esetben viszont inkább a második felállás a valószínû, ahol Chicha mögött három olyan játékos játszhat, akik mindkét szélen és középen is nagyon jók. Itt nem kötött pozíciókra kell gondolni, Rooney valószínûleg nem fog klasszikus balszélsõt játszani, de cserélgethetnek Younggal. Ehhez mögéjük kell Carrick és talán Park, mert õk elvégzik a védekezõ feladatokat, de az elõrejátékkal is jóban vannak.
 
Idegenben:
 
Kisebb csapatok ellen:
de Gea - Rafael, Smalling, Vidic, Evra - Valencia, Carrick, Fletcher, Young - Rooney - Chicha
 
Young érkezése ezeken a meccseken is nagy segítség, mert tavaly nem nagyon ment idegenben és szerintem ez elsõsorban a szélsõ játék miatt volt, mert nem volt igazán jó balszélsõnk. Park és Giggs nem játszanak már igazi szélsõt, Nani pedig jobb oldalon sokkal jobban játszik.
A Carrick - Fletcher középsõ páros a védekezéssel foglalkozhatna, Michael elõrébb is húzódhat ha van egy biztos pont mellette. Csatársorban pedig elképzelhetõ Berba, Owen, Welbeck, de még Obi Macheda is.
 
Rangadókon, vagy nagyobb meccseken nagyjából ugyanazokat a felállásokat választanám, melyeket a hazai nagy meccseken.
 
Ezek tehát az én kezdõim, de Cleverley, vagy Welbeck ha beválnak, szintén beilleszthetõk ide, persze inkább kisebb meccseken.
Remélem a tavalyihoz hasonlóan sikeres idénynek leszünk szemtanúi!
Come on u reds! 
 
 
 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!