Új, sikeres korszak kezdete?

Az eddigi felkészülési meccsek alapján és úgy általában, "elemezni" próbálom hõn szeretett csapatunkat!
Elõre leszögezném ez egy szubijektív vélemény,és nem utolsósorban elsõ írásom, bízom benne, hogy nem köveztek meg! :P Természetesen minden szépen fogalmazott kritikát, véleményt szívesen fogadok!

Kapusposzt: SAF azt nyilatkozta, hogy De Gea-nak nem biztos a helye és bár 18 millióért nem a padra szokás igazolni és én örültem hogy õ jött, de jól van ez így, harcoljon csak!
 
De Gea: A tegnapiból sok mindent leszûrni nem lehet, kétszer nagyot védett, nem is emlékszem hogy kirúgta volna a labdát, inkább spanyolosan, kis passzokban gondolkodott! Ha megtanul angolul az ilyen gólt is elkerülhetjük, mert akkor már tudja irányítani a védelmet,t alán a barca megdolgoztatja egy kicsit és láthatjuk mi rejlik benne!
 
Lindegaard: Akár melyikük lesz az elsõ számú hálóõr, továbbra is nekünk lesz a legjobb cserekapusunk! Sokat nála se lehet leszûrni volt pár nagy védése, néha talán nem elég határozott, de én megadnám neki a lehetõséget, méltó kihívója a spanyolnak!
 
Amos: Nincs szerencséje, szinte lehetetlennek tartom hogy õ legyen az utód ilyen konkurenciával szemben! Szimpatikus fiatal kapus, én az öreg helyében kölcsönadnám egy másodosztályú gárdának, a tartalékban már nem fog fejlõdni és ha isten ments nem válnának be az elõtte állók, akkor megkaphatja a lehetõséget!
 
Kapus poszton személy szerint bizakodó vagyok,ha nem is a következõ szezonban de 1-2 éven belül valamelyik srác Vds-i magasságba emelkedhet. Remélem igazam lesz és nem kell több éven át imádkozni minden beadásnál hogy ne kapjunk potyát!
 
Védelem: Remélem Rio barátunknak nem lesz sok ideje az újságjával foglalkozni és kihúzza a szezont komoly sérülés nélkül. Tegnap bejött, egybõl stabilabb lett minden hátul és elõre játékban is jó volt, nem véletlen olvashattuk a webchaten hogy csatár lenne ha újra kezdené,a gólpassza már-már Scholesra emlékeztetett(lehet vele oldja meg házon belül a pótlást?). Vidic bejött és a még szilárdabb lett a védelem, azon kívül hogy elszotyizgatott Rioval nem volt dolga!
Fabió nem is tudom játszott-e valaha ilyen rosszul, õt a meleg nemigen viselhetné meg. Remélem a szezon kezdetére a régi Fabiót látjuk! Rafael bejött rúgott egy gólt, ennyi!
Evra tegnap megint nem volt a régi jó Evra, a védekezést megoldotta de elõre játékban semmi! Remélem visszakapjuk a mi jó Evránkat, a Seattle ellen viszont Younggal jól megértette egymást! Evans lesz az új O’shea ha jól látom, szélen is jó teljesítményre képes, tegnap is jól lehozta a meccset!
Smalling-Jones páros katasztrófa volt. Az, hogy még nincs rutin oké, de elvileg õk már nem egyszer játszottak együtt, na ez az amibõl semmi se látszott, a gólnál is Smalling két méterrõl nézi ahogy a rosszul helyezkedõ Jones szenved! Smalling a szélre is kikerült remélem elõször és utoljára! Jones nagyon bizonytalan volt, nem ezért vettük meg, éles meccsen remélem még nem egymás mellett hanem valamelyik „rutinróka”mellett kapnak lehetõséget!
 
Belülre tehát van két klasszisunk és három csiszolatlan gyémántunk, ez a poszt remélem évekig nem kényszerül erõsítésre, s ha a Rio-Vida korszak elmúlik, akkor csak az akadémiáról kell fiatalt hozni!
Szélre is van négy játékos, a bal oldalra Evra a jobbra Rafael, Evans és Fabió pedig bárhol képes játszani. Remélem Evrát nem facsarjuk ki, kap elég pihenõt!(és a két brazil porcelánbaba se sérül le)
 
Középpálya:
Szélsõ posztra: Vale remélem a szezonkezdetre rendbe lesz,Young mindkét szélen bevethetõ,jól összejátszott Evra-val,kellenek a beadásai! A frissen szolizott Cr utánzat(a mi drága Nanink) tegnap hozta a szokásosat: néhány jó passz, esõtánc a labda felett, elszórakozott labda és gól, ha tényleg komolyodott, akkor jobb lehet mint tavaly! Obertan pedig vagy megtanult focizni vagy az MLS klubok még a Crawley Town-nál is gyengébbek! Szerintem az elsõ állítás az igaz(elnézést minden vérmes Crawley fantól), jó elfutások gyors cselek, pazar összjáték, pár jó és néhány rossz beadás, ha idén nem mutat fel valamit, mehet amerre lát, de úgy érzem bizonyít! Rajtuk kívül Park, Giggs, Welbeck és most már Diouf is szóba jöhet tehát itt nem lesz gond!
Park tegnap rémesen játszott, Giggs amíg minimum így játszik tõlem akár Erzsébet királynõvel is huncutkodhat! Az másik két srácot a csatároknál „elemzem”!
 
Belsõ poszt: SAF épp ma nyilatkozta hogy nem lesz új érkezõ s ennek tudatában remélem nem engedi el Gibsont! Kérdés, hogy az öreg a középpályáról akar irányítani vagy a visszavont Roo lesz a karmester! Carrick tegnap szürke volt, de tudjuk mire képes, emellett ott van a tavasszal néha már-már reménykeltõen játszó Gibson, aki szintén betörhet az elkövetkezõ szezonban! Anderson akibõl szerintem kivételes visszavont irányítót tudna játszani (ha védekezni is kell akkor semelyik se megy zökkenõmentesen), Fletcher aki végre felépülhetne, az ujjá született Giggs - bár tõle ne várjuk el hogy az egész szezonban irányít! Jones is tud itt játszani bár nem hiszem, hogy SAF itt számítana rá. Park is képes itt maradandót alkotni! Személy szerint nagy Cleverley párti vagyok, de tegnap úgy játszott, mint egy óvodás, ennek ellenére még mindig hiszek benne, õ lehet a mi vörös passzgépünk utódja! Az öreg azt nyilatkozta, hogy a fiatalok is szerepet kapnak. Mivel a legjobbat, Tunnicliffe-et kölcsönadtuk nem hiszem, hogy a többiek lehetõséget kapnak, esetleg Morrison vagy Norwood! Ahogy sokan írják egy Carrick-Fletcher belsõ kettõs jó lehetne, de két belsõvel nem lehet bajnokságot nyerni! Az Ando, Clev, Gibson hármasból valakinek fel kell nõnie!
 
Támadósor: SAF bevallotta, hogy itt nagyon nehéz dolga lesz, hiszen jelenleg hét kiváló csatár vár bevetésre! Rooneyt nem kell ecsetelni, ha nem sérül meg, akkor minden idõk legjobb Roo-ját láthatjuk a következõ szezonban. Visszatér a nagy mennyiségû gólgyártásra és továbbra is kiválóan irányít, sõt a frizura is nemrég lett dúsítva, tehát minden adott! Berbával nagyon csúnyán bánt el az öreg a szezon végére, nem ezt érdemli nálam õ a másik kezdõ csatár akármennyire is imádom a kis mexikói tequila csempészt! Tegnap is bámulatosan tartotta meg a labdákat és pazarul játszott össze Welbeckkel és Obertannal! Chica tovább fejlõdik, de a nagy meccseken neki kéne a padról beállnia, mert Berba úgy semmit sem tud hozzátenni! Owen már csak a hozzáállása miatt több lehetõséget érdemel és a meccs/gól mutatója sem utolsó! Welbeck is marad az öreg nyilatkozatai alapján, tegnap nálam az egyik legjobb volt. Dinamikus, lelkes, technikás, jól játszott össze a többiekkel, balszélsõt is képes játszani! Õk öten maradnak, ezt biztosra vehetjük! Macheda még mindig nagyon fiatal,összjátékban jobb mint Hernandez, én személy szerint kölcsönadnám egy PL klubnak, ott még tovább fejlõdhetne! Diouf maradt utoljára. Ellene szól, hogy már huszonhárom esztendõs, viszont jól teljesít, fizikálisan erõs, robbanékony - én neki is lehetõséget adnék(hogy mikor? nem tudom). Tegnap balszélsõként is próbálkozott, s becsúszva szerelni sem volt rest, hogy vele mi lesz nem tudom de úgy nem engedném el hogy nem játszott tétmeccsen!
 
A következõ szezonra tehát összeségében bizakodó vagyok. Ez a United fiatalabb, mint a tavalyi. Hogy jobb-e, azon csak jövõre lesz érdemes vitatkozni, potenciál van benne az biztos!
Irány a huszadik bajnoki cím és jobb ha a borotvált lábú spanyolok is felkötik a gatyát!   
 
GGMU!

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!