Mikor lesz újra ...

Sokat gondolkodtam, hogy írjak-e errõl a személyes szívfájdalmamról vagy sem, de úgy döntöttem belefogok. A téma: egyre kevesebb angol az MU-ban...a tartalékok és ifiktõl elnézést kérek, de most a nagycsapattal foglalkoznék!

Hogy is kezdhetném??
 
Valencia, De Gea, Vidic, Evra, Rafael, Nani, Hernandez...a kezdõben kapásból 7 más nemzetiségû játékos és akkor még nem beszéltem Parkról, Fabioról, Lindegaardról, Obertanról vagy Berbatovról. Napról-napra vizslatom a MU hivatalos külföldi honlapját és a játékoskeretrõl annyit tudok mondani, hogy a fent jegyzett Elsõ csapatban(39fõ) 17, a szigetországon kívüli játékos van, ebbõl a kezdõben, amit már fent megjegyeztem 7 kezdõ.
A problémám nem abból adódik, hogy nem tartom klasszisoknak õket vagy nem szeretném, hogy Nálunk játszanak, hanem abból, hogy nem angolok, írek, skótok, walesiek vagy észak-írek.
 
A Manchester United-ról beszélünk. Egy angol klubról. Hogy lehet, hogy ennyire elkorcsosult a nemzeti kérdés a futballban? Egy angol klubnak a trófeákat nem angolok szerzik, hanem a Királyságon kívülrõl származók? Mikor kezdett el ennyire elkorcsosúlni az angol futball. Hol van még az az éra mikor a kezdõben: Irwin, Neville, Neville, Keane, Giggs, Scholes, Beckham, Cole, Butt, Sheringham és a többiek foglaltak helyet, olyan játékosokkal tarkítva, mint Schmeichel, Stam, Yorke vagy éppen Solskjaer.
 
Sajnos jött a "múlt nélküli csapathoz" az orosz pénzszaró és bevásárolt évrõl-évre a Tescoban. Ez megmérgezte a foci õshazáját és sorra jelentek meg az olajbúvárok Angliában. City, MU, WHU. Óriási összegek cseréltek gazdát és megjelentek a latin labdarúgók. C.Ronival nyitnám a sort, Heinze, Verón, Tevez, Nani és Anderson, majd jöttek az ikrek, Valencia, Bebe(õt minek?) és végül Hernandez. És most De Gea. A holland vonalat ápolgatva: Van Nistelrooy és Van Der Sar s talán Sneijder?
Ázsia-túra szülöttei: Park(nem bánom, mert imádom) és Dong(aki ki tudja hol van?).
Francia-vonal: Barthez, Saha, Silvestre, Evra és Obertan.
Keleti kölkök: Kuszczak, Berba és Vidic.
Lombikbébik: Djemba-Djemba, De Laet, Howard, Spector.
A norvég baba-arcú fagyos dán kapus-örököse: Lindegaard.
Olasz tini-sztár: Macheda.
Meglátogatott minket Henrik Larsson. Kihagyhattam jó pár játékost, de a lényegen nem változtat! Ha angol csapatról beszélünk, akkor miért nem az angolok teszik ki a nagyobb százalékát a sztároknak vagy éppen a kezdõnek? Számtalan válasz van erre, de én személy szerint inkább nézek egy középcsapatos ManUtd-ot, ha max 2-3 nem szigetországi szerepel benne, mert akkor igen az angol Manchester Unitednek szurkolok. Nézzük meg a németeket! Az elõzõ szezonban megvettem Hamburgban egy szurkolói füzetet a 2010/2011-es idényre. Leírták benne az összes Bundesliga 1-es csapat teljes keretét. A St.Pauli, aki nem túl sikeres idény után kiesett 1 játékosát leszámítva(Asamoah) csak német játékosokkal rendelkezett.
 
Na de visszatérve az "ördögeinkhez", nézzük meg a mostani keret szigetországi labdarúgóit:
angolok: Rooney, Ferdinand, Owen, Smalling, Carrick, Welbeck, Cleverley, Young és Jones, valamint az a néhány fiatal, akiket az elsõ csapathoz sorolunk.
walesi: Giggs.
ír: Gibson és északír: Evans
skót: Fletcher
 
Kérdem Én, ha angol csapat vagyunk, miért nem próbálunk angolokat igazolni Angliából, mint hogy körbevásároljuk a földet? Ennyire gyatra lenne az angol futball? Nem hinném. A Chelsea húzóembere: Lampard, a Liverpool-é Carragher és Gerrard. Az Arsenalt hagyjuk, mert kakócsempészbõl és csigazabálóból áll. A City az Világválogatott, mint angol klub. De minden klubban vannak angolok, skótok, walesiek és írek. Imádom és örökké imádni fogom a Manchestert, akár játszik benne angol, akár nem! De gondolkodjunk el azon, hogy nem lenne szívderítõbb olyan meccseket nézni, ahol szigetországi rúgja a gólokat egy spanyol csapatnak és nem egy portugál?
Remélem nem untattalak Benneteket, de ami szívemen, az a számon. Így van ez a focival is!
 
Glory, glory Man Utd!!!
Lackó87

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!