Higgyétek el jó lesz ez

Ne keseredjünk annyira a hét döntetlen miatt és azért se szomorkodjunk mert csak a második helyen állunk a tabellán. Higgyétek el nekem, hogy a szezon végén a legjobb helyre fog kerülni a bajnoki serleg, azaz hozzánk. Megpróbálom felvázolni, miért legyünk optimisták.

A hét döntetlen valójában sok, de ha megnézzük, hogy hogyan történtek ezek, akkor mindjárt más a kép. Az Everton és a Fulham ellen is simán nyerhettünk volna, de nem így lett. Nem szeretek és kár is lenne a múlttal foglalkozni, mert ami megtörtént azon nem lehet változtatni. Az Aston Villa ellen a sírból hoztuk vissza a meccset és a Manchester City ellen sem játszottunk túl jól. Ne keseredjünk el én látom a csapatban azt, hogy tudnak focizni ha akarnak. Egyszerûen a meccsek végére van, hogy alább hagy a koncentráció. Ezzel a mondattal szembe lehetne állítani az Aston Villa elleni meccset, mert ott nagyjából csak 10 percet játszottak a fiúk a végén és így lett 2-2. 
 
1. Rooney visszatér és félelmetes párost fognak alkotni Hernandezzel. Rooney nagyon jó csatár ezt mindenki tudja és Chicharito is kezdi megcsillogtatni a tudását. Nagyon jó csatárpárost alkothatnak õk ketten. Rooney tudja majd azt játszani megint, amit játszott Saha és van Nistelrooy mellett. Berbatovval ezt nem tudták megtenni. A bolgárban van egyfajta önimádat és attól tartok, hogy ezt soha nem fogja levetkõzni. Vannak jó meccsei, de egyszerûen nem képes konstans teljesítményre. Cserének jó lesz. Bízom Rooneyban és bízom a mexikóiban. Ha õk összeállnak, akkor jönnek a gólok is.
 
2. Higgyétek el nekem, hogy idén fogjuk látni a régi Carricket. Amikor ismét bajnokok lettünk és a bajnoki címvédésben is nagy szerepe volt a középpályásnak. Higgyétek el nekem, hogy õ jó játékos és igazából akkor tudja megcsillogtatni a tudását, amikor egy picit szabadabban játszik. Nem kéne õt betenni mindjárt a védõk elé. A védekezõ munkáját most már meccsrõl meccsre nagyon szépen ellátja, de egyszerûen elõrébb kéne tenni ahhoz, hogy olyanokat lássunk tõle mint a Roma ellen vagy a Wolfsburg ellen lõtt gólja, vagy gondolok itt azokra a passzokra amit Naninak osztott egy FA kupa? meccsen az Arsenal ellen. Gondolok itt arra a parádés labdára, amit Berbatov kapott tõle a Spurs ellen vagy gondolok itt a Wigan elleni mindent eldöntõ góljára két évvel ezelõtt. Nagyon hasznos tagja tud lenni a csapatnak és igazából szabadon kéne engedni a pályán. Védekezésben és támadásban is nagy hasznunkra lehet. Amit már írtam a védekezõ munkáját szinte maradéktalanul ellátja és ha hozzá tud tenni a támadásokhoz is, na akkor veszélyes õ igazán. Egy jó és örömmel focizó Carrick nagyon fontos lehet a bajnoki cím szempontjából.
 
3. Bízzunk abban, hogy Scholes és Giggs is tud hozzátenni a csapat játékához kicsit. Motivációs tényezõnek mindenképpen kiválóak lesznek õk ketten, de a tapasztalatukkal is nagyon sokat tudnak majd segíteni. Végignézek a rivális csapatokon és így kapásból nem találok olyan neveket mint nálunk Scholes és Giggs. 
 
4. A Ferdinand - Vidic védelem újra összeáll és nem lesz csapat amelyik feltörje azt a falat. Tavaly szinte egész szezonban nélkülöznünk kellett ezt a formációt, de idén karácsonyra ismét összeállhat a régi, megszokott, kõkemény védõpáros.
 
5. Ha összehasonlítjuk a mi csapatunkat a riválisokkal, egybõl szembetûnik az, hogy a mi kispadunk sokkal jobb, mint az Arsenal és a Chelsea padja. Láthatjuk, hogy a Chelsea egybõl mély zuhanásba kezdett ahogy jönnek a sérülések. Rövid a kispadjuk és nem fogják bírni a szezon végéig. Nekünk van bõven tartalékunk minden posztra és ez döntõ lehet velük szemben a hajrában. Az Arsenal tele van csupa tehetséges focistával, de valahogy náluk hiányoznak az egyéniségek és Wenger státusza is egyre inkább romlik a csapaton belül. Nálunk sok egyéniség van és Fergusont is tiszteli mindenki. A Chelseahez visszatérve annyit, hogy náluk 2-3 embertõl függ a csapat jó teljesítménye nálunk viszont Chicharito, Park, Berbatov, Macheda és Vidic is vitte a hátán a csapatot. Széles a választék és tavaly sokan mondták azt, hogy Rooney függõ a csapat. Ezt idén nem varrhatják a nyakunkba, mert mindig van más és más aki éppen megmenti a csapatot a bajtól és ez ismét egy nyerõ pont nálunk a többiekkel szemben.
 
6. A karácsonyi fordulókból ki kell jönnünk gyõztesen. Ha december 18-án nem kapunk ki a Bridge-en, akkor onnantól kezdve nyert ügyünk van. A Sunderlandet a WBA-t és a Stoke-ot mindenképpen ütni kell. A Birmingham elleni idegenbeli meccs nehéz lesz és ha ott esetleg csak X-el a csapat akkor sem kell bánkódni. A Chelsea nem mehet biztosra a Bolton és az Aston Villa ellen sem, valamint õk is játszanak decemberben az Arsenallal. Azért december 4. Everton otthon dec 11. Tottenham idegen sem lesz könnyû móka számukra. Most sok a sérült a Chelseanél és nehéz meccsek jönnek nekik. Meg lehet elõzni õket ha koncentrálunk. Az is lehet, hogy az Arsenal is megelõzi õket, de ez minket már nem érdekel, csak mi legyünk az elsõk január 4-én.
 
Nagyon sok jel utal arra, hogy ez a bajnokság a miénk lesz. Optimista vagyok és ha megnézzük a jelenlegi formát valamint azt, hogy eddig ki milyen sérülést bírt el és azt, hogy ki milyen játékra képes valójában, plusz hozzátesszük az elszántságot, akkor a mi nevünket dobja ki a gép mint a 2010-2011-es szezon gyõztese.
 
 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!