Manchester United squad vs. Chelsea squad

Eredetileg három csapatot akartam összehasonlítani, de arra jutottam, hogy az Arsenal ebbe a csatába sok helyen nem tudna beleszólni a küzdelembe, így két csapatra szûkítettem a kört. Nézzük meg, hogy melyik csapatnak a kerete erõsebb. Természetesen megpróbálok objektív lenni, de gondolom nem haragszotok meg azért ha néha hazabeszélek. A legjobb formát nézem majd és az alapján próbálom összeállítani ezt a cikket.

Kezdjük is mindjárt az elején. Amos, Kuszczak és van der Sar található nálunk a kapuban. Amos nagyon ritkán kap lehetõséget és akkor még sokat is mondtam. Kuszczak is kevés lehetõséget kap, de még õ is jobb mint a Chelsea tartalék kapusai. Gondolok itt Hilarióra és Turnbullre. Kuszczak jobb kapus mint a két londoni portásnál ez nem vitás. A legnagyobb harcot ezen a poszton kétségkívül a holland és a cseh vitéz vívhatja. Petr Cech mostanában nagyon sokat fejlõdött, de úgy érzem, hogy Edwin még mindig jobban együtt tud élni a játékkal és magabiztosabb a kirúgásoknál is. Lábbal sokkal jobb a mi kapusunk mint az õvék és azt kell, hogy mondjam kevesebbet is hibázik. Egyszerûen hiába tartom a világ egyik legjobb kapusának Cecht akkor is van der Sar kapja a pontot.
 
A védelemben jobbról balra haladva azt láthatjuk, hogy a kékeknek Bosingwa a legjobb jobb hátvédjük és valljuk be, hogy ezen a poszton kikapunk a Chelseatõl. Brown és O'Shea elvégzi azt amit el kell, de tõlük soha nem vártunk és nem is várunk klasszis teljesítményt. Neville sajnos már nem az aki régen, pedig egy klasszis formában lévõ Gary megverné a portugált. Rafael nagyon tehetséges és idõvel még jobb lesz, de egyelõre Bosingwát tartom ezen a poszton a legjobbnak. A középsõ védelem kicsit érdekesen néz ki. Ferdinand és Vidic is világklasszis védõk és beférnének a Chelseabe is. Terry biztosan nem szorulna ki a csapatból, de akkor ki padozna, ha ez a három játékos egy csapatban játszana. Úgy érzem, hogy Ferdinand lenne a pados és ha gond van akkor nyugodtan le lehetne cserélni Terryre. Vidic annyira jó védõ, hogy egyszerûen kirobbanthatatlan lenne bármelyik európai csapatból és hálát adhatunk az égnek, hogy nálunk játszik. Alex nagyon jó védõ, de nem lehet egy szinten kezelni az elõbb említett három játékossal. Ivanovicsot ha középre tesszük akkor õ nagyjából Alex szintjén van, ha viszont kitesszük jobbra akkor simán kezdõ lenne a Manchester jobb oldalán. Talán egyedül a jobb oldal ahol a Chelsea megverne minket ha a védelmet párosítanánk össze. A tehetségekrõl annyit, hogy nálunk akadnak szép számmal olyanok is akik fiatalok, de idõvel simán beférnek majd a nagy csapat kezdõjébe. Smaillng és Evans pokolian nagy tehetség és maximálisan bízok bennük. A másik oldalon Bruma, Manchienne és Aanholt aki idõvel beférhet majd a Chelseabe, de nálunk még szerepel egy ikerpáros is és de Laetrõl se feledkezzünk meg teljesen. Több a tehetség a védelmi vonalban nálunk ez kétségtelen. A bal oldalon pedig egyszerûen nem akarok vitát nyitni arról, hogy ki a jobb. Nálam egyértelmûen Pat a legjobb. Ashley Cole személyétõl annyira irtózom, hogy nem tudom hova tenni a teljesítményét sem.
 
Mindenki rávágna a középpályára azt, hogy Essien és Lampard. Persze... Túl vannak sztárolva. Lampard biztosan. Essient elfogadnám a csapatba és õt most tegyük is külön, mert jelenleg a MU-ban nincs olyan stílusú játékos mint Essien. Talán Gattuso képviseli még a foci világában azt a stílust amit a Chelsea sztárja, de ez most nem ide tartozik. Lampardot viszont szívesen hasonlítom bárkihez a csapatban. Sok gólt lõ Lampard és fontos tagja a Chelseanek, de nincs olyan jó rugótechnikája mint Paul Scholesnak és a mi emberünk sokkal jobban lát a pályán is. Michael Carrick ha a tudása legjavát hozza akkor tud úgy játszani mint az agyonsztárolt Lamps és mi több jobban védekezik mint a Chelsea középpályása. Lampard nem tudja úgy lezárni a területeket és nem tud olyan jól védekezni mint Mike és ha a védekezést nézzük akkor Carrick simán üti Lampsot. Az igaz, hogy Lampard sokkal több gólt szerez, de ne feledjük azt sem, hogy egy középpályást elsõsorban nem a góljai minõsítenek és azt kell, hogy mondjam, hogy Carrick passzai pontosabbak. Nehéz ezt így megítélni, mert Mike amúgy is alá van becsülve míg Lampard túl van sztárolva és ilyenkor már nehéz meggyõzni az embereket, de a statisztikai adatok és jó pár objektív összehasonlítás után biztos vagyok abban, hogy Carrick lenne a gyõztes. Fletcher stílusa is egyedi. Õ az a fajta játékos aki a szívével focizik. Hatalmas respect neki innen azért amilyen alázattal tud játszani a csapatért. Gibson és Mikel érdekes esetek a két csapatban. Sokan nem szeretik Gibbo-t és szerintem se MU szint. Eljátszadozik pár meccsen és durrant egy kettõt kapura, de igazából nem való ide. Mikel most a Chelsea legjobbja mert hiányzik Essien és Lampard is, de szégyen lenne a nigériai focistától, ha nem teljesítene jobban Ramiresnél. A brazil középpályás nagyon rossz igazolása volt a Chelseanek és biztos vagyok benne, hogy ha valami miatt nem akkor a szûk középpálya miatt nem fognak bajnokságot nyerni. Kakuta se hozza azt ami elvárható lenne tõle. Andersonnal nagy gondban vagyunk. Ha mindenki egészséges akkor õ nem nagyon tud labdába rúgni nálunk. Sajnos az az igazság, hogy egyelõre még nincs azon a szinten, hogy kezdõként kapjon lehetõséget, de ez változhat idõvel. Cleverley pedig hatalmas tehetség és jobban be fog válni mint nálunk McEarchan aki szintén kiváló játékos lehet majd. Egy kicsit belezavarodtunk a cikkbe, de a sorrend a következõ: 1. Scholes 2. Carrick. 3. Lampard 4. Mikel 5. Gibson. Fletcher és Essien más stílust képviselnek õket direkt nem raktam bele a felsorolásba.
 
A széleken kikaphatunk a Chelseatõl, mert Malouda lesz a legjobb szélsõ, ha Giggst nem számoljuk bele. Mindenki tudja, hogy a walesi varázsló pár éve rongyosra verte volna a francia szélsõt egy ilyen összehasonlítás után. Nani tehetséges illetve tehetséges lenne ha levetkõzné azt a stílusát, hogy "Ki nyerje meg a csapatnak a meccset ha nem én Orsós Pistike.." . Park akar és hajt és küzd és talán ez a tulajdonsága tartja még mindig Manchesterben. Obertan jelenleg nem United szint, de van benne potenciál. A Chelseanek alapvetõen egy vérbeli szélsõje van +  Benayoun. Malouda a legjobb szélsõ, de nagyjából itt ki is fújt a Chelsea igazi szélsõinek a felsorolása. Valencia esetleg felvehetné a versenyt a franciával, de õ jelenleg sérült, igaz a jobb oldal más mint a bal.
 
A csatársorban ha a tehetségeket nézzük akkor ismét gyõztünk. Hernandez, Welbeck és Macheda is tehetséges. Nyugodtan le merem mondani azt, hogy mint a hárman jobban Sturridgenél. Drogba és Rooney nagyjából egy szint, de Wayne elõtt van még az élet Drogba pedig lassan visszavonul. Anelka csak szenved és igazából õ is kifele lóg már a Chelseabõl. Berbatov és Owen pedig egyszerûen rejtély. Michael Owen volt aranylabdás is, de azóta nem találja önmagát. Nem nagyon várok tõle sokan az elkövetkezendõ idõben amit még nálunk fog tölteni. Ha Berbatov levetkõzni a nagyképûségét és a lustaság helyett focizna akkor bizony fõhetne Ferguson feje, hogy ki játsszon elõl. 
 
Alapvetõen jobb a keretünk mint a kékeknek és ezt nem csak szubjektivitásból írom. A tehetségekben sincs hiány nálunk és itt is jobban állunk mint a kékek.
 
Ti milyen csapatot raknátok össze a két keretbõl? Mi a lehetõ legerõsebb csapat? Hogy nézne ki egy fiatalabb csapat és milyen formációkat tudtok elképzelni és szerintetek mire lenne képes a két csapatból összerakott kezdõ 11 a bajnokságban és BL-ben?
 
*Ugye, hogy fel sem tûnt, hogy Owen Hargreaves nincs a középpályások között? Na õ nyeri a kórházi csatát.*

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!