United - Rovers: Értékelések

Ezentúl igyekszem leírni minden meccs után, hogyan is láttam a játékosaink teljesítményét. Természetesen ez szubjektív vélemény egy szurkolótól, ami még sokat nem jelent, de talán páran érdekesnek találják. 

Edwin Van der Sar: 0
Na nem azért, mert semmit nem fogott, hanem mert semmi dolga nem volt. A labdabiztossága ma is megvolt, mint minden meccsen, bár most ezt sem kellett túlzottan megmutatnia.

Rafael da Silva: 8
Védekezésben ami keveset meg kellett tennie, azt meg is tette. Ez a meccs neki való volt. Én meccs elõtt reméltem, hogy Gary szerepel ma, de így utólag látva a kis brazillal jobban jártunk. Jobban jártunk, mert nem kellett szinte semmit védekeznie, talán az elsõ félidõben volt 10 perce a Roversnek, mikor próbálta a labdát tartani a térfelünkön, de azon kívül csak a támadásokra kellett figyelnie. Volt egy lövése is, amit bár kicsit elkapkodott és ha jobban átgondolja a helyzetet, még gólt is szerezhetett volna. Én adnék neki fél gólpasszt, mert Berbatov negyedik gólja elõtt nagyon okosan hozta helyzetbe Parkot, akinek ha picit szerencséje van, akkor ma két gólt szerzett volna. Látva az ikrek teljesítményét, szélsõ védõ poszton két nagyon nagy játékosunk lesz 1-2 éven belül.

Rio Ferdinand: 6,5
Védekezésben megoldotta azt a keveset, amit kellett, azonban nem igazán látom benne azt, hogy nagyon elõre akarna játszani. Bár van egy olyan tippem, hogy ez tudatos, ugyanis tavaly és elõtte Vidic volt az a belsõ védõinkbõl, aki nem játszott elõre. Biztos vagyok abban, hogy ez tudatos dolog, talán a csapatkapitányság miatt lehet az, hogy Vida az aktívabb elõre passzokban.

Nemanja Vidic: 7
Védekezésben kevés dolga volt, megérdemelte volna a helyzeténél, hogy gólt szerezzen. Nem tudom, mi volt az oka a cseréjének, van egy olyan érzésem, hogy sérülés, mivel hétközben pihent.

Patrice Evra: 8
Pat ismét a régi, mind védekezésben, mind támadásokban hatalmas pluszt ad a csapatnak. Majdnem ma is gólt szerzett, egyre többet kerül helyzetbe, aminek én személy szerint nagyon örülök. Világokon átérõ nagy cimborájával, Parkkal az elsõ félidõben nagyon jól "elbohóckodtak" a bal szélen a Rovers embereivel, második félidõben azonban PArk visszaesése miatt elõtte sem volt már annyi lehetõség.

Luís Nani: 7,5
Szerzett egy gólt, adott egy gólpasszt, adhatott volna mellé még 2-3-at is! Voltak jó meglátásai, megmutatta ma, tudja õ használni az agyát is, valamint megmutatta azt is, hogy könnyedén átmegy 4-5 védõn is. De, és akkor jön a szokásos de. Azt most tisztázom, az eredményességével semmi bajom sincs, sõt az kiemelkedõ. De a mai meccsen is voltak olyan megoldások, amikor fogtam a fejem a rossz döntése miatt. Rooneyval például könnyedén rúgathatott volna egy gólt. Remekül ugrott ki és mehetett a kapu felé, Rooney követte a támadást középen, amikor tisztán volt az angol, egyszerû passzal elé lehetett volna tenni a labdát és Rooney 1v1-ben lehetett volna Robinsonnal, erre õ még az alapvonaltól 10-11 méterre még tolt egyet a labdán, mire a védõ utolérte. Eszméletlen, mennyire nem képes sokszor felmérni a helyzeteket. Vagyis talán nem is az van, hogy nem tudja, hanem nem akarja. A gólpassznál és a góljánál is a jó döntést hozta, amikor Rafaelt hozta helyzetbe kétszer, akkor is a jó megoldást választotta. De a mezõnyben nem egyszer ismét belevitte 2-3 emberbe ahelyett, hogy az üresen álló csapattárshoz tette volna a labdát. Folyamatosan kellene koncentrálnia, és hatalmas játékos lehetne belõle, ez tuti. De sajnos nála nagy az ego, csak ez az ego Ronaldoval ellentétben nála hátrány. Ami kiemelendõ ma nála, hogy megjátszható volt sokszor úgy, mint Valencia volt mindig. Ma volt szélsõ játékunk!!!

Michael Carrick: 7,5
Labdaszerzésekben ma is szinte ellenállhatatlan volt, támadásokat azonban segíthette volna jobban is. Tetszett, hogy voltak remek hosszú labdái és nem egy védõk mögé beívelt labdái. Ez a Carrick az, aki kell a csapatnak.

Anderson: 8,5
Nagyon harcias volt, két gólpasszt is adott, a Naninak lõtt passza eszméletlen szép volt. Nekem nagyon tetszett a játéka, talán nem ártana több lehetõséget adni neki, hogy újra hozhassa azt, amit elsõ évében hozott.

Ji-sung Park: 7,5
Elsõ félidõt átrobotolta, Evrával nagyon jól megértették egymást, nagyon szép gólt lõtt, kis szerencsével kettõ is lehetett volna ma neki. Sajnos a második félidõre nagyon eltûnt, a cseréje szerintem jogos volt.

Wayne Rooney: 8,5
Eltekintve most attól, amit pályán kívül eddig idén tett: Semmi szerencséje nem volt, hogy gólt érjen ma el. Berbatov már a vége felé egyértelmûen rúgatni akart vele egy gólt, de passzába beleépett egy védõ. Két gólpassz a neve mellett, nem rossz annyi kihagyás után. Nem tudom, mennyit futott a mai meccsen, de bõven 10 km felett volt. Passz játéka az ellenfél tizenhatosa környékén eszméletlen jó volt. Meccs végén Berbát milyen passzal hozta helyzetbe, szinte fel sem nézett?!

Dimitar Berbatov: 10
Elfogultság ide, elfogultság oda, aki egy meccsen 5 gólt szerez, az már azért megérdemli a 10-est. Rooney visszatérésével azt játszhatja, amit igazán szeret. Ez már a Rangers ellen is látható volt, mivel nem egyedül volt elöl, sokkal többet is mozgott, hogy mindig megtalálják Rooneyval egymást. Ma is rengeteget passzoltak egymásnak, volt olyan támadásunk, ahol csak egymásnak 5-6szor passzoltak. Amikor kellett, hátul volt, majd olyan kontrát indított a saját tizenhatosról, amit õ fejezett be góllal. Evrával ott milyen labdakihozatalt mûveltek?! :o Öt gól egy meccsen, a Premier Leagueben eddig csak 3 embernek sikerült ilyen. A Unitedben egy meccsen eddig csak 2 játékos rúgott 5 gólt, két játékos pedig hatot, szóval nem kis teljesítmény ez a mai. Vezeti a góllövõlistát, nincs is nagyon mirõl beszélni. Visszatért Rooney, felõlem most 5-6 meccsen ne rúgjon Berba gólt, adjon "csak" gólpasszokat, ha aztán ismét megrázza magát és rúg ismét egy mesterhármast, vagy többet. Emlékszik valaki Vidic indítására, azt hogy vette le????? Azt sokan nem tették volna meg úgy! Ezért szeretem a játékát! Nagyon elegáns és használja az eszét!

Jonny Evans: 6
Samba góljánál õ volt a ludas, õ embere volt, bár az igaz, hogy a Rovers védõje kb 30 kilóval nehezebb és magasabb is, így elég nehéz feladat lett volna semlegesíteni. Azon kívül szinte semmi feladata nem volt.

Gabriel Obertan: 6
Azt hittem, ennyire gyenge védelemmel szemben lesz területe és mutathat valami nagyot, de nem igazán tette. Volt egy nagy helyzete, amit illett volna belõnie.
 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!