Boldog Karácsonyt bajnokcsapat!

 Bizony-bizony nem õrültem meg. Karácsonykor és a karácsonyi fordulókban akár meg is lóghatunk az üldözõktõl és közel kerülhetünk ahhoz, hogy 19-szer is bajnokok legyünk. A cikkemben most az elõttünk álló feladat fontosságáról kívánok szólni.

 Nem szeretnék a múlttal foglalkozni és azzal sem, hogy csúnyán kiestünk a ligakupában. Elõre kell tekinteni és bízni abban, hogy a hétvégén újabb három ponttal gazdagodunk majd. Nagyon nehéz lesz Fergusonnak összeállítani a csapatot és mindenféleképpen most lesz az az idõszak amikor a játékosoknak bírni kell a terhelést. Hétvégén a Blackpool ellen Carrick, Scholes, Rooney maximum egy órát játszhat. Azért mert hétközben szükségünk lesz rájuk a Valencia ellen. Azon a meccsen azt sem engedhetjük meg magunknak, hogy a Rio - Vida tengely nélkül álljunk ki. Egyik játszon hétvégén a másik pedig hétközben. Bízom Smallingban és bízom Evansban is a hétközi rossz teljesítmény ellenére is.
 
Az Arsenal minden bizonnyal hozni fogja a Fulham elleni meccset és a Chelsea újabb botlását is erõsen kétlem, de ez már inkább benne van a pakliban. Az Everton nem rossz csapat és a nagyok ellen mindig felszívják magukat. Ha el tudnának rabolni a kékektõl egy pontot akkor lenne igazi rangadó a Manchester United - Arsenal meccs. Az elsõ és a második helyezett csaphat majd össze. Bízom abban, hogy a fiúk átérzik majd, hogy kötelezõ a gyõzelem. Nem hinném, hogy az Arsenal otthon verne meg minket, igaz ilyenkor szoktunk nagyot koppanni úgyhogy ne kiabáljunk el elõre semmit.
 
Mielõtt az Arsenal ellen játszanánk, meg fogunk nézni egy Tottenham - Chelsea mérkõzést, amit megint nem biztos, hogy hozni fog a londoni csapat. A Spurst fel fogja tüzelni a BL-bõl való továbbjutás és Birmingham sem fogja õket lefárasztani. Nagyon erõs csapat a Spurs szóval simán bízhatunk abban, hogy ismét pontot veszít az Ancelotti legénység. A Chelsea elleni meccs pedig maga lesz a tökély. Valamikor nekünk is botlanunk kell úgyhogy megtesszük az X-et erre a meccsre. A Chelseanek azért van most piszok nehéz dolga mert az elején nagyon könnyû volt a sorsolásuk, de mostanában eléggé komoly csapatokat kapnak már. Talán ezért is tudtuk õket megelõzni. 
 
Karácsonykor a Sunderlandet fogadjuk, ami így ránézésre necces lehet, de nyugtatásul el lehet azt mondani, hogy a fekete macskák elkaptak egy rossz szériát és már nem olyan veszélyesek mint régen. Hozható az a mérkõzés is és kötelezõ hozni mert az Arsenal - Chelsea mérkõzés miatt valakitõl megint el tudunk szakadni. 
 
Dec 28 - Birmingham vs Manchester United
Dec 29 - Chelsea vs Bolton
Dec 29 - Wigan vs Arsenal
 
Ennél tovább nem megyek mert ez már így is elég sok. Ez a forduló az Arsenalnak kedvezhet, de ha megnézzük azt, hogy a Birmingham a döntetlenjeibõl él és máig csak három gyõzelmük van akkor mi is jól kijöhetünk ebbõl a fordulóból. Chelsea - Bolton.... Ne írjuk le ezt a Boltont, lesznek itt még kellemetlen pillanatai a kékeknek.
 
Karácsony után valahogy így nézne ki reálisan a tabella (szerintem):

1. Manchester United 44 pont
2. Arsenal 39 pont 
3. Chelsea 37 pont
4. Manchester City 34-37 pont
 
vs Blackpool

--Carrick(max 60perc)---Scholes (max 60perc)---

--Hernandez--Rooney(max 60perc)

vs Arsenal
 
-Carrick - Fletcher -
 
Berbatov - Rooney
 
vs Chelsea
 
Fletcher - Carrick - Scholes
---------------Rooney
 
vs Sunderland
 
Anderson - Scholes
 
Hernandez - Berbatov
 
Nagyon ügyesen kell pihentetni a játékosokat és talán ezért is lett volna jó már úgy játszani az utolsó BL csoport meccset, hogy csoportelsõk vagyunk... :/

 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!