Cristiano Ronaldo: Vissza Manchesterbe?

A futballvilág összes résztvevõje hallotta a Ronaldo körül kialakult sztorit, majd az utána következõ híreszteléseket. Felvetõdik a kérdés: visszatérhet–e sokak kedvence Manchesterbe?

Elõször is tisztázzuk azt a két lehetséges okot, amiért késõbb Ronaldonak közleményt kellett kiadnia.
1.  Csalódottság az UEFA Év játékosa címrõl való lemaradásról, illetve egyéb szakmai okok
2.      Fizetés növelésének elérése
Ha nem gond, kezdjünk a második ponttal, viszont elõtte tudnotok kell valamit, hogy letisztult képet kaphassatok errõl az írásról: tisztelem, becsülöm Ronaldo-t játéktudása miatt, illetve –sokakkal ellentétben- nem egy elszállt agyú futballistának tartom.
Azóta azt hallani a hírekben, hogy Ronaldo fizetését megemelik-, lehet ez is benne volt a dologban, de úgy gondolom a kirohanás fõ oka mégsem ez volt. Bár az tény és való, hogyha egy másik csapat (pl. City) hajlandó lenne sokkal jobb fizetést adni a portugál sztárnak, az mégiscsak bökné a játékos csõrét, hisz úgy érezné, klubjában nem becsülik meg annyira, mint máshol esetleg becsülnék. (Az már megint más kérdés, hogy szerintem nem igazolna el a Citybe).
Nos, lépjünk is át az elsõ pontra. Ronaldonak az a tény, hogy nem õ kapta az Év játékosa címet nagyobb presztízsveszteség, mint egy fizetésemelés. (Ha belegondolunk 10, sõt akár 100 év múlva senki nem fog arra emlékezni, hogy Ronaldo akkor mennyi pénzt kapott, inkább arra, hogy nyert –e egyéni díjat vagy sem).
Az a véleményem ez lehet a valós ok, a portugált zavarja az, hogy néhány éve „nem tud labdába rúgni” a Barcelona játékosai mellett, illetve a Real Madriddal sokszor csak passzív résztvevõi voltak a katalánok elleni mérkõzéseken- ez most megszûnni látszik, a madridiak bajnoki címével és szuperkupa gyõzelmével.
Az ominózus nyilatkozat után a sajtó egybõl pletykálni kezdett: Ronaldo mehet a City-be, busás fizetésért, sõt lehet még a United is visszavásárolná régi játékosát.
A City-vel most ne foglalkozzunk, nem olyan érdekes az a téma, sem nekünk, és szerintem Ronaldonak sem. (Nem gondolom, hogy gerinctelen lenne, és volt csapatának legfõbb riválisához igazolna).
Viszont a United már más tészta. Tudjuk, hogy Ferguson különösebben nem szeret költekezni, de szerintem egy ilyen üzlet (!) esetében érdemes lehet. Már ha csak azt nézzük, hogy a Real anno egy nap alatt megkereste Ronaldo vételi árát a mezeladásokkal, akkor ez valószínûleg itt sem lenne másképp. A United nagy úr a Távol- keleti piacon, sõt most már Amerikában is egyre jobban betörünk, és ekkor még nem említettük az öreg kontinenst, ahonnan szintén nagy összegekkel lehetne tömni a pénztárcát.
Az, hogy Glazernek van –e erre pénze, vagy nincs, nem tudom- bár gyanítom, hogy az összeg egy részét simán ki tudná fizetni, a maradékot pedig banki kölcsön fedezné. (Ez ismerõs sztori).
Amikor ilyesfajta gondolatokról álmodozok –álmodozunk-, rájövünk hogy mégsem lehetetlen mindez.
Persze mit sem ér a pénz, ha a játékos nem akar eljönni klubjából. Véleményem szerint, ha most nem is, de késõbb, akár 3 év múlva lehetne esély arra, hogy visszahozzuk Ronaldot.
Ezt a nyilatkozatában elmondottak alapján is gondolom, miszerint „egy nap majd mindenki láthatja, hogy ez nem errõl szól".
Aztán lehet, hogy csak én vizionálom túl ezt az egészet.

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!