Ez az MU védjegye (?!)

Idegtépõ, izgalmas meccsek, gyenge elsõ félidõk, 200%-os második félidõk, fordulatok, gyenge védelem és bombaerõs támadósor. Ez a Manchester United. Legalábbis eddig.

Elmúlt pár meccsen már mindenki megszokhatta, hogy hamar hátrányba kerülünk. A Southampton-Fulham-Tottenham-Stoke (itt csak a bajnokikról beszélek) elleni gyors hátránybakerülés óta kiderült, a védelem nagyon gyenge lábakon áll. Hol Ferdinand, hol Carrick, hol a teljes védõsor a hibás. Örülök, hogy fordítunk, de nem lehetne hogy egyszer ne hátrányból kezdjünk egy meccset? Najó kétszer, mert a Newcastle és a Wigan ellen nem kellett hátrányba lennünk, és simán lehoztuk a meccseket ott. A forditások tetszenek, meg hogy fel tudunk állni (pl. Chelsea-MU 3-3 (3-0), Blackpool-MU 2-3 (2-1) West Ham-MU 2-4 (2-0)) de azért ne legyen már mindig az, hogy hendicap-et adunk az ellenfeleknek, kéremszépen... A védõ-válság remélhetõleg vége lesz, amint Smalling és Jones visszatér. Bár nem számithatunk azért rá, hogy rögtön a 2 fiatal brutális Red Wall-t fog alkotni. De ha már stabilabb lesz a hátsó alakzat, mindjárt jobb lesz.
Vidic visszatérése is jó lenne, és fõleg akkor, ha nem fog újra rásérülni. Evans egyenlõre meglepetés nekem, elkezdett gólokat lõni, és 1-2 kisebb hibát leszámitva egész remek eddig a szezonba, Ferdinand szintén jó, de sajnos nagyon kezd látszani hogy nem fiatal. A 2 fiatalt (Woottonra és Keane-re gondolok) meg nem értem miért nem veti be a Mester, pedig mindkettõben nagy potenciál van. Carrick úgyanis NEM védõ, és a Braga elleni meccsen nagyon látszott is.

És mintha egy teljesen más dimenzióba lépnék látjuk, hogy a támadósor iszonyat jó, és hatékony. Az utolsó 2 meccsen mind a 4 támadónk betalált! Rooney van Persivel kezdik nagyon megérteni egymást, Welbeckrõl mintha kõ esett volna le a gólja után, nagyon hajt, és jó csapatjátékos, és ha megtalálja a gollövõcipõt, hiszem hogy kirobbanthatatlan lesz, mert óriási tehetség, Chicharito meg megmutatta, hogy nem csak a lest ismeri, hanem igazán lelkes, szívét-lelkét beleadó remek produkcióra képes. Gondolok arra amikor Nani kapura lõtt, mekkora hajtást mutatott, milyen felfutást csinált?! Persze mind a 4 támadó nem lesz állandóan a pályán, de szerintem ha Chicha maradnak a szupercsere, és több lehetõséggel, akkor igazán jó év lesz ez, és legalább igy nem rossz, hanem kellemes problémát adnak így a támadók Fergusonnak. De azért ne az legyen hogy a védelem hibázik, majd a csapat rátámaszkodik a támadókra, aztán 'oldjátok meg szitut ti' legyen állandóan.

Magáról a játékról még: Mostanság megtanultuk egy ismert ékszer nevét: gyémánt. A gyémántalakzat tavaly 1-2 alkalommal már volt, de akkor semmennyire nem müködött szinte. Idén eddig jól ment a szélek-nélküli játék, jó labdatartás volt és magabiztosabb játékkal. Csak a Braga ellen nem volt ez jó. Ott a középen való játékkal inkább csak szenvedés volt, nagyon betömörült a Braga. Ott lehetett az, hogy Ferguson variált, és Nanival hirtelen lett a széljáték, tehát  váltogatás lesz a 2 alakzat között. Ott speciel arra volt szükség, hogy széthúzzúk a portugál védelmet, és igy a sebességfölényt kihasználva tudjunk célt érni. Fergie megjegyezte lehet egyszer szélsõ- és gyémántalakzat egyszerre lesz 2 védõvel. Na nemtudom mi sülne ki de egyszer kiváncsi lennék rá ;)

A következõ ellenfél a Chelsea, akikkel rögtön 2X is találkozunk. Ebbõl a elsõ meccs lesz a létfontosságú. Náluk nagyon erõs a középpálya, erre fognak épiteni. Mata-Oscar-Hazard õk akikra nagyon figyelni kell. Gyorsak, jól passzolnak és fegyelmezett a játékuk. Lampard megsérült, tehát õ nem lesz várhatólag... tanulni kell a Tottenham elleni vereségbõl, Giggs-Scholes kettõs ellenük szinte semmit sem fog érni mert nem eléggé gyorsak már sajnos. A Stamfordra nem nyerni szoktunk menni, de a Shaktar és az Atletico megmutatta, hogy lehet ellenük is nyerni, csak tudni kell, hogyan. a Ligakupában szerintem mindkét csapat tartalékosabb lesz, fõleg hogy utánna hozzánk jön a formán kivûli Arsenal. Rangadó lesz, igaz nem félelmetes, mert ott a támadósora (már ha van Podolsin kivûl még valaki jó támadó, mert a Giround szerintem egy erõsebb Macheda) igazából nem veszélyes, ráadásul Mannone, De Gea legrosszabb napjától is 10X gyengébb, bizonyította. Mig a Chelsea ellen nyögvenyelsõ sikernek is már nagyon örülnék, az Arsenalt kötelezõ verni, és nem csak 1-0val... :D

Csak egybe reménykedem, hamarosan legyen védelmünk, és ha igy haladunk, idén nagyon jók leszünk.

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!