Elveszíteni egy megnyert meccset, avagy Chelsea vs. Manchester United 5 - 4

Abszolút vegyes érzelmekkel( de fõként dühöden) fejeztem be a tegnapi Chelsea elleni meccset, és most már hidegebb fejjel neki is látok egy meccs- és játékosértékelének.

 A mérkõzésrõl:
 
Az elsõ öt perc után azt mondtam, ilyen jó MU meccset idén még nem láttam, és most is ez a véleményem. Egy általam gyengének tartott kezdõcsapattal álltunk ki, és aggodalmakkal néztem a mérkõzés elé, tulajdonképpen a kapus poszton kívül mindegyiket gyengének tartottam. És szinte mindegyik rámcáfolt.
 
        -a védelem/ védekezés
Meglepõ volt a két ifi középhátvédként való szerepeltetése( a Chelsea ellen), de eleinte mindketten pozitív meglepetésként szolgáltak. Késõbb kijött a tapasztalathiányuk, és erre a meccs is ráment. A védelmünkben nagoyn gyakoriak voltak a helyezkedési problémák, többször is bejátszották a srácok mögé a labdát. Ezt ellensúlyozta, hogy a középpályássor nagyon jól támogatta a hátvédeket, és a tizenhatos elõterében rengetegszer kisegítették õket.
 
Lindegaard: Az elsõ félidõben nem volt védenivalója a tizenegyesen kívül. A második félidõben megszaporodtak a lövések, ám ezek jószerével középre tartottak. Egy nagy bravúrja volt, amikor lábbal hárította Moses kísérletét. A kirúgásai többségében nagyon pontosak voltak, olyannyira, hogy pl. Hernández többször is lábbal tudta levenni õket. Nagyon tetszik, ahogy a védelmet irányítja és kritizálja, nekem mindig is õ volt a szimpatikusabb kapusunk. Gyakorolnia kellene az egy-egy elleni szituációkat. Nem mondom, hogy más kapus nem kapott volna belõlük gólt, de van hova fejlõdni. Mindkét ilyen góljuknál túl hamar és feltûnõen tehetetlenül feküdt el( nézzétek meg Fährmannt: fiatal kölyök, annyira nem jó kapus, de olyan ütemben jön ki, hogy egy-egy eszitukban átjátszhatatlan; levarázsolha a csatárok lábáról a lasztit). Értékelés: 6.5
 
Rafael: Újonnan kevesebbet tesz hozzá a támadásokhoz, amire a gyémánt-alakzat esetében nagyobb szükség lenne(bár talán épp a segítõ társ hiánya miatt támad kevesebbet). Most az elsõ félidõben a szélsõjátéknál is klevés volt nekem ilyen téren. Védekezésben viszont elég jó. A második félidõre átkerült a balszélre, ahol még kevesebbet futott elõre. A tegnapi meccsrõl nem maradt meg különösebb mozzanat a játékából, nem nyújtott semmi extrát. Értékelés: 6
 
M. Keane: Az elsõ 20 perc után kijelentettem, hogy ezt a srácot én még látni a karom a felnõtt csapatban. Volt hogy zavarba hozták, de jó szereléseket is bemutatott, és eleinte magabiztos volt. Ferdinandra emlékeztet a stílusa, mert ugyanúgy hozzák elõre a labdát. Kíváncsi vagyok, mit tudna Evans mellett nyújtani. Emlékeim szerint neki személyi hibái nem voltak(ha leszámítjuk azt, hogy utolsó emberként lerántotta Sturridge-t, amiért ki kellett volna állítani). Nekem tetszett, de túl nagy feladattal kellett megbirkóznia. 6
 
Wootton: Most erre mit mondjak? Ha a bíró lefújja a meccset a 93. percben, kap egy 6-ot, mint Keane. De így? Két teljesen ostoba hibát követett el, amik miatt konkrétan kiesett a csapat. Ez a tapasztalat hiányának számlájára írható fel, de azért ilyen szinten ennél több várható el. Rá is vonatkoznak a Keanerõl írottak(kivéve, hogy Ferdinandra emlékeztet, és hogy megnézném máskor is). A meccs ezen végkifejletével inkább nem értékelném.
 
Büttner: Kedvelem ezt a srácot, és egy napon remek hátvéd lesz belõle, de ma semmitr sem csinált. Támadásban nem sikerült segítenie a szélen, viszont volt egy egész jó lövése. Védekezésben kevés. Neki alapból is jobb a támadójátéka, mint a védõ, de ma borzasztó volt. Néha egyszerûen teljesen esetlen mozdulatai vannak, amikrõl lerí, hogy eddig nem a Premier League-ben játszott( és most nem a tizenegyesrõl beszélek). Plussz pont, amiért profilból hasonlít Dzsudzsákra. Jogos volt a cseréje. Értékelés: 5.
 
 
        - a középpálya 
Az elsõ játékrészre két szélsõvel és két belsõ középpályással mentünk ki. Elõzetesen aggódtam a felállás és a nevek miatt, de mindenkiben pozitívan kellett csalódnom. Mind támadásban, mind védekezésben elváráson felül teljesítettek.
 
Nani: Az õ értékelését két részre osztanám: rendes és extra játékidõ. A rendesben nagyon jó volt. Néha hibázott, de az ostoba megmozdulásait az öltözõben hagyta. Dinamikus volt, és párszor ledületbõl ment rá a védelemre vagy adta be a labdát. A gólja elsõrangú volt, és gyönyörû összjáték elõzte meg, ami az õ labdaszerzésébõl indult. Tetszett. A hosszabbításra elfáradt, és átkerült a bal szélre. Hisztis lett, és önzõ, de emiatt nem neheztelek rá(én is nagyon idegs lettem volna). Értékelés: 7
 
Fletcher: Õ kicsit kevesebbet hozott a vártnál. Az elsõ félidõben robotolt, ahogy azt kell, de több feltûnõen rossz passz és labdavesztés is becsúszott. A második félidõre jobb hátvéddé avanzsált, és itt kicsit rosszabb volt. Egyrészt lassú arra a posztra, ezért többször is átmentek rajta. Másrészt a támadásban még annyit sem tudodd segíteni, mint Rafael. Nem tud(ott(?)) beadni. Édesapám szerint meghízott :D. Értékelés: 6.5
 
Anderson: Nálam a meccs embere. Ennyit futni, megjátszani, ilyen erõszakosnak lenni még nem láttam. Tért ölelõ indításai most nem voltak, de a rövidebb passzokat nagyon jól rakta. Sajnáltam a cseréjét, azzal nyilvánvalóvá vált, hogy kontrázni már nem nagyon fogunk tudni. Ilyen játékkal bõven bekerül a kezdõbe. Fantasztikus volt. Értékelés: 8.5
 
Giggs: Többek között miatta aggódtam elõzetesen, de óriásit kellett csalódnom( pozitívan). Az elmúlt egy évben nem láttam tõle ilyen jó teljesítményt. Anderson után a második legjobb. Középen istenien irányított, teljesen olyan volt, mint Scholes. Óriási keresztlabdái és kis passzai voltak, és még abban is a Vörösre emlékeztetett, hogy egyszer eldurrant az agya( a hosszabbításban kapott egy sárgát, én annál az esetnél kiállítottam volna) :D. Ha így játszik, játsszon minél többet! Értékelés: 8
 
Welbeck: Õ volt a legszürkébb a középpályásaink közül. A szinte már megszokott módon balszélsõként kapott szerepet. A támadásokhoz két gyenge lövéssel járult hozzá, ezen túl nem sok minden maradt meg. Védekezésben elég hatékony segítség tud lenni, és ügyesen hozza ki a labdát. A tegnapi meccsen eltörpült Nanihoz képest. Értékelés: 6.
 
      - a támadósor
 
Hernández: Mostanában nagyon elégedett agyok vele. Egyrészt megy neki a befejezés, másrészt rengeteget fejlõdött mezõnyjátékban! Nincsenek ostoba passzai, sõt néha jók a meglátásai. Már nem gondolom azt, amikor hozzá kerül a labda, hogy lõttek a támadásnak. Miatta is nagoyn vidám vagyok. Értékelés: 8
     
     - a cserék
Szomorú, hogy ezt kell mondanom, de ezen ment el a mérkõzés. Powell cseréje még randben volt, azonban Tunnicliffe behozatala hosszútávon hiba volt. Az a baj, hogy mi úgy cseréltünk, hogy védekezéssel kihúzzuk az utolsó perceket, míg a Chelsea a sztárjait hozta fel, hogy egyenlíthessenek. Bejött volna ez a taktika, met akcióból nem tudtak gólt szerezni, de aztán becsúszott a tizenegyes, jött a hosszabbítás, és számomra nyilvánvaló volt, hogy a kék így már szét tudnak kapni minket.
 
Powell: Az elsõ öt perc után azt mondtam, itt van Scholes utódja, és teljesen belelkesültem. Aztán ez elmúlt. Az volt vele a baj, hogy a harmadosztályban nem szokott hozzá az ilyen erõszakos játékhoz. Meg kell erõsödnie, és akkor jó lesz. Védekezésben még van hova fejlõdnie. A támadás rendben volt, elég kreatív a srác. Értékelés: 6
 
Tunnicliffe: Nem ismerem a srácot, de védekezõ középpályás lehet. Nem az õ hibájából, de az õ beállítása miatt nem volt túl sok esélyünk szerintem( ezt nem az õ értékeléseként mondom). Ha ettõl eltekintünk, marad az, hogy semmit nem tett hozzá a játékhoz, és hogy bizonytalan volt. Az tetszett, hogy azt a beadást elvállalta kapásból, más lapra tartozik, hogy a lövés borzalmas volt. Ne higgye senki, hogy haragszom rá, csak kevés volt. Nem értékelném, de ha mindenképpen kell, kap egy 5-öst.
 
Macheda: Megpróbált rooneysan játszani, visszalépni, felvinni a lasztit, csak ezt ne mtudja jól csinálni. Nem zavart túl sok vizet. Nem értékelném.
     
         - a bíráskodás
 
Lee Mason: Befújt három jogos tizenegyest(kettõt ellenünk), de ennek ellenére nekünk fújt(bár ez csak a hosszabbításban volt érezhetõ). Én kiállítottam volna Giggst és Keanet. Az volt az érzésem, hogy annyira sajnált minket, amiért elrontottuk, hogy nem akart tovább szívatni. Meg talán a hétvégi meccs tükrében óvatosan akart bánni a lapokkal. 
 
Befejezés - ami miatt boldog vagyok az az, hogy sikerült egy mérkõzést lejátszanunk, aminek (a rendes játékidõben és a 94. percet kivéve) minden percében biztos voltam a gyõzelemben. Remek csapatjáték, kiemelkedõ egyéni teljesítmények.
Amiatt is dühös voltam, hogy ezt a nagyszerû érzést el kellett rontani, de én ezt nem a csapat számlájára írom. A foci olyan sport, ahol bármikor fordulhat bármi. Még egy olyan mérkõzést is el lehet veszíteni, amit már megnyertünk. 
Összességében pozitív vagyok, és azt gondolom, ha így játszana a csapat( persze más, jobb, erõsebb védelemmel) bajnokok lehetnénk.

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!