Bizakodás és félelem

Újra a City elleni derbi elõtt állunk. A két csapat megint egymásnak esik. A helyszin: Az Eithad. De kissé félek. De lehet ezzel nem is vagyok egyedül. Mik a pozitivumok és mik a negativumok, ki dönthet? Jöjjön tehát (megint) egy kis esélylatorgatás.

Pozitív lehet hogy eddig nem volt döntetlenünk (ez hihetetlen), nyertünk olyan meccseken, ahol eddig még nem (Stamford, Arnfield) és ha hátrányba kerülünk, még 2 gólosba is, akkor sincs veszve semmi.
Az egy dolog hogy sportot ûzûnk a fordításból, de pár meccs nagyon aggaszt (Reading, Norwich) a látottak alapján, de ezt a City ellen nem játszhatjuk. Ha elõnyt adunk õk vannak sajnos olyanok, hogy nem engedik ki azt a kezükbõl.

A Reading elleni meccsre több helyen írtam, hogy a semleges nézõ az év egyik legjobb elsõ félidejét láthatta, de egy MU szorkuló felrobbanhatott a dühtõl. Én se értettem akkor mi is zajlott. Lindegaard remek kapus, de akkor egy elég rossz napot fogott ki, legalább 2 gól az õ lelkén szárad. Aztán Rafael lement és Smalling jött, ez nagyon remek taktikai csere volt, mert innentõl a levegõt uralhattuk, Anderson (rá még majd visszatérek) sérülés után meg Jonesal stabilabb lett a csapat, innentõl az MU uralhatta a pályát, nem volt rögzitett szituáció, de kérdem én: Miért kell 4 középhátvéd és Evra hogy stabilak legyünk??? Azért 4 (Mielõtt jönne a kérdés, hogy Miért éppen 4) mert Jonesnak nem láttam mi volt a posztja speciel támadó középnek gyenge volt, szûrõnek ott volt Fletch és Carrick, védõnek viszont egészen elfogadható volt. Smalling meg hiába volt Rafael helyén nem tört annyit elõre mint a brazil. A támadókról annyit, hogy Rooney végre gólokat lõtt, végre magabiztosan simán, végrehajtota a büntetõt szépen, és lõtt egy jól megkomponált akcióból gólt. Ando gólja kicsit szerencsés volt, de nem von le semmit a szépségének értékébõl. van Persie meg lõtt 1et, meg 1et amit nem adtak meg, és lehetett volna még1, ha nem sodródik ki, és kicsit beljebb tudja forditani a (mit gondolt, ki õ?) kapustól lecselezett labdát. De ezen kivûl rengeteg volt a pontatlanság.

Térjün rá a Norwichra. Ott ami bosszantott a roppant nagy pontatlanság, meg hogy nemtudtam helyenként dönteni, milyen alakzatot játszik a csapat. Oké, vannak meccsek ahol semmi se jön össze. Na ez volt akkor velünk. Szerintem ha 2 órás lett volna a meccs, akkor se lõttünk volna gólt. Mind a 4 támadóval se értünk sok mindent. Az a vereség tanulságos volt: ne becsüljük le az újoncokat, valamint ha nincs pontos játék, akkor nincs eredmény se.
Eredményrõl még: idén nem volt még legalább 3-4 gólos gyõzelmünk, ami tavaly volt. A Kanárik kapusa igaz mindent védett, gyakorlatilag világklasszis szinten mindent háritott, de általánossában elmondható hogy valamiért nem hajtunk. Pedig az 1 gólos elõny kevés.
Pl: MU-QPR ott simán 4-5 góllal nyerhettünk volna, de nem... leáll a csapat a vezetés pillanatában. MIÉRT??? 

A csapatról: A védelem Vidic eheti (?) visszatérésével teljes lesz. Ez végre pozitivum. De rendet kell tenni a fejekben. Mert itt a gond. Lindegaard nagyon szét volt esve a Reading ellen az elsõ 35 percben. Én ugyanolyan jónak tartom õt is, mint De Geát is. Igen, a spanyol látványosan fejlõdik, és borzasztóan fiatal, de akkor is, a dán is jó. Ha Kuszczak fele ilyen jó lett volna, több esélyt kapott volna. Nem értem miért kell szidni õt 1-2 gyengébb meccs miatt. Tavaly annyian akarták No1-nek látni a kapuba, mostmeg a rotálás miatt be is került, és remek hogy a Mester harcra készteti a 2 kapust a helyért. De Geának is voltak rossz napjai (Blackburn ellen) de én akkor se küldtem volna el õt, miért tenném ezt Lindével. Ugyanakkor a City ellen De Gea kell, nem vitatom. A védelemben Rafael, hát, hogy vele hogy fordult a világ. Tavalyig egy sérülékeny, formailag ingatag srácot láthattunk. Most meg, energikus, harcol, gólokat lõ, csúszik mászik, és kitudja hány meccsen játszott már,  már lassan neki kéne pihenõ, mert annyit játszik. A védelem tengelyébe Evans bár a Reading ellen szinte az összes gólba nyakig benne volt, de jó formában van, és szilárd alapember lesz úgyérzem, és nekiállt gólokat lövöldözni is. Társai Rio, a tanár. Nagyon remek még mindig, de sajnos a sebessége megkopott, Vidic meg ne siessen, akkor játszon, ha készen áll tényleg. Õ a kedvencem, hiszem hogy õ a legjobb védõnk most is. Smalling magasságsa jó, és fiatal, szerintem õ is fontos láncszem lehet, de a meccsrutinja még mindig kevés. Jones ugyanez. Evrával nincs gondom, mióta idejött Büttner, sokkal jobb lett.  A középpályán kicsit értetlen vagyok, mert Cleverley és Anderson mindketten remekelnek (bár Ando lesérült sajnos), de sokszor a Mester Giggset vagy Scholest játszatja. Nincs gondom egyikkel se, de sajnos Giggs lassú, körülményes, és egyre kevesebb tõle a jó meccs. Legendák, de be kell látni nem fiatalok, csak csereembereknek jók. Cleverley szerintem az új Scholes, nemis értem miért padozik. Ando megemberelte magát, tavaly könnyû szivvel elküldtem volna én is, de most... nagyon hajt, de nemlehet igaz, hogy formába van és akkor lesérül.
Fletcher visszatérésével egy plusz opciónk van, õ is, mint Carrick is, csak csendesen végzik a dolgukat. Carrick és Cleverley kéne a középpálya tengelyébe, Ando (vagy Kagawa) visszatéréséig. Szélen sok váriáció nincs. Young kezd visszatérni a formájába, csak ne sérüljön le, Valencia hamarosan felépül, de sajnos õt elrabolták.. mert messze nem ugyanez a Valencia a mostani, mint a tavalyi, aki húzóember volt. Szélre lehetne tenni Welbecket is, de ebbe az idénybe nem annyira meggyõzõ. Az õ fejébe is kéne egy rendrakás meg egy kis önbizalom. A támadószekció még mindig félelmetes, Welbecket leszámitva szinte mindenki remek. Rooney óriási mezõnymunkát végez, és támogatja van Persiet, aki meghálálja rendesen az érte kiadott minden fontot. Chicharito idény brutális, elsõ szezonját idézi. Beáll, gólt lõ. Ezt vártam tõle. Szerintem õ nagyban tehet a gyõzelemhez.

Marad a City. Idén az utolsó rangadó. Utánna viszont még olyan meccsek lesznek hogy WBA és Swansea, tehát nem lehet leállni. Viszont ez elvi kérdés ez a meccs. Vissza kell vágnunk a tavalyi eredmények miatt. Idén a City kevésbé félelmetes mint tavaly. De az Eithadban szinte lehetetlen nyerni (bár utoljára mi nyertünk ott az FA kupa 3. fodulójában) ezt meg kell tõrni. Ha itt lenne egy 0-1 (aminek semmi esélyét szinte nem látom) az már egy óriási karácsonyi ajándéknak is tekintható lenne. Ha nyerünk, akkor leszakadhat a City is, ha vesztünk, a 2. helyen leszünk megint sajnos, az X (erre látom a legnagyobb esélyt) is elfogadható lenne, mert a 3 pontos elõny megmaradna.

Én remélem behúzzúk, és hogy a Mester a Cluj ellen pihenteti a nagyokat, majd a City ellen mindenki éppen, csatarendre fogható, friss, gyõzelemre éhes állapotba fog lenni.
 
Glory Glory ManUnited!

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!