A 7-es mez átka?

Az elsõ blogommal próbálkozom,úgyhogy legyetek kíméletesek a hozzászólásokkal légyszi. Ez az írás eredetileg a játékosértékelés hozzászólásának indult, de még a felénél sem jártam, amikor rájöttem,hogy hosszú lesz. Úgy döntöttem inkább itt teszem közzé, és a reakciókból meglátjuk, hogy jól döntöttem-e. 

Annyian boncolgattuk már a szezon eleje óta, hogy mi lehet az oka, a szélsõink gyenge játékának. Engem különösen Valencia látványos forma hanyatlása lepett meg nagyon.Hallhatuk sokfelõl, hogy nem bírja el a  7-es mez jelentette nyomást. Olvastam olyan véleményeket is hogy kiismerték az ellenfél védõi a cseleit, a beadások elõtti megoldásait, és ezért nem jönnek tõle a tavalyi évben védjegyévé vált beadások. Minden bizonnyal ezek a dolgok is közre játszanak a gyenge játék okaiként, de szerintem van egy másik probléma is a dolgok hátterében. Ahhoz hogy kifejtsem ezt számotokra, engedjétek meg, hogy felhozzak egy két példát az észrevételem alátámasztására.
 
Annak idején Evra érkezése után adva volt egy tehetséges fiatal védõ, aki nagyon hamar bejátszotta magát a kezdõbe, stabil alap emberré vált, és sorra gyûjtötte a trófeákat. Vidic sérülése után megkapta a csapatkapányi karszalagot, valamint beválasztották a Premier League manchesteri all-star csapatába. Hatalmas terhek voltak ezek számára, de mégis hétrõl hétre világklasszis produkciót láthattunk tõle! Ferguson igazolási politikájának, valamint a United remek akadémiájának köszönhetõen érkeztek mellé tehetséges fatal kihivók a bal oldali védõ posztjára Fabio és Fryers személyében, de egyik sem tudta stabilan helyettesíteni, végül gyakorlatilag egyedül maradt. Szemmel láthatóan gyengült a játéka egyre kevesebbet tudott besegíteni a támadásokban végül már a védõ feladatait sem látta el maximálisan. Biztosan nagyon sok összetevõje volt ennek a formahanyatlásnak, de a legfõbb probléma az volt, hogy nem volt versenyhelyzet a posztján. Sokkal kisebb teljesítménnyel is a kezdõben találta magát hétrõl-hétre, és ez nagyon meglátszott a játékán. Jöttek a hozzászólások, hogy Evra már nem United szintû játékos. Aztán a 2012/13-as szezon kezdetére érkezett egy újabb kihívó Büttner személyében, a bemutatkozó mérkõzésen gólt szerzett és gólpasszt adott. Evra varázsütésre megváltozott, és újra csapata erõsségévé vált. Szerintem Evra példája tökéletesen mutatja mi történik most Valencia és a szélsõ játékosok körül, és hogy mi lehet a megoldás.
 
A csatárposzton is hasonló események játszódtak le, az idei szezon kezdetekor. Ferguson azt nyilatkozta, hogy Hernandez azért nem tudta tavaly megismételni  az elsõ szezonbeli varázslatot, mert nem tudott pihenni nyaranta a válogatott kötelezetségei miatt. Biztosan jó hatással volt rá a nyári pihenõ, de RVP és Kagawa érkezése nagyobb inspiráló erõ volt szerintem. Nem lehet senkinek lazsálni, mert azonnal a padon találhatja magát. A tavalyi pocsék gólarány után a tamádó szekciónk szárnyakat kapott, és számolatlanul ontják a gólokat.
 
Azt hiszem ez a két példa remekül mutatja, hogy  szerintem miben rejlik a szélsõink gyatra játékan a titka. Gyakorlatilag elfogytak a klasszikus szélsõjátékra alkalmas játékosok. Valencia többek közt ezért teljesít az idén ilyen pocsékul. Nincs számára versenyhelyzet. Az elõzõ két szezonban hatalmas erõfeszítésébe került, hogy elhallgatassa a kritikusokat, akik hangoztatták, hogy Valencia soha sem pótolhatja Ronaldot. Még ha ez nem sikerült neki, de a csapat  meghatározó személyévé vált. Megkapta a 7-es mezt, és egyenlõre senki és semmi nem veszélyezteti a csapaton belüli helyzetét!
 
És itt jön a képbe a mi hatalmas vezérünk ,aki szembesült ezekkel a problémákkal, és nagyon hamar orvosságot keresett rá. Beismerte ,hogy a csatárok szélen játszatása meddõ próbálkozás volt, Giggs sem fog élete végéig a Unitedben játszani, ezért a megoldás kulcsát egy fiatal tehetséges szélsõ leigazolásában látta! Zaha úgy kell nekünk,mint egy falat kenyér. Bizakodjunk, hogy Zaha megoldást jelen a szélsõink inspirálására,és,hogy Fergusson sokáig itt lesz nekünk ,mint a problémák legjobb megoldója!

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!