Real – United, avagy a gigászok harca

A Bajnokok Ligája mindig nagyszerû meccseket szokott hozni nekünk évrõl évre, de az idei szezonban még azoknál is nagyobb találkozó vár ránk. Egy olyan meccs, amire már régóta várunk, szerintem sokan vannak, akik azóta várnak erre a meccsre, mióta Cristiano Ronaldo a Unitedbõl Madridba igazolt.

A spanyol rekordbajnok az angol rekordbajnokkal, az elsõ spanyol BEK gyõztes az elsõ angol BEK gyõztessel, C.Ronaldo, Özil, Benzema, Ramos, Xabi Alonso az egyik, Rooney, van Persie, Carrick, Ferdinand a másik oldalon, Mourinho és Ferguson újra egymással szemben.
 
Nem sokszor játszottak egymás ellen a BEK illetve Bajnokok Ligája történelmében. Eddig négy alkalommal sorsolták össze õket, kétszer az elõdöntõben és kétszer a negyeddöntõben. A négy alkalomból háromszor az a csapat nyerte meg a sorozatot, amelyik ebbõl a párharcból továbbjutott. Nem hiába mondják tehát sokan, hogy ez a nyolcaddöntõ felér egy döntõvel. Az biztos, hogy amelyik csapat innen tovább tud menni, az nagy eséllyel pályázik majd a végsõ gyõzelemre.
 
A formákat tekintve nem lehet messzemenõ következtetéseket levonni. A United néha nagyon gyenge játékot produkál a bajnokságban, de ennek ellenére tudják hozni a meccseiket és vezetik a bajnokságot. Ráadásul a rangadókat eddig nagyon jól abszolválták. A Realnál kicsit más a helyzet, kívülállóknak is feltûnik az, hogy valami nincs rendben a csapat háza táján. Nem nagyon megy nekik a bajnokságban, nagy a lemaradásuk a riválisokkal szemben. De ez mit sem jelent, lehetnek a csapatok bármilyen formában, egy Bajnokok Ligája összecsapás az egy teljesen más tészta.
 
Minden évben több alkalommal van El Classico, amit mindig úgy vezetnek fel, hogy a szezon legjobban várt meccse, amit a világon a legtöbben néznek. Azt hiszem, idén nem az El Classico a legjobban várt meccs és biztos vagyok benne, hogy többen fogják nézni a világon a Real – United mérkõzést, mint egy Real - Barcelonát. A két csapat közül bármelyik is jut tovább, nem hinném, hogy lesz az idei BL sorozatban még egy ilyen kaliberû összecsapás.
 
Külön érdekesség, hogy Cristiano 3 és fél év után visszatér az Old Traffordra. Minden bizonnyal hihetetlen fogadtatásban lesz része, hiszen a szurkolók többsége a mai napig szereti CR-t és nem felejtették el, hogy mit tett a klubért, de ugyanez fordítva is igaz, Roni sem felejtette el a sok szeretetet, amit a United szurkolóktól kapott és hogy az Old Traffordon lett belõle az, aki.
 
Én két nagyon jó meccsre számítok, egyik félnek sem lesz könnyû dolga, ha tovább akar jutni, teljes erõbedobással kell majd küzdeniük és azt kívánom, hogy gyõzzön a jobbik (bízom benne, hogy a United lesz az)
 
 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!