Izgalommentes gyõzelem

A helyzetek élesednek, közeledik a bajnoki hajrá, jön a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakasza és az FA-kupa meccsek is.
 

A múlt hét nagyon jól sikerült a Unitednek, hisz a riválisok pontokat vesztettek, a Chelsea kikapott, a City pedig döntetlenezett, miközben a United egy nehéz meccsen gyõzni tudott a Craven Cottage-n és ezzel 9 pontra nõtt az elõny. Ekkor még csak reménykedtünk abban, hogy a következõ hétvégén akár tovább is nõhet az elõny. A City igaz, hogy idegenben lépett pályára, de a Southampton ellen egyértelmû gyõzelmet vártak tõlük, ennek ellenére a SOTON simán nyerni tudott és ezzel egyre reálisabbá vált az elõny további növelése.
 
A United hazai pályán fogadta az Everton csapatát, azt az Evertont, amely az idei szezon nyitómeccsén 1-0-ra legyõzte a Unitedet. Ráadásul az Everton nagyon jó formában van idén, ennek megfelelõen egy nagyon nehéz meccset várt mindenki és plusz nehézségnek még az is ott volt, hogy szerdán a Bernabeuban játszanak a Real Madrid ellen. Tehát volt két verzió, vagy kihasználják a City botlását, erõs csapattal állnak ki és 12 pontra növelik az elõnyt, vagy pihenteti Ferguson a csapat meghatározó játékosait a BL meccsre, viszont így meg van az esély arra, hogy nem növelik az elõnyt. Arra viszont senki sem számított, hogy mind a kettõ meg lehet.
 
Ferguson az alap játékosok közül csak Carricket pihentette (csak Jones sérülése miatt állt be). De Gea, Evra, Rafael, Rooney, RvP… mind a kezdõben kaptak helyet, sõt végig is játszották a meccset. Mikor megláttam a kezdõt azt gondoltam, hogy "na Ferguson inkább rámegy a 12 pontos elõnyre". Az elején még úgy is tûnt, hogy egy nehéz meccs lesz, majd jött a 13. percben az örök ifjú Ryan közlegény és 21. Premier League szezonjában is betalált. 1-0 volt, de az Everton ellen nem lehet biztosra menni. Emlékezhetünk, hogy az elmúlt 2 évben 2-szer is volt, hogy 2 gólos hátrányból döntetlenre mentettek. De valahogy nem tudott az Everton nagyon mit kezdeni, Jones nagyon jól kivette a játékból Fellainit és ez úgy tûnik, elégnek is bizonyult. Az elsõ félidõ végén még van Persie is beköszönt így 2-0-val mehettünk a szünetre.
 
A második félidõben annyit kellett csak izgulnunk, mint egy koala macinak. Volt 1-2 helyzete az Evertonnak, de a védelmünk nagyon a helyén volt és igazán komoly szituáció nem alakult ki. Az idei szezonban rengeteg olyan meccset játszott a csapat, amelyen az utolsó pillanatig izgulni kellett és rághattuk a körmünket. Ehhez képest az Everton ellen rendkívül fegyelmezett játékkal, simán hoztuk a meccset és igazából a 13. perctõl már nem nagyon kellett izgulni, igaz ehhez az is kellett, hogy az Evertonnak sem volt épp jó napja. Tehát végül is a harmadik, vagyis a rámegyek a 12 pontos elõnyre, de azért pihenek is verzió jött be. Így 12 pontos elõnybõl várhatjuk a bajnoki folytatást és nem is futottuk ki magunkat a Real elleni BL összecsapás elõtt. Azt hiszem, hogy ez az Everton elleni izgalommentes gyõzelem a szurkolók számára is jól jött, hiszen a Real ellen nem hiszem, hogy egy nyugis, izgalmaktól mentes meccset láthatunk majd.
 
 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!