12 pont, 12 meccs

Az Everton elleni sikert követõen 12 meccsel a vége elõtt 12 pont az elõnyünk a City elõtt. Nézzük, milyen meccsek várnak ránk és mire lehet számítani.

 QPR – MU
A 12 meccsbõl az elsõt a londoni kiscsapat otthonában játszuk. Azt hiszem a játékoskeretet tekintve a szezon meglepetése, hogy a QPR az utolsó helyen tanyázik és akkora az esélye a kiesésre, mint a Unitednek a bajnoki címre. Ha bent akarnak maradni, akkor nyerniük kell, ha mást nem, legalább a hazai meccseiket. Sokan arra számítottunk, hogy talán Harry Radknapp érkezésével változik a helyzetük. Igaz idén még csak egyszer kaptak ki. De az átütõ erõ nem jött. Nem lesz könnyû meccs annak ellenére, hogy az utolsó helyen állnak, láthattuk a City és a Tottenham ellen is kihúzták a meccset döntetlenre, azonban ha megfelelõen tudunk koncentrálni, akkor simán hozhatjuk.
Véleményem szerint a QPR otthonából elhozzuk a 3 pontot.
City – Chelsea
Amíg mi a QPR otthonában lépünk pályára, addig a City otthon fogadja a Chelsea-t. Ha a 2 meccset nézzük, akkor azt kellene mondanunk, hogy újra növelhetjük az elõnyünket. Azonban ez nem ilyen egyszerû, egyrészt mert a Chelsea idén nem valami acélos, igaz ez elmondható a Cityrõl is. A City hazai pályán idén egyszer kapott ki, épp a Unitedtõl, döntetlenbõl 3 van nekik hazai pályán. A Chelsea idei szezonját nézve mindegy, hogy hazai pályán vagy idegenben lép pályára, nagyjából egyforma a mérleg. A City a SOTON elleni bukta után hazai pályán biztos mindent megtesz majd a gyõzelemért, viszont a vereségét követõen a Chelsea-nek látótávolságba került a 2. hely és a rangadókon azért jobban muzsikáltak eddig, mint a többi meccsen. Én egy döntetlent várok ettõl a meccstõl.
11 meccsel a vége elõtt 14 pont elõnyünk lenne.
 
MU – Norwich
Ha valamit, akkor a hazai meccseinket hozni kell, nem lesz ez máshogy a Norwich ellen sem. Plusz motiváció lehet az, hogy a 3 vereségünk közül az egyiket pont a Kanárik ellen szenvedtük el. A Norwich inkább hazai pályán veszélyes, idegenben eddig 1 gyõzelmet tudnak felmutatni, de azért 6 döntetlent is sikerült összehozniuk. Az utóbbi idõben kicsit visszaesett a formájuk, de ez a Premier League, itt minden megtörténhet. A Norwich elleni meccs után kedden fogadjuk a Real Madridot a BL visszavágón és lehet, hogy kicsit tartalékosabban lépünk majd pályára, de ennek ellenére nem hiszem, hogy gond lesz a 3 pont megszerzésével.
Aston Villa – City
Az Aston Villa eddig minden Premier League szezonban szerepelt, de az idei teljesítményének köszönhetõen egyre közelebb ahhoz, hogy jövõre már a Championshipben vitézkedjen. Hazai pályán fogadják a Cityt, de nem látok rá sok esélyt, hogy pont õk tréfálják meg Agüeroékat. Ehhez a meccshez mást nem is lehet hozzáfûzni. Sima City sikert várok.
10 meccsel a vége elõtt maradna a 14 pontos elõny.
 
West Ham – MU
A Kalapácsosok ellen idén már háromszor is összefutottunk, kétszer hazai pályán és egyszer idegenben. A hazai meccseinket hoztuk, még ha csak 1-0-ra is nyertünk. Azonban idegenben majdnem megtréfáltak minket az FA-kupában, ha nem jön RvP, akkor vereséggel távozunk. Igaz, azon a meccsen egy olyan kezdõ 11 volt a pályán, amit még nem nagyon láthattunk. Az Upton Parkban mindig is nehéz meccseket szoktunk játszani és most sem lesz ez másképp. A West Ham hazai pályán 3 vereséget tudhat magáénak. Játszottunk nagy meccseket, mint pl. 2 éve, amikor 2-0-ról fordítottunk és 4-2-re nyertünk, nem hiszem, hogy most is hasonló meccset láthatunk majd, meg lehet a gyõzelem, de én inkább egy döntetlenre számítok.
City – Wigan
Megint egy olyan meccs, amihez nincs sok hozzáfûzni való. Egyértelmûen a City a favorit és nagy meglepetés lenne, ha a Wigan pontot/pontokat hozna az Etihadból. A Wigan a bennmaradásért küzd, ahogy ezt minden szezonban és Roberto Martinez valahogy mindig össze tudta kapni a csapatát a szezon végére és végül bennmaradtak. Talán idén állnak a legrosszabbul, de még bármi megtörténhet, viszont nem hiszem, hogy ezen a meccsen fognak tudni tenni azért, hogy bennmaradjanak, én City gyõzelmet várok.
9 meccsel a vége elõtt 12 pontra csökkenne az elõnyünk.
 
MU – Reading
Egy újabb bennmaradásért küzdõ csapat az Old Traffordon. Õsszel egy elképesztõ félidõ után 4-3-ra tudtunk nyerni a Reading otthonában úgy, hogy a hazaiak kétszer is vezetni tudtak. Ez a meccs viszont teljesen más lesz, a Reading 13 idegenbeli meccsébõl tizet elveszített. Mire jön ez a meccs, addigra túl leszünk ellenük egy FA-kupa meccsen is, szintén az Old Traffordon. Ha figyelünk, hogy ne nagyon tudjanak pontrúgásokhoz jutni, akkor nem lehet gond és ahogy azt idegenben is megtettük, szerintem hazai pályán is minimum 1 góllal többet tudunk majd szerezni náluk, tehát egyértelmûen 3 pontot várok ettõl a meccstõl.
Everton – City
A City egyik legnehezebb meccse lesz az Everton elleni idegenbeli meccs. Az Everton idén még csak 1 alkalommal kapitulált hazai pályán és mindent meg fog tenni azért, hogy ez így is maradjon. Ráadásul nagy harcban állnak a BL helyezésért és nagyon hajtani fognak, hogy odaérjenek. Az Etihadban sikerült egy döntetlent kiharcolniuk és a Cityt elnézve idén nagy az esély, hogy a Goodison Parkból sem viszik el a 3 pontot. Ha valaki, akkor az Everton képes lehet pontokat rabolni a Citytõl. Szerintem meg lehet a gyõzelem is a Stolverkosoknak, de nem akarok nagyon elszállni, így maradok egy döntetlennél.
8 meccs után újra 14 pont lenne az elõny.
 
Sunderland – MU
A tavalyi Sunderland elleni idegenbeli meccsünk a gyõzelem ellenére eléggé szomorúra sikeredett. Idén más lesz a helyzet, hisz nem utolsó meccs és nem is döntõ jelentõségû forduló. Ami magát a meccset illeti, a Sunderland nem lehet biztos a bennmaradásában, hiszen csak 6 pontra áll a kiesõ helyektõl és küzdeniük kell minden egyes pontért. Az hogy kevés gólt szereznek a MU szempontjából jónak mondható, hiszen mi pedig pont a gólszerzésben nagyon jók vagyunk idén és érzésem szerint sikerülhet minimum eggyel többet termelnünk, mint õk. Igazából a tavalyihoz hasonlóan 1-0-ás sikert tippelek.
City – Newcastle
A Newcastle idei teljesítménye nagyon meglepett, fõleg a tavalyi idényük fényében. Harcolniuk kell a bennmaradásért. Demba Ba távozása ezen csak rontott, igaz jöttek helyette mások, akik segítségével rögtön meg is verték a Chelsea-t. Bármi megtörténhet ezen a meccsen, minket is majdnem megtréfáltak az Old Traffordon. Ha úgy tudnának játszani, mint ellenünk, akkor legalább 1 pontot el tudnának hozni a Citytõl. De sajnos én nem erre számitok, szerintem egy szoros meccsen nyer majd a City.
7 meccsel a vége elõtt maradna a 14 pont elõny.
 
MU - City
És akkor jön a városi rangadó. Ez a meccs akár el is döntheti a bajnoki címet, hiszen egy gyõzelem esetén 17 pont lenne az elõny és 18 pont lenne a legtöbb megszerezhetõ. Egy vereség esetén 11 pontra csökkenne az elõny,  ami még mindig nem lenne rossz 6 meccsel a vége elõtt, viszont akár rosszul is elsülhetne, a City szárnyra kaphat, mi pedig kicsit visszaeshetnénk tõle, de nem hiszem, hogy ez igazából megtörténhet. Nagyon kemény meccs lesz, nem hiszem, hogy ha 14 ponttal leszünk elõttük a meccs elõtt, akkor õk már lemondanak arról, hogy behozzanak minket. De idén messze nem olyan a City, mint tavaly volt, ráadásul idegenben is sikerült legyõzni õket, hazai pályán pedig nem engedhetjük nyerni õket. Én egy 2-1-es sikerre tippelek, de legyünk kicsit pesszimistábbak és maradjuk egy döntetlenben.
6 meccsel a vége elõtt marad a 14 pont elõny.
 
Stoke – MU
A Stoke hazai pályán nagyon jól áll még csak 1 vereségük van, 6 gyõzelem és 6 döntetlen mellett. Ebbõl látszik, hogy nem nyerni járnak oda a csapatok. Nagyon jó védelmük van, igazi angol kemény védelem. Nem egyszerû gólt szerezni ellenük. Hazai pályán sikerült négyet is rúgnunk nekik és képesek vagyunk idegenben is ezt megtenni, de inkább egy döntetlenre számítok.
City – West Bromwich
A West Brom nagyon pozitív teljesítményt nyújtott eddig, a 8. helyük nagyon jónak számít. Hazai pályán azt mondanám, hogy esélyesek megfogni a Cityt, idegenben viszont nem hiszem, hogy képesek lesznek útjába állni az újgazdagoknak. Nem is ecsetelném tovább City gyõzelmet várok.
5 meccsel a vége elõtt 12 pontra csökkenne az elõny.
 
MU – Aston Villa
Kiesés ellen küzdõ Aston Villa nem szabadna, hogy sok gondot okozzon nekünk az Old Traffordon. Idegenben 2-0-ás hátrányból tudtunk ellenük fordítani és elhoztuk a 3 pontot. Nincs sok esély rá, hogy az Álmok Színházában is fordítanunk kelljen. Idegenben a Villa 2 gyõzelemmel rendelkezik és ahogy azt már korábban is írtam, közel vannak ahhoz, hogy a Premier League történelme során jövõre elõször nem lesz a 20 csapat között a birminghami gárda. Ha 12 pontos elõnyünk lesz, mikor a Villát fogadjuk, akkor egy gyõzelem esetén akár bajnoki címet is ünnepelhetünk, ehhez még az kellene, hogy a City ne nyerjen a White Hart Lane-en. A lényeg az, hogy ezt a meccset hazai pályán hozni kell, így én is a gyõzelmet tippelem és a 3 pontot.
Tottenham – City
A Tottenham rendkívül jó szezont tudhat magáénak, amire nem sokan számítottak azok után, hogy Villas-Boas vette át a csapatot. Ez idáig az egyetlen csapat a bajnokságban, aki elmondhatja magáról, hogy nem kapott ki a Unitedtõl (erre egyébként még a Norwich és a Swansea ,,esélyes,,).  Az Etihadban közel volt a pontszerzéshez a Tottenham, azonban akkor a Citynek szerencséje volt és végül nyerni tudott. Hazai pályán viszont esélyesek lesznek akár a 3 pontra is. Egy szoros meccset várok és kicsit pesszimistán döntetlenre tippelek.
4 meccsel a vége elõtt 14 pont elõnyünk lenne és bajnokok lennénk.
 
Arsenal – MU
Amennyiben úgy alakul, hogy az Arsenal elleni meccsre már bajnokként megyünk és még állunk a Bajnokok Ligájában, akkor nagy valószínûséggel tartalékolni fogunk, hiszen elõtte és utána is BL meccs van. Az Arsenal idei teljesítményét figyelembe véve még akár így is nyerhetünk az Emiratesben. De azt hiszem, hogy ha becsúszna egy vereség, akkor sem lennénk elkeseredve. Mindenesetre én egy döntetlenre számitok.
City – West Ham
A londoni csapat inkább hazai pályán veszélyes, ezt ellenünk is bizonyították, idegenben viszont már nem annyira komoly akadály és szerintem a Citynek sem fog gondot okozni. Nincs is mirõl tovább beszélni City gyõzelmet várok.
3 meccsel a vége elõtt 12 pont lenne az elõny.
 
MU – Chelsea
Ennek a meccsnek a kimenetele attól is függ majd, hogy hogyan állnak a kékek, még az is lehet, hogy addigra új menedzserük lesz. Mivel ha minden jól megy, nekünk már nem lesz miért hajtani velük ellentétben, ezért mi nyugodtabban játszhatunk és ez jót is tehet nekünk és hozzuk a meccset. Lehet, hogy nem kell már a gyõzelem, de én akkor is egy gyõzelmet várok.
Swansea – City
A walesi csapat idén megmutatta, hogy joggal van a Premier League-ben, rendkívül jó csapat állt össze náluk és van egy nagyon jó gólvágójuk is. Hazai pályán nagyon nehéz ellenfél és érzésem szerint a City is megszenved majd velük, ráadásul hajtani fognak az Európa Liga helyre, igaz az indulásuk már biztos a Ligakupa döntõ után. Én egy döntetlenre teszem le a voksom erre a meccsre.
2 meccsel a vége elõtt újra 14 ponttal vezetnénk.
 
MU – Swansea
A Swansea egymás után mind a kettõ manchesteri csapattal is játszik, a különbség az, hogy a Uniteddel az Old Traffordon találkozik. Decemberben nem sikerült gyõzni ellenük, így a Swansea lehet a másik olyan csapat, aki elmondhatja, hogy nem kapott ki a Unitedtõl ebben a szezonban, de idegenben nem annyira erõsek, mint hazai pályán és ezért én azt mondom, nem is sikerül nekik ponttal távozni Manchesterbõl. United gyõzelmet várok.
Reading – City
Utolsó elõtti fordulóban a Reading otthonába utazik a City és minden bizonnyal gyõzni is fognak, persze ez azon is múlik majd, hogy hogyan áll a Reading, mert ha a bennmaradáshoz kell még a pont, akkor nem fogja könnyen adni magát a Reading és az utolsó leheletükig harcolni fognak a pontokért. Ennek ellenére én maradok a City gyõzelem mellett.
Az utolsó forduló elõtt marad a 14 pontos elõny.
 
West Bromwich – MU
Az utolsó fordulóra még marad egy nehezebb meccs, fõleg ha a birminghamieknek még kelleni fog a pont az Európa Liga helyezéshez. Hazai pályán amúgy is nehéz feladat legyõzni õket. Tartalékosan felállva szerintem egy döntetlennel és a Premier League trófeával jöhetünk majd haza.
City – Norwich
Itt már tényleg nem szeretnék sokat szövegelni, a Norwich-nak lehet, hogy kell majd még a pont a bennmaradáshoz, de ennek ellenére én egy sima City gyõzelemre tippelek.
Ezzel a United 14 pontos elõnnyel és 91 ponttal nyerné a bajnokságot.
 
Azt hiszem a legrosszabb esetben is a Chelsea ellen már bajnokok lehetünk.
Természetesen ez nem feltétlenül fog így alakulni ez csak az én véleményem a hátralevõ meccsekrõl.
 
 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!